Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ idrottsresan

Få 15 % rabatt på idrottens alla tågresor

Ta tåget med din idrott

Ska du boka resa till ditt fotbollslag, eller kanske ta tåget till nästa konståkningstävling? Då har du hittat rätt! Med SJ Idrottsresan får alla föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet rabatt på tågresor de gör inom idrotten.

Restiden kan bli en värdefull stund där gruppen har spelarsamtal, förbereder sig mentalt, där du tar en powernap och kanske stretchar en stund. Eller varför inte ta en bensträckare till bistron där vi serverar energirika måltider. Allt för att du ska komma fram väl förberedd.

Vi hjälper till att skräddarsy resan efter dig eller ditt lags behov. Det kan handla om specialmat, transfer eller behov av egen vagn. Vi kan till och med ordna eget tåg om ni vill. Allt samlas på en och samma faktura via ditt eller lagets kundnummer.

De som har kundnummer får dessutom regelbundet statistik över sitt resande, miljöpåverkan och vilka besparingar de har gjort med idrottsavtalet.

Se filmen om när pojkar 99 från Tumba fick träffa svenska basketlandslaget.

Så här fungerar SJ Idrottsresan

6 vuxna eller ungdomar över 16 år räknas som en grupp när det gäller idrottsresan.

För grupper som är 6 vuxna eller ungdomar över 16 år eller fler:

För att få ett prisförslag kan du fylla i nedanstående formulär eller kontakta SJ. Om du vill ha allt på en faktura behöver du beställa ett kundnummer.

Prisförslag för grupper som är 6 vuxna eller ungdomar över 16 år eller fler

Är ni färre än 6 vuxna eller ungdomar över 16 år behöver ni:

  • Kundnummer
  • Inloggningsuppgifter

Varje klubb under Riksidrottsförbundet har ett unikt kundnummer. Har du inget kundnummer kan du beställa det. Som individuell resenär till SJ Idrottsresan väljer du ”Avtalsresa”. Bokar du åt till exempel ett lag väljer du ”Resebokare”.

När du har kundnummer och inloggningsuppgifter så kan du logga in uppe till höger på denna sida. Ha ditt kundnummer till hands och gör bokningen när du loggat in.

Exempel på föreningar som reser med Idrottsresan:

 

Daniel Granqvist, Player Manager, Djurgården Fotboll

"Tåg är väldigt uppskattat färdmedel bland våra spelare och ledare. Restiden är oftast kortare i jämförelse med buss och erbjuder en bättre komfort.
Ur ett ekonomiskt perspektiv är tåg även fördelaktigt då det går att resa väldigt billigt om planering för resorna görs i god tid. Vi bokar våra tågresor så fort det Allsvenska spelprogrammet är bestämt.
Djurgården Fotboll arbetar även utefter ett CSR perspektiv och då är tåg ett utmärkt färdsätt sett ur ett miljöperspektiv.
Servicen håller hög klass då det gäller offerter och bokning, vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med SJ."
 

Markus Thorn, resebokare Brommagymnasterna

"Antalet aktiva varierar och det kan ibland röra sig om 75 gymnaster. Vi har åkt tåg i flera år. Det funkar jättebra. Det är billigt och samtidigt agerar vi miljövänligt, det känns bra. Vår tävling kan ta längre tid och vi är fler i truppen så det är alltid en större apparat. Därför är det kul att det i alla fall fungerar så bra."

Magnus Rådahl, resebokare Skuru IK

"Vi har fattat ett policybeslut gällande klubbens resor och då är det tåget som gäller. Det handlar om att resa miljövänligt och säkert, så därför vill vi inte ha ut våra lag i bilar, minibussar och bussar. Speciellt inte på vintervägar. Sen är så klart tidsaspekten väldigt viktig. Resorna till bortamatcherna i till exempel Skövde, Göteborg och Skåne klaras av på halva tiden med tåg gentemot buss. Och sportsligt sett ger tågresorna en fördel då vi kommer fram mer utvilade och då kan prestera bättre." 

Peter Jidström, fd klubbdirektör Luleå Hockey

"Vi har ett idrottsavtal med SJ eftersom vi är med i Svenska Hockeyligan. Det är väldigt förmånligt för klubben och vi åker med SJ ett par gånger i månaden under säsongen. Det bästa med tåget är att vi får tid att gå igenom saker innan till exempel match och så kan man jobba under resan. Sen träffar man folk också vilket alltid är roligt."