Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Upplev Glasriket med SJ och Hertz

Bland glödande ugnar, djupa skogar och trolska vattendrag finns ditt Glasrike, redo att upplevas. Ta tåget till Kalmar, Nybro eller Växjö och därifrån en hyrbil rakt in i Glasriket.

Med Glasrikets nya Ruttplanerare skräddarsyr du din egen upptäcktsfärd mellan hantverk, kultur, natur och shopping – helt utifrån det just du är intresserad av. Fascineras av hur glasmassa förvandlas i kunniga händer, upplev lokal gastronomi och låt naturen omsluta dig, långt ifrån trånga städer och motorvägar.

Välkommen att upptäcka ditt Glasrike!

Upp till 20 % rabatt på tågresan, 15 % rabatt på hyrbil och upp till 15 % rabatt på boende

Just nu får du rabatt på resan till Glasriket via SJ och Hertz. Du får dessutom rabatt på tre utvalda hotell i Glasriket: Ödevata Gårdshotell, Grimsnäs Herrgård och Kosta Boda Art Hotel. Erbjudandet gäller för resa och boende under perioderna 27/10-3/11 2021 och 15-21/11 2021. Läs mer och boka din resa och boende längre ned på denna sida.

Glada seniorer på tåget
Hertz-hyrbil på grusväg
Glasblåsning
Glasäpple vid sjö

Om du bokar ytterligare resetjänster (såsom hyrbil och boende) för din resa eller semester via nedan länk omfattas du INTE av de rättigheter som är tillämpliga på paketresor enligt direktiv (EU) 2015/2302.

SJ AB ansvarar inte att för att dessa ytterligare resetjänster fullgörs korrekt. Vid problem kontakta den relevanta tjänsteleverantören.

Om du bokar ytterligare resetjänster via nedan länkar under samma besök SJ AB webbplats  kommer resetjänsterna emellertid att utgöra en del av ett sammanlänkat researrangemang. I ett sådant fall har SJ AB, i enlighet med EU-rätten, ett skydd för återbetalning av dina betalningar till SJ AB, för tjänster som inte fullgörs som en följd av SJ ABs, obestånd och, vid behov, din hemtransport. Observera att detta inte innebär någon återbetalning om den berörda tjänsteleverantören hamnar på obestånd.

Mer info om skydd vid obestånd

Julmarknad i Glasriket

Missa inte Jul i Kosta - en traditionell julmarknad + lite till

Besök Glasriket i november och tjuvstarta julen. Kliv in i de varma glasbruken och studiohyttorna. Se hur glasmassan formas av kunniga hantverkare. Besök Kostas julmarknad med miljontals juleljus som lyser upp det småländska mörkret. I Glasriket hittar du både ljus och värme, även när det är som mörkast.

Kostas julmarknad slår upp portarna den 13 november, så passa på att åka dit 15-21/11 när du kan få rabatt på både resa och boende! Läs mer om julmarknaden på destinationkosta.se

Boka resan till Glasriket med upp till 20 % rabatt

Det rabatterade priset för tågresan kan inte understiga SJs lägstapris, 195 kronor i 2 klass och 295 kronor i 1 klass. I priset för hyrbil ingår även fri barnstol och extra förare. Rabatten gäller för tågresor till Kalmar, Nybro eller Växjö och för Hertz-utlämningsställen på samma orter. Gäller för resa under perioderna 27/10-3/11 2021 och 15-21/11 2021.

Boka rabatterad tågresa till Kalmar, Nybro eller Växjö här 

Boka rabatterad hyrbil i Kalmar, Nybro eller Växjö via länken 

Hertz-logga

Boka boende i Glasriket med upp till 15 % rabatt via länkarna nedan

Gäller för övernattning under perioderna 27/10-3/11 2021 och 15-21/11 2021.

Ödevata Gårdshotell

Ödevata Gårdshotell - 15 % rabatt på samtliga rum

Att bo på Ödevata är en klimatsmart upplevelse – genom användandet av biokol, miljövänliga odlingssystem för fisk och växter och med ett orangeri som bär frukt, är Ödevata på god väg att bli den mest hållbara turistanläggningen i Sverige.

Läs mer på odevatagardshotell.se

Grimsnäs Herrgård

Grimsnäs Herrgård - 15 % rabatt på samtliga rum

På naturnära Grimsnäs Herrgård kan du enkelt semestra klimatsmart. Här kan du vara trygg med att miljötänket genomsyrar allt från råvarorna på din tallrik till förnybar el och KRAV-certifierade djur på gårdens betesmarker.

Läs mer på grimsnas.se

* Rabatten dras på plats i samband med betalning, vilket sker vid ankomst.

Kosta Boda Art Hotel

Kosta Boda Art Hotel - 10 % rabatt på samtliga paket

Från glasbruk till helhetsupplevelse – på Kosta tar du del av ett cirkulärt flöde du inte hittar på många andra platser. Här står maten i tydligt fokus – viltkött som dovhjort och vildsvin får briljera och matsvinnet går sedan tillbaka till safariparken för att sluta cirkeln.

Läs mer på kostabodaarthotel.se