Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Idrottsresan – 15 % rabatt för idrottsföreningar

Alla föreningar som är medlemmar i Riksidrottsförbundet får 15 % rabatt på resor hos SJs tåg. Rabatten gäller för alla som reser inom idrotten (läger, kurser, matcher med mera), små som stora grupper och i alla åldrar.

Så här gör du
 

  1. Registrera dig som ny föreningskund.
  2. Inom 1–3 dagar får du ett kundnummer. Du kan registrera dig som föreningskund oavsett om någon annan i din förening redan har ett kundnummer.
  3. Uppge kundnumret varje gång du bokar gruppresor så får du 15 % rabatt på priset.

Om du inte tidigare har bokat Idrottsresan

Om du redan har ett kundnummer hos Idrottsresan

Exempel på föreningar som låter sportresan ske med tåg:

Daniel Granqvist, Player Manager, Djurgården Fotboll

"Tåg är väldigt uppskattat färdmedel bland våra spelare och ledare. Restiden är oftast kortare i jämförelse med buss och erbjuder en bättre komfort.

Ur ett ekonomiskt perspektiv är tåg även fördelaktigt då det går att resa väldigt billigt om planering för resorna görs i god tid. Vi bokar våra tågresor så fort det Allsvenska spelprogrammet är bestämt.

Djurgården Fotboll arbetar även utefter ett CSR perspektiv och då är tåg ett utmärkt färdsätt sett ur ett miljöperspektiv.
Servicen håller hög klass då det gäller offerter och bokning, vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med SJ."

Markus Thorn, resebokare Brommagymnasterna

"Antalet aktiva varierar och det kan ibland röra sig om 75 gymnaster. Vi har åkt tåg i flera år. Det funkar jättebra. Det är billigt och samtidigt agerar vi miljövänligt, det känns bra. Vår tävling kan ta längre tid och vi är fler i truppen så det är alltid en större apparat. Därför är det kul att det i alla fall fungerar så bra."

Magnus Rådahl, resebokare Skuru IK

"Vi har fattat ett policybeslut gällande klubbens resor och då är det tåget som gäller. Det handlar om att resa miljövänligt och säkert, så därför vill vi inte ha ut våra lag i bilar, minibussar och bussar. Speciellt inte på vintervägar. Sen är så klart tidsaspekten väldigt viktig. Resorna till bortamatcherna i till exempel Skövde, Göteborg och Skåne klaras av på halva tiden med tåg gentemot buss. Och sportsligt sett ger tågresorna en fördel då vi kommer fram mer utvilade och då kan prestera bättre." 

Thomas Anderson, försäljningschef, BK Häcken och Gothia Cup

"För Gothia Cup, så handlar samarbetet om möjligheten att erbjuda våra gäster – så väl spelare och ledare som deras familjer som vill resa med och heja fram lagen – bra service redan innan de kommer till Göteborg.

Det betyder mycket för lagen att kunna få ner resekostnaderna genom "Idrottsresan" och vi hoppas att samarbetet med SJ gör att fler klubbar väljer tåget även till andra matcher och cuper under året. Dessutom är det ett fint alternativ för miljön, vilket vi vet är en fråga som många ungdomar brinner för i dag.

Tågresandet är ett mycket uppskattat färdmedel bland våra spelare och ledare, i allt från BK Häckens herr- och damlag, till våra akademi- och ungdomslag. En hög service med bra priser, i kombination med miljöperspektivet, gör SJ till en naturlig och självklar partner till vår klubb."

Tjejer spelar basket
Glada fotbollstjejer
Killar spelar basket