Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Sommar – sommaren börjar på tåget

Upplev lite mer i sommar!

Vidsträckta rapsfält, varma klippor, stränder med mjuk solvarm sand och midnattssol. Sverige bjuder på fantastiska upplevelser i sommar så passa på att ta tåget och se lite mer!

Sommarerbjudanden

Ta tåget till semesterns alla upplevelser! Här hittar du billiga tågresor och somriga erbjudanden under hela sommaren.

Ta tåget direkt till Köpenhamn, utan byten!

Direkttåg mellan Göteborg och Köpenhamn

Under sommaren kan du resa med SJ Snabbtåg direkt mellan Göteborg och Köpenhamn.

Ungdomar i Malmö

Billiga sommarresor fr. 195:-

Varma vindar, storstadspuls eller saft i bersån. Hos oss hittar du billiga biljetter till sommarens resor fr. 195:- i 2 klass med SJ Snabbtåg. I 1 klass finns biljetter fr. 295:-

Billiga sommarresor fr. 95:-

Lata dagar i badviken eller het storstadspuls? Hos oss hittar du billiga biljetter fr. 95:- för resor i 2 klass med SJ InterCity eller SJ Regional. I 1 klass finns biljetter fr. 195:-

SJ Prio-erbjudanden i sommar

Få Apple Music gratis i fyra månader

Nu får du som är SJ Prio-medlem gratis Apple Music i fyra månader. Med Apple Music får du bland annat tillgång till över 50 miljoner låtar, att streama eller lyssna på offline. Villkor gäller.

Läs mer om erbjudandet här

Prova Nextory 45 dagar gratis!

Nu får du som är SJ Prio-medlem prova Nextory helt kostnadsfritt i 45 dagar. Boka din tågresa och ladda ner de böcker du vill läsa på din resa!

Läs mer om erbjudandet här

20% rabatt på The Art of Banksy

Just nu kan du som är SJ Prio-medlem köpa biljetter till utställningen The Art of Banksy i Göteborg till 20% rabatt på ordinarie pris.

Läs mer om erbjudandet här

Titanic the exhibition

20% rabatt på Titanic The Exhibition

Just nu kan du som SJ Prio-medlem köpa biljetter till utställningen Titanic The Exhibition i Uppsala till 20% rabatt på ordinarie priser.

Läs mer om erbjudandet här

Borta bra, men hemma bäst

Mycket av det vi söker på en resa finns närmare än vi tror. Vinprovning på Kullahalvön, ostron i Bohuslän, och mytomspunna Ales stenar är bara några exempel på upplevelser utöver det vanliga och närmare än du tror. 

Svenska resmål som utmanar utländska destinationer

SJs barnerbjudande

Ta med barnen på tåget – fr. 5:-

Det är roligt och spännande att åka tåg – särskilt när man är liten. Med vårt barnerbjudande betalar medföljande barn bara bokningsavgiften på många av tågen. Buskul eller hur?

Nattåg

Res genom Sverige på natten

Res medan du sover och vakna utvilad. Du susar fram genom vårt avlånga land under natten och når din slutdestination lagom till frukost.

Nattåg

Barnens Favoriter ombord

Förbeställ mat till barnen när du bokar tågresan. Välj mellan pannkakor med jordgubbssylt eller kyckling med pasta och grönsaksstavar.

Sommardestinationer som lätt kan nås med tåg

Köpenhamn gör ingen besviken

Köpenhamn gör ingen besviken. Gourmetkrogar, vackra promenader och fin kultur – allt i världsklass. Vi kör fem avgångar om dagen mellan Stockholm och Köpenhamn.

En perfekt dag i Linköping

Promenera utmed Stångån och se hur båtarna höjs och sänks flera meter i Bergs slussar. En tågresa till Linköping är bekvämt eftersom du hamnar mitt i stan och har nära till allt du vill se och göra.

Bildmuséet i Umeå

Umeå erbjuder både natur och kultur

Umeå är Norrlands största stad och har mycket att erbjuda. Promenader utmed Umeälven. Sveriges äldsta skivbutik. Det prisade Bildmuseet. Och mycket mer!

Hitta guldkornen med SJ Prio

Ett medlemskap i SJ Prio ger många fördelar. Förutom poäng får du också speciella erbjudanden hos massor av trevliga ställen i din stad. Allt från rabatt på entrébiljetter till god fika eller något att ta med till ditt besök.

Gå in på sj.se/dinstad

Några exempel på Din stad-erbjudanden

Gå 2 betala för 1 på Carl Larsson-gården utanför Falun

Carl Larsson-gården i Sundborn utanför Falun är en ikon inom svensk heminredning och familjeliv.

Gården har öppet för guidade visningar varje dag 1 maj–30 september, måndag till söndag klockan 10.00 till 17.00. Under den guidade turen i huset får du veta mer om det världsberömda konstnärsparet och deras bullriga liv.

Läs mer om erbjudandet här

20% rabatt på Tom Tits Experiment i Södertälje

Naturvetenskap och teknik är kul om någon kan förklara det på rätt sätt.

På fyra våningsplan och ute i en park som är öppen maj–september, finns experiment som gillas av både barn, tonåringar och vuxna.  

Läs mer om erbjudandet här

Rabatt på inträdet till Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg

På Alfons Åbergs Kulturhus kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker.

På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, vardagsrummet, läskiga monstret, helikoptern och förstås Milla, Mållgan och farmor. Kafé och butik finns för den som är sugen på något gott eller vill köpa med sig något hem.

Läs mer om erbjudandet här

Linköping-Mariestad

Sveriges vackraste tågsträcka

Våren 2018 genomförde vi en tävling där vi bad våra resenärer att rösta fram Sveriges vackraste tågsträcka. Och vinnare blev sträckan Lidköping–Mariestad över Kinnekulle! Detta är ett sceniskt naturområde som har en rik flora och fauna. Under våren blommar bland annat ramslök och på vintern är det ofta ett vitt sagoland fullt med hjort och älg.

Se övriga nominerade sträckor och få inspiration till nästa tågresa här.

Bästa tipsen till 30 städer

Vi har tagit fram 30 stadsguider för att hjälpa dig hitta din sommardestination.

Till stadsguiderna