Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Sommar – sommaren börjar på tåget

Upplev lite mer i sommar!

Vidsträckta rapsfält, varma klippor, stränder med mjuk solvarm sand och midnattssol. Sverige bjuder på fantastiska upplevelser i sommar så passa på att ta tåget och se lite mer!

Sommarerbjudanden

Ta tåget till semesterns alla upplevelser! Här hittar du billiga tågresor och somriga erbjudanden under hela sommaren.

Ta tåget direkt till Köpenhamn, utan byten!

Direkttåg mellan Göteborg och Köpenhamn

Mellan 25 juni och 19 augusti kan du resa med SJ Snabbtåg direkt mellan Göteborg och Köpenhamn.

Ungdomar i Malmö

Billiga sommarresor fr. 195:-

Varma vindar, storstadspuls eller saft i bersån. Hos oss hittar du billiga biljetter till sommarens resor fr. 195:- i 2 klass med SJ Snabbtåg. I 1 klass finns biljetter fr. 295:-

Billiga sommarresor fr. 95:-

Lata dagar i badviken eller het storstadspuls? Hos oss hittar du billiga biljetter fr. 95:- för resor i 2 klass med SJ InterCity eller SJ Regional. I 1 klass finns biljetter fr. 195:-

SJs familjeerbjudande

Ta med barnen på tåget – fr. 5:-

Det är roligt och spännande att åka tåg – särskilt när man är liten. Med vårt familjeerbjudande betalar medföljande barn bara bokningsavgiften på många av tågen. Buskul eller hur?

Nattåg

Res genom Sverige på natten

Res medan du sover och vakna utvilad. Du susar fram genom vårt avlånga land under natten och når din slutdestination lagom till frukost.

Nattåg

Barnens Favoriter ombord

Förbeställ mat till barnen när du bokar tågresan. Välj mellan pannkakor med jordgubbssylt eller kyckling med pasta och grönsaksstavar.

Sommaraktiviteter

Gör något extra kul i sommar! Här får du tips på roliga aktiviteter som passar när du tröttnat på att ligga i hängmattan.

Killar skriker i Lisebergsbanan

Medlemserbjudande på Lisebergs åkpass

För dig som är SJ Prio-medlem har vi ett fantastiskt erbjudande i sommar. Åk så mycket du vill på Liseberg under två dagar i följd till priset av en dag!

Läs mer här

Arctic Circle Pass

Arctic Circle Pass

Besök många spännande destinationer mellan Kiruna och Narvik. Kombinera spektakulär vandring med späckhuggarsafari.

Läs mer här

SuperPresentkortet

SuperPresentkortet

Valfrihet är den perfekta presenten. Presentkortet kan användas i många butikskedjor. Från 3 900 poäng.

Läs mer om SuperPresentkortet

Hitta guldkornen med SJ Prio

Ett medlemskap i SJ Prio ger många fördelar. Förutom poäng får du också speciella erbjudanden hos massor av trevliga ställen. Allt från rabatt på entrébiljetter till god fika eller något att ta med till ditt besök.

Här hittar du några erbjudanden, men det finns många fler. Gå in på sj.se/dinstad

Carl Larsson-gården

Falun

Carl Larsson-gården

Beskrivning: War välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru! Så står det över ingången till Carl och Karin Larssons älskade Lilla Hyttnäs i Sundborn, strax utanför Falun.

1888 fick Carl och Karin Lilla Hyttnäs av Karins far Adolf Bergöö. En liten timrad parstuga från 1837, som Carl och Karin tillsammans förvandlade till ett av världens mest kända konstnärshem. Lilla Hyttnäs har följt släkten Larsson genom generationer och förvaltas numera av Carl och Karin Larssons släktförening.

Carl Larsson-gården i Sundborn är en ikon inom svensk heminredning och familjeliv.

Erbjudande: Gå 2 betala för 1. Gäller mot uppvisande av SJ Prio-kort.

www.carllarsson.se

Ekolyx på Djurgården i Stockholm.

Stockholm

Djurgårdens Ekolyx

Beskrivning: Se Nationalstadsparkens ekskogar från hästryggen, och rid över broar, stigar och fält, upptäck spännande fåglar eller natur. Andas och finn närvaron i den vilda naturen. Gå ut på äventyr med familjen, eller lär dig att göra ditt eget hemmaspa.

Upplevelserna är säsongsbetonade, och du kan köpa biljett med 10% rabatt till upplevelserna i vårt kalendarium.

Till alla våra upplevelser serveras något ekologiskt att äta.

Erbjudande: 10% rabatt på ordinarie pris, för 1–5 personer. Erbjudandet gäller i mån av plats. Uppge att du är SJ Prio-medlem vid bokningstillfället.

www.djurgardensekolyx.com

Linnés Hammarby

Uppsala

Linnés Hem och Trädgårdar

Beskrivning: Sveriges mest kända vetenskapsman – Carl von Linné ¬– bodde och arbetade i Uppsala i 50 år. Mitt i stan skapade han en unik botanisk trädgård, utformad som en lärobok i hans nyskapande botanik och pedagogik. Strax söder om staden ligger familjens sommarbostad i en lummig sluttning med utsikt över slätten. Båda platserna är populära utflyktsmål. Välkommen att uppleva arvet efter Linné och 1700-talets Uppsala.

Erbjudande: 25% rabatt för SJ Prio-medlemmar på entréavgiften till Linnéträdgården och Linnés Hammarby. Erbjudandet gäller för en vuxen under perioden maj–september 2018.

www.botan.uu.se

Bästa tipsen till 30 städer

Vi har tagit fram 30 stadsguider för att hjälpa dig hitta din sommardestination.

Till stadsguiderna