Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Enkelbiljett

När du köper en enkelbiljett kan du välja mellan tre olika nivåer av flexibilitet.

SJ Enkelbiljett

När du köper en enkelbiljett kan du välja mellan tre olika nivåer av flexibilitet:   

  • Kan ej ombokas     
  • Kan ombokas
  • Kan återbetalas

Pris SJ Enkelbiljett

Våra priser på resor styrs av tillgång och efterfrågan. Tiden fram till avgång påverkar också priset. Köper du din resa nära avgång får du oftast betala mer.

När det är få som vill resa med tåget är priserna generellt lägre. Är konkurrensen om platserna däremot hård, då går biljettpriset upp. Populära avgångar är alltså oftast dyrare. Tågen till och från storstäderna under rusningstid på fredagar och söndagar är ett exempel på detta.

15% student- och ungdomsrabatt

Studenter och ungdomar får alltid 15% rabatt i 2 klass Lugn och 2 klass.

10% pensionärsrabatt

Pensionärer får alltid 10% rabatt.

Flexibilitetsnivåer

Kan ej ombokas

Med det här alternativet kan du inte boka om din resa. Det du betalat för biljetten återbetalas inte och det går heller inte att byta namn på biljetten för att föra över den på någon annan.

Kan ombokas

För att boka om din resa måste du avboka den innan tågets avgång. Då får du ett ombokningsvärde som gäller för resor med SJs tåg och är giltigt i 180 dagar, räknat från första giltighetsdagen.

För resor från 29 januari 2024 erbjuder vi inte flexibiliteten Kan ombokas. Detta beror på att vi just nu håller på att förbereda inför att byta bokningssystem under nästa år.

Kan återbetalas

Med det här alternativet kan du få pengarna tillbaka om du tvingas ställa in din resa. Då återbetalar vi biljettpriset exklusive bokningsavgift. Du kan också kostnadsfritt byta till en tidigare eller senare avgång samma dag, på samma sträcka, i samma klass och med samma tågtyp.

Övrig biljettinformation

Biljettsläpp

Biljettsläppen sker flera gånger per år. I samband med dessa släpp är priset som lägst.

Läs mer om biljettsläpp

Resor utan platsbokning

På kortare sträckor med SJ Regional kan du ofta välja att inte köpa till en sittplats. Du får då sitta i mån av plats och måste flytta på dig ifall en medresenär har bokat platsen du har satt dig på. På avgångstavlan på perrongen finns det information om ditt tåg har en helt obokad vagn.

Köp ombord på Tåg i Bergslagens tåg

Det är endast på Tåg i Bergslagens tåg du kan köpa biljett ombord. Det är alltid billigare att köpa biljett i vår app eller på sj.se. När du köper ombord finns det heller ingen möjlighet att få rabatt om du är ungdom, student eller pensionär. Biljetter köpta ombord gäller endast på det tåg du befinner dig på.