Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Arctic Circle Pass

Turista med tåg norr om Polcirkeln!

13 stopp på en och samma biljett. Med våra flexibla pass för 3 eller 7 dagar kan du kliva av och på tåget som du vill längs Sveriges vackraste tågsträcka, sträckan mellan Kiruna och Narvik. Res i 2 klass med SJs dagtåg.

Sträckan Kiruna – Narvik trafikeras två gånger dagligen i vardera riktning. Under sommarperioden går tre tåg dagligen i vardera riktning.

 

 

Karta Arctic Circle

Bra att veta om Arctic Circle Pass

3-dagarskort eller 7-dagarskort

Det finns två kort att välja på, beroende på hur många dagar du vill resa.  

  • 3-dagarskort: 295 kronor (vuxen)
  • 7-dagarskort: 595 kronor (vuxen)

Kortet kan köpas tidigast 15 dagar före första resdag på sj.se och finns för vuxen, pensionär, student och ungdom.

Orter du reser mellan:

Kiruna Riksgränsen
Abisko Östra Bjørnfjell
Abisko Turiststation Søsterbekk
Björkliden Katterat
Låktatjåkka Rombakk
Vassijaure Narvik
Katterjåkk  

 

Köp ditt pass här:

sj.se (se bokningsinstruktion nedan)

På telefon 0771 - 75 75 75

I SJ Resebutik

Hos vissa resebyråer*

* Eventuell bokningsavgift kan tillkomma på priset. 

Så här köper du ditt Arctic Circle Pass på sj.se

  1. Gå till fliken för köp av pendlarbiljetter
  2. Välj Från- och Till-station inom den sträcka som kortet gäller (till exempel Kiruna - Riksgränsen, oavsett vilka orter du väljer kan du sedan resa mellan alla orter som kortet gäller)
  3. Ange vilken resenärstyp du är under Resenär
  4. Klicka på Sök biljett
  5. Klicka sedan på fliken Andra biljetter
  6. Här väljer du ditt Arctic Circle Pass
  7. Välj datum då ditt kort ska börja gälla och fortsätt med din bokning
Bad från brygga

Några inspirerande tips:

Midnattssol över Torne älv

Tåg Kiruna Narvik

Arctic Circle på 3 eller 7 dagar

För naturälskare. Ta tåget och besök upp till 13 olika destinationer mellan Kiruna och Narvik. Det är här du kan uppleva midnattssolen och norrskenet, beroende på säsong.

Kiruna

Här blomstrar samekulturen och du erbjuds möjligheten att lära dig mer om renhållning, hur man fångar in kalvarna enligt gammal tradition med lasso, samisk mat och mycket mer. Kiruna är också platsen för att besöka Esrange, Europas största civila rymdcenter. Nära Kiruna ligger Jukkasjärvi, där du kan besöka det världsberömda ishotellet och ta reda på hur det känns att sova i en isbädd.

Abisko

Abisko nationalpark är Nordeuropas sista vildmark. Ett orört och unikt område med vackra fjäll och med fjällbäckar med så klart vatten att du kan ta din kåsa och dricka direkt ur bäcken. Här hittar du också Lapporten, ett bergspass som är en av Sveriges mest fotograferade sevärdheter.

Björkliden

Detta paradis för skidåkare kombinerar spektakulära landskap med skidor i världsklass. Som många andra skidorter ligger Björkliden inom gångavstånd från stationen.

Riksgränsen

Riksgränsen har 60 toppar över 1 200 meter - ett naturlandskap som gjort för att uppleva. Perfekt för både skidåkare och snowboardåkare. Här kan du utforska bergen till fots, med snöskoter, hundspann eller helikopter. Avrunda dagen med ett besök på en av Riksgränsen spa-anläggningar.

Narvik

Den här norska kuststaden erbjuder enastående utmärkta skidbackar. Med linbanan tar dig upp i bergen till en restaurang 656 meter över havet. Här kan du njuta av oförglömlig utsikt över fjorden, staden, öarna och de omgivande fjälltopparna.

Capri Norrman om Arctic Circle

"Nästa gång åker vi ända till Narvik och stannar kvar några dagar."

Capri Norrman ville testa att åka nattåg. Inte stanna någonstans, bara åka tåg, tur och retur till Riksgränsen. "Jag ville åka tåg till fjällen och gärna med sällskap, men helst med någon som också vill njuta av tystnaden. Jag bad min vän Anna, för vem är väl bättre att ta med sig än en fyrabarnsmamma där de yngsta tvillingarna nyss lärt sig gå? Vi ser båda fram mot att få läsa en bok och bara försjunka i ett säte och titta på utsikten."

Det blir lite läsning, men det blir också nya bekantskaper i bistron och mycket tittande ut genom fönstret. "Under tågresan hem missar vi norrskenet men andra resenärer berättar att de såg det. Däremot ser vi den tidiga morgonsolen färga himlen orange och rosa när vi närmar oss Uppsala, tåget anländer en halvtimme före beräknad ankomsttid."

Anna och Capri på väg till Polcirkeln