Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Öppna SL-spärrarna med din Movingobiljett

Bild på kortläsare

Öppna SL-spärrarna med din Movingo i mobilen

Nu kan du blippa mobilen i spärrarna i tunnelbanan, på pendeltågen och på många av SLs bussar. Allt du behöver göra är att ladda ner den senaste versionen av SJs app och hämta din Movingobiljett. Enklare än så blir det nästan inte! Dessutom är det klimatsmart att ha biljetten i appen.

Ladda SL-spärröppnare

Spärröppnare på kort

När du köper en 30-dagars Movingobiljett i SJ Biljettautomat kan du ladda en spärröppnare på ditt SL Access-kort.

Färdbeviset för SL-resorna består av ett papperskvitto. Kvittot skrivs ut när du köper din Movingobiljett i biljettautomaten. För enklare spärrpassage i tunnelbane- och pendeltågstrafiken erbjuder vi laddning av spärröppnare på SL Access-kort. Du måste alltid ha med dig papperskvittot när du reser med SL för att inte riskera att få betala en avgift vid biljettkontroll.

Frågor och svar om SL Spärröppnare för Movingo laddat på kort

För vilka Movingobiljetter kan jag ladda spärröppnare?

Du kan ladda spärröppnare för alla Movingobiljetter med SL-giltighet.

Var kan jag köpa ett tomt SL Access-kort?
Tomma SL Access-kort säljs hos SLs ombud.

Jag har redan köpt en Movingobiljett laddat på kort. Kan jag ladda en spärröppnare i efterhand?
Ja, om du har laddat Movingo på kort kan du det. Sätt bara i ditt SJ-kort i automatens kortläsare och välj ”Movingo” på startsidan. Om du har ett giltigt SL-tillägg visas knappen ”Ladda SL-spärröppnare”. Tryck på den och följ instruktionerna på skärmen.

Jag har tappat bort mitt SL-kort. Kan jag få en ny spärröppnare?

Nej. Borttappad, stulen eller på annat sätt förlorad SL Spärröppnare ersätts inte. Nästa gång du köper ett månadskort kan du däremot ladda en spärröppnare på ett nytt SL Access-kort.

Dras det några pengar i spärren om jag har laddat reskassa på samma kort som jag har spärröppnaren på?
Nej. Om du har en reskassa hos SL och en giltig spärröppnare på samma SL Access-kort, dras inga pengar från reskassan så länge spärröppnaren är giltig. Fortsätter du att använda kortet i spärren efter att spärröppnarens sista giltighetsdatum har passerat, dras däremot pengar från reskassan. Läs mer om SLs reskassa

TIPS!

  • Spärröppnaren går bara att ladda efter det att eventuella periodbiljetter på SL Access-kortet löpt ut. Har du en aktiv periodbiljett på kortet måste du vänta tills den löpt ut innan du kan ladda SL Spärröppnare i SJ Biljettautomat.
  • Ta alltid ut ett av korten ur ditt kortfodral för att SL Access-kortet och SJ-kortet inte ska störa varandra när du passerar SL-spärren eller registrerar din resa i SJs kortläsare.

 

SL Access-kort