Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Tågluffarkort

De senaste åren har fler och fler börjat upptäcka fördelarna med att semestra klimatsmart. Därför har vi tagit fram SJ Tågluffarkort för alla så att just du kan ge dig ut på ett klimatsmart äventyr, nu när vi åter kan resa fritt i Sverige. Besök en ny stad, campa på en öde strand eller återse en gammal vän!  Med SJ Tågluffarkort tar du dig runt i hela Sverige och du stannar precis så länge du känner för på varje ställe. Bäst av allt är att din resa har minimal miljöpåverkan. Det är vad vi kallar riktig frihet!

Kortet finns i två olika varianter så du väljer helt enkelt den som passar dig bäst.

SJ Tågluffarkort Sverige:

 • Fria resor i 2 klass under 15 dagar (bokning av resa krävs innan varje avresa). Sista dag att köpa kortet är 8 augusti.
 • Fria resor i 2 klass under 30 dagar (bokning av resa krävs innan varje avresa). Sista dag att köpa kortet är 24 juli. 

Tågluffarkortet gäller på SJs tåg i Sverige samt på Tåg i Bergslagen. Platsreservation ska bokas på alla tåg där det är möjligt.

SJs barnerbjudande gäller så hela familjen kan följa med på tågluffen. Läs mer om SJs barnerbjudande här

Kortet är inte giltigt på anslutande länstrafik eller andra tågoperatörer. Ska du kliva av eller på ett tåg på Arlanda så tillkommer en avgift för Arlanda stationsavgift. 

Tänk på att kortet ska vara giltigt alla dagar som du reser. Reser du till exempel med nattåg så ska kortet vara giltigt även den dagen som du kommer fram till din slutdestination.

SJ Tågluffarkort säljs inte under vinterhalvåret

Nu går det inte längre att köpa sommarens tågluffarkort. Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar i Sverige, åkt mycket tåg och upplevt nya fantastiska platser. Till nästa sommar hoppas vi kunna erbjuda SJ Tågluffarkort igen. 

Fakta om korten

SJ Tågluffarkort Sverige i 15 dagar

 • Pris vuxen: 3 295 kr
 • Pris pensionär: 2 645 kr
 • Pris student/ungdom: 1 995 kr

SJ Tågluffarkort Sverige i 30 dagar

 • Pris vuxen: 4 695 kr
 • Pris pensionär: 3 745 kr
 • Pris student/ungdom: 2 795 kr

För båda korten gäller:

 • Gäller under 15 eller 30 valfria sammanhängande dagar under perioden 1/6 – 22/8 inom Sverige samt med Tåg i Bergslagen
 • Gäller för vuxen, pensionär och student/ungdom
 • Gäller på SJs dagtåg i 2 klass
 • Gäller på SJs nattåg i liggplats samt 2 klass sittplats
 • SJs barnerbjudande gäller
 • Ger dubbla poäng om du är SJ Prio-medlem. 
 • Kan köpas tidigast 15 dagar före första resdag på sj.se och i SJs app. Sista dag att köpa 30-dagarskortet är 24 juli och 8 augusti är sista dag att köpa 15-dagarskortet. 
 • Kortet är personligt
 • Bokning av resa krävs innan varje avresa. Se instruktioner längre ner på denna sida.
 • Kortet kan inte återbetalas efter första giltighetsdag
 • Ger 20 % rabatt på hela sortimentet i bistron ombord på tåget  (undantaget alkohol) under giltighetsperioden. Visa bara Tågluffarkortet i bistron!
 • Är du SJ Prio-medlem får du 15 % rabatt på utvalda Scandic-hotell nära tågstationen. Mer information hittar du under Mina erbjudanden på Min sida (cirka 24 timmar efter köpet). Erbjudandet gäller till och med 22 augusti 2020.

Visste du att?

Alla våra tågresor är märkta med Bra Miljöval så du kan åka kors och tvärs över hela landet med gott samvete.
 

Våra bästa tips inför din tågluff

Packa lätt – ryggsäcken ska helst inte väga mer än sju kilo. Packa smart och med liten tandkrämstub. Det är frihet att inte behöva lämna in ryggsäcken på förvaring vid korta stopp.

Planera inte för mycket – våga strunta i att detaljplanera! Det är flexibiliteten som är bäst med tågluff. Se ut en ungefärlig rutt, men förboka inte allt. Då riskerar du att bli stressad.

Välj rätt boende – våga boka boende under själva resan. Bo gärna på vandrarhem om du reser själv för där är det lätt att träffa nya människor. Reser du med sällskap kan du boka via Airbnb eller hotellbokningssidor. Allra bästa boendet är förstås nattågen!

SJ Tågluffarkort

Några frågor och svar om SJ Tågluffarkort

Vad är SJ Tågluffarkortet?

Det är en biljett för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar som möjliggör resande i Sverige och med SJs trafik. Biljetten ger rätt att boka tågresor i 2 klass på SJs dagtåg samt på SJs nattåg i liggvagn och 2 klass sittvagn.

Tågluffarkortet gäller under 15 eller 30 sammanhängande dagar, du väljer själv när under sommaren din reseperiod på 15 eller 30 dagar ska börja gälla. Men sista dag att köpa 30-dagarskortet är den 24 juli och den 8 augusti är sista dagen för att köpa 15-dagarskortetTågluffarkortet är digitalt och personligt.

Vad ingår i SJ Tågluffarkortet?

 • Fria resor i 15 eller 30 dagar (bokning av resa krävs innan avresa)
 • Endast 2 klass
 • Res över hela SJs tågnät i Sverige, från Malmö i syd till Riksgränsen i norr. 
 • Platsbokning ingår och krävs innan du kliver på tåget 

Hur köper jag Tågluffarkortet?

 • Du köper Tågluffarkortet här på sj.se (se bokningslänkar längre upp) och i SJs app
 • Kortet säljs också hos SJ Resebutiker, via 0771 – 75 75 75 samt hos resebyråer och ombud. 

Hur laddar jag ner Tågluffarkortet till appen?

Har du köpt ditt Tågluffarkort i appen så hittar du det under fliken Biljetter. Har du köpt kortet i  någon annan kanal behöver du först hämta/ladda ner det till appen för att sedan kunna boka resa via appen. Så här gör du för att hämta/ladda ner: klicka på Min sida och logga in; klicka på fliken Biljetter; klicka på Hämta saknad biljett; ange bokningsnumret på ditt SJ Tågluffarkort; ange e-post eller mobilnummer och klicka sedan på Fortsätt

Hur bokar jag resor med ett aktivt Tågluffarkort på sj.se?

När du skaffat ditt Tågluffarkort, kan du enkelt gå in i vanliga köpflödet på sj.se, fylla i Från- och Till-fälten, datum när du ska resa samt vem som ska resa. Sedan klickar du på Lägg till SJ Prio/pendlarbiljett och under Kundkort väljer du SJ Tågluffarkort och fyller i biljettnummer. Därefter bokar du din resa, precis som om du skulle ha köpt en vanlig enkelbiljett.

Tillkommer det några kostnader?

Nej, inga kostnader för till exempel platsreservationer tillkommer. Däremot tillkommer en avgift för Arlanda stationsavgift, om du går på eller kliver av tåget där. 

Vad är det för fel om det står EJ valbar när jag försöker boka en resa?

Då har du bokat en resa som inte enbart innehåller SJ-tåg. Gör om bokningen och se till att din bokning endast innehåller SJ-tåg.

Kan jag köpa kortet i förväg?

Ja, kortet kan köpas upp till 15 dagar i förväg. När du köper Tågluffarkortet bestämmer du vilken första giltighetstid ska vara.

Vilka studentlegitimationer godkänner SJ?

SJ godkänner studentlegitimationer från Mecenat, Studentkortet och ISIC. Du kan läsa mer här

Gäller SJs barnerbjudande?

Ja, SJs barnerbjudande gäller. Läs mer här