Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Enkelbiljett

Vår mest populära biljett

SJ Enkelbiljett

När du köper en enkelbiljett kan du välja mellan tre olika nivåer av flexibilitet.

SJ Enkelbiljett

När du köper en enkelbiljett kan du välja mellan tre olika nivåer av flexibilitet:   

  • Kan ej ombokas     
  • Kan ombokas
  • Kan återbetalas

Pris SJ Enkelbiljett

Våra priser på resor styrs av tillgång och efterfrågan. Tiden fram till avgång påverkar också priset. Köper du din resa nära avgång får du oftast betala mer.

När det är få som vill resa med tåget är priserna generellt lägre. Är konkurrensen om platserna däremot hård, då går biljettpriset upp. Populära avgångar är alltså oftast dyrare. Tågen till och från storstäderna under rusningstid på fredagar och söndagar är ett exempel på detta.

Vårt mål är att så många som möjligt ska kunna resa med oss. Genom att fylla tågen kan vi pressa priserna – och bidra till en bättre miljö.

15% student- och ungdomsrabatt

Studenter och ungdomar får alltid 15% rabatt i 2 klass.

10% pensionärsrabatt

Pensionärer får alltid 10% rabatt. Gäller både 1 och 2 klass.

Flexibilitetsnivåer

Kan ej ombokas

Med det här alternativet kan du inte boka om din resa. Det du betalat för biljetten återbetalas inte och det går heller inte att byta namn på biljetten för att föra över den på någon annan.

Kan ombokas

För att boka om din resa måste du söka upp din bokning via Min resa och avboka den innan tågets avgång. Då får du ett ombokningsvärde som gäller för resor med SJs tåg och är giltigt i 180 dagar, räknat från första giltighetsdagen.

Kan återbetalas

Med det här alternativet kan du få pengarna tillbaka om du tvingas ställa in din resa. Då återbetalar vi biljettpriset exklusive bokningsavgift. Du kan också kostnadsfritt byta till en tidigare eller senare avgång samma dag, på samma sträcka, i samma klass och med samma tågtyp.

Övrig biljettinformation

Biljettsläpp

Biljettsläppen sker fyra gånger per år och gäller för en hel säsong. I samband med dessa släpp är priset som lägst.

Läs mer om biljettsläpp

Resor utan platsbokning

På kortare sträckor kan du ofta välja att inte köpa till en sittplats. För denna typ av resor styrs inte priset av tillgång och efterfrågan, utan endast av hur långt i förväg du köper din biljett.

Exempel
En biljett mellan Uppsala och Stockholm som kostar 95 kronor 1–3 dagar före avresan kostar till exempel 85 kronor 4–14 dagar före och 75 kronor om du bokar mer än 2 veckor i förväg.

Köp ombord på Tåg i Bergslagens tåg

Det är endast på Tåg i Bergslagens tåg du kan köpa biljett ombord. Det är alltid billigare att köpa biljett i vår app eller på sj.se. När du köper ombord finns det heller ingen möjlighet att få rabatt om du till exempel är ungdom, student eller pensionär. Biljetter köpta ombord gäller endast på det tåg du befinner dig på, det vill säga det går inte att köpa en biljett ombord med byte till annat tåg.