Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Arctic Circle Pass för endast 364:-

12 stopp på en och samma biljett. Med vårt flexibla 3-dagarspass kan du kliva av och på tåget som du vill längs Sveriges vackraste tågsträcka mellan Kiruna och Narvik. Sträckan trafikeras två gånger dagligen i vardera riktningen.

Köp ditt respass på  0771-75 75 75, i SJs Resebutik eller hos din resebyrå.

Orter:

Kiruna

Abisko Östra

Abisko Turiststation

Björkliden

Låktatjåkka

Vassijaure

Katterjåkk

Riksgränsen

Bjørnfjell

Søsterbekk

Katterat

Narvik

 

 

Karta Arctic Circle
Midnattssol över Torne älv

Tåg Kiruna Narvik

Arctic Circle på 3 dagar

För naturälskare. Ta tåget och besök upp till 12 olika destinationer mellan Kiruna och Narvik. Det är här du kan uppleva midnattssolen och norrskenet, beroende på säsong.

Kiruna

Här blomstrar sameskulturen och du erbjuds möjligheten att lära dig mer om renhållning, hur man fångar in kalvarna enligt gammal tradition med lasso, samisk mat och mycket mer. Kiruna är också platsen för att besöka Esrange, Europas största civila rymdcenter. Nära Kiruna ligger Jukkasjärvi, där du kan besöka det världsberömda ishotellet och ta reda på hur det känns att sova i en isbädd.

Abisko

Abisko nationalpark är Nordeuropas sista vildmark. Ett orört och unikt område med vackra fjäll och med fjällbäckar med så klart vatten att du kan ta din kåsa och dricka direkt ur bäcken. Här hittar du också Lapporten, ett bergspass som är en av Sveriges mest fotograferade sevärdheter.

Björkliden

Detta paradis för skidåkare kombinerar spektakulära landskap med skidor i världsklass. Som många andra skidorter ligger Björkliden inom gångavstånd från stationen.

Riksgränsen

Riksgränsen har 60 toppar över 1 200 meter - ett naturlandskap som gjort för att uppleva. Perfekt för både skidåkare och snowboardåkare. Här kan du utforska bergen till fots, med snöskoter, hundspann eller helikopter. Avrunda dagen med ett besök på en av Riksgränsen spa-anläggningar.

Narvik

Den här norska kuststaden erbjuder spännande späckhuggarsafaris där du kan se de enorma valarna i deras naturliga miljö. Det finns också enastående utmärkta skidbackar i Narvik.

Capri Norrman om Arctic Circle

"Nästa gång åker vi ända till Narvik och stannar kvar några dagar."

Capri Norrman ville testa att åka nattåg. Inte stanna någonstans, bara åka tåg, tur och retur till Riksgränsen. "Jag ville åka tåg till fjällen och gärna med sällskap, men helst med någon som också vill njuta av tystnaden. Jag bad min vän Anna, för vem är väl bättre att ta med sig än en fyrabarnsmamma där de yngsta tvillingarna nyss lärt sig gå? Vi ser båda fram mot att få läsa en bok och bara försjunka i ett säte och titta på utsikten."

Det blir lite läsning, men det blir också nya bekantskaper i bistron och mycket tittande ut genom fönstret. "Under tågresan hem missar vi norrskenet men andra resenärer berättar att de såg det. Däremot ser vi den tidiga morgonsolen färga himlen orange och rosa när vi närmar oss Uppsala, tåget anländer en halvtimme före beräknad ankomsttid."

Anna och Capri på väg till Polcirkeln