Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SL-biljetter under banarbetet i påsk

Under påsken erbjuder SJ dig som reser med årskort, månadsbiljett eller andra periodbiljetter utan ordinarie SL-giltighet ett SL-kort laddat med 500 kronor reskassa.

Gör så här för att boka dina resor i samband med banarbetet:

  1. Hämta ut ditt SL-kort hos Pressbyrån.
  2. Boka dina SJ-resor till/från Stockholm Södra eller Flemingsberg.
  3. Använd SL-kortets reskassa för att betala dina SL-resor.
     

Frågor och svar om SL-biljetter under banarbetet i påsk

1. Kommer jag behöva betala för mina resor med SL?

Nej, om du väljer att hämta ut det SL-kort som vi erbjuder dig kostnadsfritt kommer du inte att behöva betala för dina SL-resor, upp till 500 kr totalt för resor under perioden 3 – 13 april 2020. En förutsättning för att du ska kunna resa kostnadsfritt med SL är dock att du vid bokning av resa till/från Stockholm väljer Stockholm Södra eller Flemingsberg istället för Stockholm Central/City som från- eller tillstation. Då innehåller bokningen bara en SJ-resa, inte SJ+SL. SL-kortet använder du sedan för att köpa biljett för anslutande och obokad resa med SL Pendeltåg.

2. Varför får jag ett SL-kort?

För att underlätta resandet med SL och göra det enkelt för dig som reser ofta att passera SLs spärrar i samband med bytet mellan SJ och SL, samt för att du ska slippa betala för resorna med SL under trafikavstängningen då inga SJ-tåg kan passera på sträckan.

3. Varför är SL-kortet laddat med reskassa?

Eftersom påskavstängningen omfattar många helgdagar då resandet med års- och månadskort minskar har vi valt att erbjuda en så flexibel biljett som möjligt, som du själv kan använda utifrån dina egna behov. Du kommer därför att få ett SL-kort som är laddat med 500 kronor reskassa istället för en periodbiljett som i samband med sommaravstängningarna 2018–2019. Varje resa med SL kostar 37 kronor, vilket innebär att beloppet räcker till 13 enkelresor med SL.

4. Vad ska jag göra med kortet när påskavstängningen är över?

Kortet får du behålla och blir det pengar över står det dig fritt att göra vad du vill med dem.  

Påskkyckling
Foto: Philipp Kleindienst från Pixabay