Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SL-biljett under banarbetet i sommar

Under perioden 22 juni - 16 augusti 2020 erbjuder SJ dig som reser med årskort utan Resplus, månadsbiljett eller andra periodbiljetter utan ordinarie SL-giltighet ett SL-kort laddat med periodkort.

Gör så här för att boka dina resor i samband med banarbetet:

  1. Hämta ut ditt SL Access-kort hos Pressbyrån.
  2. Boka dina SJ-resor till/från Stockholm Södra eller Flemingsberg.
  3. Använd SL Access för dina SL-resor.
     

Frågor och svar om SL-biljetter under banarbetet

1. Kommer jag behöva betala för mina resor med SL?

Nej, om du väljer att hämta ut det SL -Accesskort som vi erbjuder dig kostnadsfritt kommer du inte att behöva betala för dina SL-resor. En förutsättning för att du ska kunna resa kostnadsfritt med SL är dock att du vid bokning av resa till/från Stockholm väljer Stockholm Södra eller Flemingsberg istället för Stockholm Central/City som från- eller tillstation. Då innehåller bokningen bara en SJ-resa, alltså inte en Resplusiljett). SL-kortet använder du sedan för att passera SLs biljettspärr för dina anslutande resor med SL Pendeltåg.

2. Varför får jag ett SL-kort?

För att underlätta resandet med SL och göra det enkelt för dig som reser ofta att passera SLs spärrar i samband med bytet mellan SJ och SL, samt för att du ska slippa betala för resorna med SL under trafikavstängningen då inga SJ-tåg kan passera på sträckan.

3. Varför är SL-kortet laddat med resperiod?

Vi har valt att erbjuda dig en så flexibel biljett som möjligt, som du själv kan använda utifrån dina egna behov. SL-kortet kan du även använda på tunnelbanan t ex till och från Mariatorget för resor från Stockholm Södra, Du kommer därför att få ett SL-kort som är laddat med resperiod/er som motsvarar giltigheten för din SJ-biljett. 

4. Vad ska jag göra med kortet när påskavstängningen är över?

Kortet får du behålla och den resperiod som evetuellt kvarstår kan du använda fritt.