Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

klassiker i ny tappning

Trillingnöten är tillbaka!

Överraska med detta godis - och nu kan alla få var sin! Jennie Everman Thuresson från Hela Sverige bakar delar med sig av ett sina godisrecept.

Jennies lyxiga trillingnöt

Det här behöver du:

200 g hasselnötter
300 g ljus mjölkchoklad
150 g nougat
50 g mörk choklad

Eventuellt chokladkulor till dekoration om du vill.
 

Gör så här:

1. Rosta hasselnötterna i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Lägg de rostade hasselnötterna i en kökshandduk och slå in som en liten paket och gnid hasselnötterna inne i handduken så skalen lossnar.

2. Smält nougaten och 150 g av mjölkchokladen i ett vattenbad. Rör om ordentligt.

3. Ta en rejäl näve av hasselnötterna och lägg åt sidan för att sedan finhacka dem till dekoration.

4. Häll ner resterande hasselnötter i den smälta nougat- och chokladblandningen. Rör om ordentligt så alla nötter täcks med choklad och nougat.
Plocka upp nötterna tre och tre med en sked och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

5. Finhacka under tiden resterande hasselnötter. Smält resten av mjölkchokladen i vattenbad. Doppa sedan dina trillingnötter en gång till i chokladen. Självklart räcker det att doppa en gång, men det blir så mycket godare om man doppar en gång till. Låt dem stelna.

6. Smält sedan den mörka chokladen och spritsa eller ringla den över dina lyxiga trillingnötter. Innan den mörka chokladen stelnat så dekorera med rostade finhackade hasselnötter och små chokladkulor.

 

Jag älskar alla julens traditioner. Hur kunde man ta bort trillingnöten från Alladinasken?? Nu har jag tagit fram min egna perfekta lyxiga trillingnöt med rostade hasselnötter och nougat och vackert dekorerade med finhackade hasselnötter och chokladkulor. Som en riktigt lyxig pralin.

Lycka till!

Hälsningar Jennie Everman Thuresson