Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

våra olika biljetter

Vi har flera varianter av tågbiljetter

Hitta de billigaste priserna till de mest populära resmålen i vår lågpriskalender. För dig som är student, ungdom eller pensionär kan du hitta sista minuten-biljetter direkt i bokningen.

Sista minuten This is an icon

Sista minuten

En biljett för dig som är under 26 år, som studerar eller är pensionär.

Lågpriskalendern

Här hittar du enkelt de billigaste priserna till de populäraste resmålen.

Pendlarbiljetter och årskort

Det ska vara extra enkelt och förmånligt för dig som reser ofta. Därför erbjuder vi flera olika biljettyper och avgångar.


SJ Regional 10-biljett

Inom Mälardalen erbjuder vi 10-biljetter som är giltiga i 30 dagar och som du laddar på SJ Regionalkort. Priser och mer info på:

tim.se/sjregional

Månadsbiljett

Res obegränsat mellan två orter med SJs tåg under 30 dagar. Nu kan du få din månadsbiljett direkt i mobilen.

Om månadsbiljett

90-dagarsbiljett

Res obegränsat med vår nya 90-dagarsbiljett som gäller på alla våra tåg på sträckan Göteborg–Stockholm. 

Om 90-dagarsbiljetten

Årskort

Res hur mycket du vill under ett helt år och välj mellan olika komfortnivåer.

Om årskort

Enkelbiljetter


Endagsbiljett

SJ Endagsbiljett finns för resa i 2 klass på vissa SJ InterCity- och SJ Regionaltåg. Sittplats ingår inte och den är giltig det datum som står tryckt på biljetten. Du kan köpa endagsbiljetten fram till tågets avgång. Kan endast köpas på telefon 0771-75 75 75, i SJ Resebutik och hos resebyrå. Endagsbiljetten säljs inte här på sj.se eller i SJ biljettautomat.

Köp ombord på Tåg i Bergslagens tåg

Det är endast på Tåg i Bergslagens tåg du kan köpa biljett ombord. Det är alltid billigare att köpa biljett i vår app eller på sj.se. När du köper ombord finns det heller ingen möjlighet att få rabatt om du till exempel är ungdom, student eller pensionär. Biljetter köpta ombord gäller endast på det tåg du befinner dig på, det vill säga det går inte att köpa en biljett ombord med byte till annat tåg. 

Våra olika flexibilitetsnivåer

Resa som kan återbetalas

Med denna biljett har du den högsta flexibiliteten. Behöver du avboka din resa får du pengarna tillbaka om resan avbokas före avgångstid. Bokningsavgiften återbetalas inte.

Resa som kan ombokas

Biljetten kan bytas in mot en eller flera nya biljetter om du bokat av innan tågets avgång. Du får då ett ombokningsvärde (biljettpriset minus bokningsavgiften), som kan användas på resor med SJs tåg. Ny resa behöver bokas inom 90 dagar från och med resedatumet på din ursprungliga biljett. Om priset är högre betalas mellanskillnaden. Om priset på den nya resan är lägre skickas ett värdebevis till kontaktpersonen för resan, via e-post eller sms. 

Resa som inte kan ombokas

Denna biljett kan varken ombokas eller återbetalas. Det är heller inte tillåtet att ändra namn på biljetten.

En resa som inte kan ombokas kan heller inte återköpas. Om bokningen innehåller betalt tillval (måltid eller platsreservation) återbetas tillvalet vid avbokning.

Våra olika betalsätt

Som privatperson kan du välja att betala med kontokort eller faktura. När du betalar med faktura tillkommer en fakturaavgift på 29 kronor. Du behöver legitimera dig med Mobilt BankId.

Våra olika leveranssätt

Du kan välja mellan:

  • E-biljett som är en pdf som skickas till dig med e-post. Ombord på tåget visar du upp pdf-biljetten i din mobil eller dator eller på papper om du skrivit ut den.
  • Sms-biljett skickas dagen innan utresa. Reser du inom 24 timmar skickas mobilbiljetten inom 15 minuter. Biljetten kan skickas till de flesta europeiska mobilnummer. Sms-biljetten ska kunna läsas av elektroniskt av personalen ombord. Är skärmen trasig rekommenderar vi ett annat leveranssätt.
  • Hämta ut din biljett i SJ Biljettautomat. Biljetter kan även hämtas ut, mot avgift, i SJ Resebutik, Pressbyrån eller 7-Eleven. Avgiften betalas vid uthämtning.

Förnya ditt årskort

Vänta inte till sista minuten utan passa på att förnya ditt årskort redan nu! Beställ här så skickar vi hem kortet till dig inom några veckor. Enklare kan det inte bli! Du vet väl att vi har tre olika nivåer på årskorten? Guld, Silver Plus och Silver.

SJ 3000