Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Alltid 15 % rabatt på sportresor när laget tar tåget

Ska du köpa sportresa till ditt fotbollslag eller kanske ta tåget till nästa konståkningstävling? Då har du hittat rätt! Hos SJ får alla föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet 15 % rabatt på tågresor de gör inom idrotten.

Restiden kan bli en värdefull stund där gruppen har spelarsamtal, förbereder sig mentalt, där du tar en powernap och kanske stretchar en stund. Eller varför inte ta en bensträckare till bistron där vi serverar energirika måltider. Allt för att du ska komma fram väl förberedd!

Har ditt lag några särskilda önskemål när det kommer till exempelvis specialmat eller transfer? Eller behöver ni kanske en helt egen vagn?  Hör av er till gruppresor@sj.se

Innebandy

Så funkar SJ Idrottsresan

6 vuxna eller ungdomar över 16 år räknas som en grupp när det gäller SJ Idrottsresan. För att få ett prisförslag fyller ni i detta formulär: Prisförslag för grupper som är 6 vuxna eller ungdomar över 16 år eller fler. Om ni vill betala med faktura behöver ni beställa ett kundnummer via knappen nedan.

Är ni färre än 6?

Om ni är färre än 6 vuxna eller ungdomar över 16 år behöver ni beställa ett kundnummer och inloggningsuppgifter. Varje klubb under Riksidrottsförbundet har ett unikt kundnummer. Om ni inte har ett kundnummer eller har ett kundnummer men inget inlogg kan ni beställa det nedan.

När du har kundnummer och inlogg loggar du in här på sj.se och göra din bokning. Som individuell resenär till SJ Idrottsresan väljer du "Avtalsresa". Bokar du åt t ex ett lag väljer du "Resebokare". Allt samlas på en och samma faktura via kundnumret. De som har kundnummer får dessutom regelbundet statistik över sitt resande, miljöpåverkan och vilka besparingar de har gjort med idrottsavtalet.

Ansök om kampanjkod och få rabatten direkt vid bokning!

Just nu testar vi nu en enklare variant av SJ Idrottsresan där vi tagit bort fakturabetalning samt gjort det lättare för dig som ledare eller atlet att boka direkt med hjälp av en kampanjkod. Vid bokning med kampanjkod gäller endast direktbetalning med kontokort, kreditkort eller swish och för max 9 personer åt gången.

Exempel på föreningar som låter sportresan ske med tåg:

Daniel Granqvist, Player Manager, Djurgården Fotboll

"Tåg är väldigt uppskattat färdmedel bland våra spelare och ledare. Restiden är oftast kortare i jämförelse med buss och erbjuder en bättre komfort.
Ur ett ekonomiskt perspektiv är tåg även fördelaktigt då det går att resa väldigt billigt om planering för resorna görs i god tid. Vi bokar våra tågresor så fort det Allsvenska spelprogrammet är bestämt.
Djurgården Fotboll arbetar även utefter ett CSR perspektiv och då är tåg ett utmärkt färdsätt sett ur ett miljöperspektiv.
Servicen håller hög klass då det gäller offerter och bokning, vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med SJ."
 

Markus Thorn, resebokare Brommagymnasterna

"Antalet aktiva varierar och det kan ibland röra sig om 75 gymnaster. Vi har åkt tåg i flera år. Det funkar jättebra. Det är billigt och samtidigt agerar vi miljövänligt, det känns bra. Vår tävling kan ta längre tid och vi är fler i truppen så det är alltid en större apparat. Därför är det kul att det i alla fall fungerar så bra."

Magnus Rådahl, resebokare Skuru IK

"Vi har fattat ett policybeslut gällande klubbens resor och då är det tåget som gäller. Det handlar om att resa miljövänligt och säkert, så därför vill vi inte ha ut våra lag i bilar, minibussar och bussar. Speciellt inte på vintervägar. Sen är så klart tidsaspekten väldigt viktig. Resorna till bortamatcherna i till exempel Skövde, Göteborg och Skåne klaras av på halva tiden med tåg gentemot buss. Och sportsligt sett ger tågresorna en fördel då vi kommer fram mer utvilade och då kan prestera bättre." 

Thomas Anderson, försäljningschef, BK Häcken och Gothia Cup

"För Gothia Cup, så handlar samarbetet om möjligheten att erbjuda våra gäster – så väl spelare och ledare som deras familjer som vill resa med och heja fram lagen – bra service redan innan de kommer till Göteborg. Det betyder mycket för lagen att kunna få ner resekostnaderna genom ”Idrottsresan” och vi hoppas att samarbetet med SJ gör att fler klubbar väljer tåget även till andra matcher och cuper under året. Dessutom är det ett fint alternativ för miljön, vilket vi vet är en fråga som många ungdomar brinner för i dag. Tågresandet är ett mycket uppskattat färdmedel bland våra spelare och ledare, i allt från BK Häckens herr- och damlag, till våra akademi- och ungdomslag. En hög service med bra priser, i kombination med miljöperspektivet, gör SJ till en naturlig och självklar partner till vår klubb”.

Tjejer spelar basket
Glada fotbollstjejer
Killar spelar basket