Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Öppna SL-spärrarna med din Movingobiljett

Öppna SL-spärrarna med din Movingo i mobilen

Nu kan du blippa mobilen i spärrarna i tunnelbanan, på pendeltågen och på många av SLs bussar. Allt du behöver göra är att ladda ner den senaste versionen av SJs app och hämta din Movingobiljett. Enklare än så blir det nästan inte! Dessutom är det klimatsmart att ha biljetten i appen.

Bild på kortläsare

Spärröppnare på kort

När du köper en 30-dagars Movingobiljett i SJ Biljettautomat kan du ladda en spärröppnare på ditt SL Access-kort. Detta innebär att du som köper Movingo med giltighet inom SL-trafiken kan resa snabbare och enklare med SLs tunnelbana, bussar och pendeltåg.

Färdbeviset för SL-resorna består av ett papperskvitto, men för enklare spärrpassage i tunnelbane- och pendeltågstrafiken erbjuder vi laddning av spärröppnare på SL Access-kort.

Läs mer om SL Access

Har du ett SL Access-kort som inte är mörkblått? Då behöver du byta ut ditt kort innan laddning av en ny period. Enklast gör du det genom att vända dig till personalen vid spärrarna eller till SL Center. Har du redan ett mörkblått Access-kort fungerar ditt kort som vanligt.

Ladda SL-spärröppnare

Bra att veta om SL Spärröppnare på kort

 • När du reser med Movingo inom SL ska pappersbiljetten alltid kunna visas upp, då denna är ditt färdbevis. 
 • SL Spärröppnare laddad på SL Access-kort öppnar spärrarna i tunnelbanan och pendeltågstrafiken, men är inget färdbevis.
 • Spärröppnaren ger också grönt ljus vid resa med SL-buss. Färdbeviset är dock fortfarande pappersbiljetten enligt ovan.
 • Spara alltid pappersbiljetten – utan den har du inget giltigt färdbevis och riskerar att få betala kontrollavgift vid en biljettkontroll!

 

Gör så här för att ladda din SL Spärröppnare på kort

 • Sätt i ditt SJ Movingokort eller SJ Regionalkort i den nedre kortläsaren till höger.
 • Välj ”Köp eller förnya Movingo” på startsidan.
 • Välj ”Alla sträckor” eller en sträcka med till/från-station inom Stockholms län.
  • Om du redan har laddat ditt Movingokort trycker du på knappen ”Ladda SL Spärröppnare” direkt.
 • Välj ”Ladda SL Spärröppnare”.
 • OBS! Ta inte ut SJ-kortet förrän automaten uppmanat dig att göra det. 
  • När du har tryckt på knappen ”Ladda SL Spärröppnare” skriver nämligen automaten information till ditt SJ-kort om att SL Spärröppnare ska aktiveras.
 • Sätt i SL Access-kortet i samma kortläsare
 • Vänta tills spärröppnaren laddats på ditt kort innan du tar kortet.

 

Frågor och svar om SL Spärröppnare för Movingo laddat på kort

För vilka Movingobiljetter kan jag ladda spärröppnare?

Du kan ladda spärröppnare för alla Movingobiljetter med SL-giltighet.

Var kan jag köpa ett tomt SL Access-kort?
Tomma SL Access-kort säljs hos SLs ombud, se dem på kartan på startsidan på www.sl.se genom att välja lagret "Försäljning".

Jag har redan köpt en Movingobiljett laddat på kort. Kan jag ladda en spärröppnare i efterhand?
Ja, om du har laddat Movingo på kort kan du det. Sätt bara i ditt SJ-kort i automatens kortläsare och välj ”Movingo” på startsidan. Om du har ett giltigt SL-tillägg visas knappen ”Ladda SL-spärröppnare”. Tryck på den och följ instruktionerna på skärmen.

Jag har tappat bort mitt SL-kort. Kan jag få en ny spärröppnare?

Nej. Borttappad, stulen eller på annat sätt förlorad SL Spärröppnare ersätts inte. Nästa gång du köper ett månadskort kan du däremot ladda en spärröppnare på ett nytt SL Access-kort.

Dras det några pengar i spärren om jag har laddat reskassa på samma kort som jag har spärröppnaren på?
Nej. Om du har en reskassa hos SL och en giltig spärröppnare på samma SL Access-kort, dras inga pengar från reskassan så länge spärröppnaren är giltig. Fortsätter du att använda kortet i spärren efter att spärröppnarens sista giltighetsdatum har passerat, dras däremot pengar från reskassan. Läs mer om SLs reskassa

TIPS!

 • Spärröppnaren går bara att ladda efter det att eventuella periodbiljetter på SL Access-kortet löpt ut. Har du en aktiv periodbiljett på kortet måste du vänta tills den löpt ut innan du kan ladda SL Spärröppnare i SJ Biljettautomat.
 • Ta alltid ut ett av korten ur ditt kortfodral för att SL Access-kortet och SJ-kortet inte ska störa varandra när du passerar SL-spärren eller registrerar din resa i SJs kortläsare.

 

SL Access-kort