Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

pensionär

Alltid 10% rabatt för pensionärer

Dessutom finns många billiga sista minuten-biljetter att välja mellan.

Erbjudanden för pensionärer:

 

  • Du får tillgång till sista minuten-biljetter 0-24 h innan avgång.
  • Du kan kombinera din resa med vårt barnerbjudande.
  • Du får 10 procent rabatt på alla tågresor med SJ. För att få rabatt väljer du resenärskategori Pensionär när du bokar i vår app, på sj.se och i biljettautomat. Rabatten räknas då av automatiskt på priset.*
  • Du får 10 procent rabatt på SJ Månadsbiljett.

* Erbjudandet gäller inte för Movingo pendlarbiljett i Mälardalen. Erbjudandet gäller inte heller vid köp av SJ  Årskort. 

Är du pensionär?

Ombord på våra tåg behöver du som reser med pensionärsrabatt och har fyllt 65 år kunna uppvisa en giltig id-handling.

Har du ännu inte fyllt 65 år behöver du kunna uppvisa en giltig id-handling och något av följande alternativ:

  • Pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten eller motsvarande myndighet i annat land.
  • Giltigt intyg om sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning från Försäkringskassan eller motsvarande myndighet i annat land.

Aktuellt just nu

Pensionärer på resa

Få 3x500 extra poäng

Passa på att planera en höstresa! Kanske lockar shopping, restaurangbesök eller museum i en annan stad. Då har vi ett tips till dig. Res på en tisdag eller onsdag så får du 500 extra SJ Prio-poäng.

Använd kampanjkod: EXTRASEP19

Trevlig resa!

Gäller tre enkelresor på avgångar tisdagar och onsdagar med SJs dagtåg och del i ligg- och sovvagn i 2 kl på nattågen. Köp 2–30 september 2019. Dina SJ Prio-poäng får du efter resan. Erbjudandet gäller för pensionärer, studenter och ungdomar 20-25 år..

Sista minuten

En biljett för dig som är pensionär. Den kan köpas tidigast 24 timmar innan avresa. Välj resenärskategori Pensionär så kommer de röda sista minuten-priserna upp automatiskt. 

Barnerbjudande

Ta med barnbarnen på resa – till reducerat pris! På många tåg betalar medföljande barn endast 5 kronor. Vi har erbjudanden som gör semestern både rolig och snäll mot plånboken.

Gratis medlemskap i SJ Prio

Ju mer du reser, desto bättre blir det. Som medlem får du poäng på alla resor, poäng som du kan använda till exempelvis nya resor, hotellövernattningar eller skänka till Friends och Min stora dag.