Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Resplus med kom-fram-garanti

Reser du med till exempel buss, spårvagn, pendeltåg, båt eller tunnelbana till och från stationen kan du köpa hela resan hos oss. Skriv bara in vilka hållplatser du vill resa från och till när du ska köpa din resa så får du biljetter som gäller för hela resan.

Ska du resa till Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du skriva in Stockholm länszon; Göteborg stadszon eller Malmö stadszon i till-fältet på startsidan här på sj.se så får du en biljett som gäller även på lokaltrafiken. Då har du hela resan på en och samma biljett. 

Bild på hur du söker på sj.se när du bokar en resplusresa från Stockholm till Göteborg och får med stadszonen också. 

Bra att veta om Resplus

Kom-fram-garanti

Med en Resplusbiljett kan du vara säker på att komma fram till slutmålet för din resa. Företagen inom Resplussamarbetet tar gemensamt ansvar för att lösa eventuella problem som uppstår på grund av trafikstörningar och garanterar att du kommer fram till din slutdestination.

Vid eventuell försening kontaktar du ombordpersonalen på tåget (eller till exempel bussföraren) som då hjälper dig på bästa möjliga sätt, genom att rekommendera en senare förbindelse eller en alternativ resväg.

Fördelar med Resplus:

  • Du får en tidtabell för hela resan på din biljett
  • Allt är betalat och klart
  • Enkel och trygg resa hela vägen (kom-fram-garanti)

Läs mer om vad Resplus innebär på samtrafiken.se

Ersättning för försening för Resplusresor

Om du har kombinerat din SJ-resa med anslutande tåg-, buss- eller färjebolag, gäller särskilda regler för ersättning vid försening. Då ansöker du om ersättning via ett särskilt formulär.