Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ månadsbiljett

Res obegränsat med SJ mellan två orter under 30 dagar. Nu testar vi även en 90-dagarsbiljett på sträckan Göteborg–Stockholm.

Månadsbiljett

Nu kan du få ditt månadskort direkt i mobilen.  

Finns för:

  • 1 klass SJ Snabbtåg, SJ InterCity och SJ Regional 
  • 2 klass SJ Snabbtåg, SJ InterCity och SJ Regional
  • 2 klass SJ Nattåg (i sittvagn)

Biljetten/månadsbiljetten är personlig och behöver visas upp vid biljettkontroll tillsammans med eventuell platsbiljett. På de sträckor där platsreservation är möjlig kan du utan extra kostnad reservera en sittplats på tåget. På SJ Snabbtåg är platsreservation obligatorisk.

Du som är pensionär får 10% rabatt på SJ Månadsbiljett!

Du som är student eller ungdom får 15% rabatt på SJ Månadsbiljett!
Läs mer om erbjudandet här

Pris månadskort

Priset varierar beroende på vilken sträcka du vill åka. För att få veta exakt pris, klicka på köp-knappen och välj din sträcka. Ibland kan du välja om du vill åka snabbtåg eller regionaltåg och 1 eller 2 klass.

Bra erbjudande för dig som har månadsbiljett när det gäller restidsersättning

Till dig som har månadsbiljett erbjuder vi förstärkt ersättning, oavsett vilket SJ-tåg du reser med.

Ersättning för dig med månadsbiljett

Förändringar under biljettens giltighet

Månadsbiljettens förutsättningar kan ändras under giltighetstiden. Sträckor som SJ trafikerar kan förändras som en följd av olika upphandlingar. Även våra linjer kan förändras när det gäller till exempel avgångstider och typ av tåg. Tjänster och service kan också ibland behöva ändras.

Om månadsbiljettens gäller på sträckor där tågets sträckning är kortare än 150 km kan biljetten återköpas om trafikutbudet ändras på en sådan sträcka och på ett sätt som du inte kunde veta när månadsbiljetten köptes och detta leder till du inte kan använda biljetten som planerat.

Återköpsbeloppet räknas ut så här: biljettens pris /antal dagar som biljetten är giltig * antal kvarvarande dagar. Exempel: en månadsbiljett har kostat 2500 kr och återköps när 10 dagar återstår. Återköpsbeloppet blir då 2500 / 30 * 10 = 833 kr.

Återkommande tidtabellsändringar, som till exempel sommartidtabell är inte ett skäl till att få återköpa biljetten. Du behöver även förklara varför trafikändringen innebär att du inte kan resa som planerat. Kontakta SJ Kundservice för mer information eller återköp.

Månadsbiljett

Res obegränsat under 30 dagar. Nu kan du även köpa en 90-dagarsbiljett på sträckan Stockholm–Göteborg.

 

 

Avbokning och återbetalning

SJ Månadsbiljett kan återbetalas om den återlämnas före första giltighetsdatum. Bokningsavgiften återbetalas inte. För en SJ Månadsbiljett som redan har börjat gälla görs ett avdrag på 10% för var dag biljetten varit giltig. Det innebär att om biljetten varit giltig i 10 dagar eller mer görs ingen återbetalning. Förlorad månadsbiljett ersätts inte.

90-dagarsbiljett

Nu testar vi en ny 90 dagarsbiljett som gäller på alla våra tåg på sträckan Göteborg–Stockholm och omvänt. Den nya biljetten innebär att du får en biljett som gäller alla våra tåg på sträckan. Dessutom blir det minst 10% billigare än om du köper månadsbiljetter för samma period.

Läs mer om 90-dagarsbiljetten

En pendlare berättar

Stefans bästa Uppsalatips:

  • Güntherska Hovkonditoriet vid Fyrisån.
  • Biotopia, ett interaktivt museum där hela familjen kan upptäcka och uppleva naturen.
  • Uppsala konsert & kongress med fantastisk utsikt och spännande musikevenemang.

Stefan Pettersson pendlar med sj till Uppsala

”Ett perfekt sätt att starta dagen”

SJs tåg mellan Stockholm och Uppsala tar hand om 13 000 resenärer varje dag.

SJ Prio-medlemmen Stefan Pettersson är en av dem. ”Jag tycker att tågresan är ett perfekt sätt att starta och avsluta arbetsdagen på”, säger han.

Stefan Pettersson har pendlat mellan Stockholm och Uppsala i två och ett halvt år. Han använder sina 38 minuter på tåget till att gå igenom mejl, förbereda jobbpresentationer, läsa tidningar och hålla koll på Twitter och Facebook.

– Jag passar också på att titta på några tv-serier eller program som jag har missat.

Stefan Pettersson började arbeta i Uppsala 2011, efter sex år på Stockholm Visitors Board. Han tycker att skillnaden på de två städerna är tydlig.

– Uppsala är lätt att promenera i och allt ligger på gång- eller cykelavstånd. Vackra miljöer med parker,historiska byggnader och Fyrisån som ringlar sig genom Uppsala blandat med flera fina restauranger, små kaféer och torg ger en härlig atmosfär. Uppsalaborna är trevliga och jag har alltid känt mig välkommen.

Eftersom Stefan Pettersson bor i Solna har han egentligen möjlighet att åka med SL (Storstockholms Lokaltrafik), i stället för SJ , till Uppsala direkt från sin hemort.

– Jag provade det i någon månad, men med fler stopp, mindre plats och färre eluttag återvände jag till SJ eftersom jag kan förbereda mitt arbete bättre ombord där.

Att pendla med bil? Nej, Stefan Pettersson kan inte tänka sig ett annat sätt än tåget att ta sig till jobbet.

– Förutom att månadskorten på SJ är billigare än att ta bilen är det ju bättre ur miljösynpunkt. Jag gillar tåg, helt enkelt.