Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Planerade banarbeten i östra Sverige under 2018

Det är full fart med utbyggnader och underhåll av järnvägarna i östra Sverige. Under de närmaste åren satsar Trafikverket många miljarder för att komma till rätta med kapacitets- och kvalitetsbristerna. Detta betyder att delar av järnvägsnätet i perioder behöver vara helt eller delvis avstängda.

Stora banarbeten, sträcka för sträcka:

Bålsta–Stockholm

Påverkad linje: Hallsberg–Västerås–Stockholm

Trafikverket bygger ut järnvägen mellan Kallhäll och Tomteboda för att göra det smidigare att ta tåget. För att du som resenär ska påverkas så lite som möjligt är några längre avstängningar inplanerade istället för många små. Detta innebär trafikavbrott mellan Bålsta och Stockholm.

Planerade avstängningar:

 • Fredag 13 juli – söndag 5 augusti
Under dessa dagar ersätts regionaltågen med buss. Restiden förlängs med cirka 30 minuter.
 
Observera att bussarna avgår tidigare än ordinarie tidtabell från från Stockholm Central och Sundbyberg för att kunna ansluta till tåget i Bålsta. Du hittar bussarnas tidtabeller genom att söka fram din resa i Från-/Till-fälten på vår startsida.
 

Stockholm Central–Stockholm Södra

Påverkad linje: Stockholm–Eskilstuna–Arboga–Örebro, Stockholm–Nyköping–Linköping och Stockholm–Hallsberg

Järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholm Södra är en av de mest trafikerade i landet. Trafikverket gör nu en omfattande upprustning av sträckan för att säkerställa pålitliga och hållbara resor. Detta innebär trafikavbrott mellan Stockholm och Flemingsberg/Södertälje Syd.

Planerade avstängningar:

 • Fredag 30 mars – måndag 2 april

Under dessa dagar kommer regionaltågen på linjen Stockholm–Eskilstuna–Arboga–Örebro ersättas med buss mellan Stockholm Central och Södertälje Syd. Restiden förlängs med cirka 30 minuter.

Observera att bussarna avgår tidigare än ordinarie tidtabell från Stockholm Central för att kunna ansluta till tåget i Södertälje Syd. Du hittar bussarnas tidtabeller genom att söka fram din resa i Från-/Till-fälten på vår startsida.

Regionaltågen på resterande linjer kommer avgå och ankomma Flemingsberg istället för Stockholm Central. Resenärer från/till Stockholm kan resa med SLs pendeltåg. Detta kräver giltig SL-biljett.

 • Måndag 25 juni – söndag 19 augusti

Under dessa dagar avgår och ankommer regionaltågen Flemingsberg istället för Stockholm Central. Resenärer från/till Stockholm kan resa med SLs pendeltåg. Detta kräver giltig SL-biljett.

Läggesta–Eskilstuna

Påverkad linje: Stockholm–Eskilstuna–Arboga–Örebro 

Trafikverket bygger dubbelspår mellan Strängnäs och Härad för att öka kapaciteten och förbättra punktligheten på Svealandsbanan. Detta innebär trafikavbrott mellan Läggesta och Eskilstuna.

Planerade avstängningar:

 • Måndag 19 februari – söndag 25 februari
 • Måndag 25 juni – lördag 30 juni

Under dessa dagar ersätts regionaltågen med buss. Restiden förlängs med cirka 30 minuter.

Observera att bussarna avgår tidigare än ordinarie tidtabell från Eskilstuna för att kunna ansluta till tåget i Läggesta. Du hittar bussarnas tidtabeller genom att söka fram din resa i Från-/Till-fälten på vår startsida.

Generella fakta om trafikavstängningar

 • Ett arbete som inleds på en vardag påbörjas i regel kl. 22.00. Trafiken på dagtid påverkas inte.
 • Ett arbete som avslutas på en söndag pågår i regel till kl. 04.30 natten till måndag.
 • I vissa fall förekommer nedsatt hastighet dagarna efter en trafikavstängning.
 • För mer info, gå in på www.sj.se/trafikinfo och fyll i ort/tågnummer.
 • Information om SLs Pendeltåg hittar du på www.sl.se/reseinfo
 • Information om Upptåget hittar du på www.ul.se
Infotavlan på Stockholm central

Aktuell trafikinfo får du i vår app - ladda ner här