Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Banarbete i Stockholm

Under resan

På denna sida hittar du bland annat information och tips om hur lång tid du behöver för att byta tåg, varifrån pendeltågen avgår och hur du kan roa dig ombord.

Ska du byta tåg under din resa?

Du kommer behöva byta tåg för att ta dig hela till eller från centrala Stockholm om du kommer söderifrån eller ska söderut. Har du köpt hela din resa via SJ har vi beräknat tillräckligt med bytestid för att du i lugn och ro ska kunna ta dig mellan tågen, du behöver inte oroa dig!

 

Från dessa spår avgår tågen:

Stockholm Central

Inga tåg söderut avgår från Stockholm Central. Spår för norrgående tåg hittar du i vår app eller på sj.se/trafikinfo

Stockholm City

Pendeltågen söderut avgår från spår 3 och 4. Observera att det inte är spår 3 och 4 på Stockholm Central.

Stockholm Södra

SJ-tågen avgår från spår 3 och 4 medan pendeltåg avgår från spår 1 och 2.

Flemingsberg

SJ-tågen avgår från spår 6 och 7 (med vissa undantag). Pendeltågen avgår från spår 4 och 5.

Icon This is an icon

Hur lång tid behöver jag för att byta tåg?

Vi rekommenderar 30 minuter på Stockholm Central/Stockholm City, 20 minuter på Stockholm Södra och 20 minuter på Flemingsbergs station. Har du köpt hela din resa via SJ har vi alltid räknat med tillräcklig bytestid på din biljett.

Icon This is an icon

Hur hittar jag till pendeltåget?

På Stockholm Södra och Flemingsberg behöver du bara byta perrong för att ta dig mellan ditt SJ-tåg och pendeltåget. Mellan Stockholm Central och Stockholm City följer du bara de gula pilarna i golvet och skyltarna på stationen.

Icon This is an icon

Vem ska jag fråga om jag behöver hjälp?

Sitter du på tåget kan du prata med personalen ombord, de hjälper dig gärna om du har några tankar och funderingar. Ska du byta tåg och inte riktigt hittar på stationen så finns det kundvärdar på Stockholm Central, Stockholm Södra och Flemingsberg som gärna visar dig hur du ska gå.

Tips på hur du kan roa dig ombord!

  • Vår ombordtidning Kupé är perfekt läsning för att koppla av under tågresan. Du hittar den ombord eller så kan du läsa den direkt på datorn eller i mobilen. Det finns även en Kupé Junior för den lite yngre resenären. Läs Kupé eller Kupé Junior online.
  • Kanske är inte alla semesterveckor helt uppbokade? Passa på att läsa och inspireras av våra stadsguider medan du sitter på tåget. Se stadsguiderna här!
  • Wi-Fi finns på alla våra snabbtåg! Du surfar med en hastighet på minst 1 Mbit/s (förutsatt att utrymme finns i mobilnätet), vilket är tillräckligt för att kunna surfa, jobba och streama de flesta tjänsterna utan problem. Logga in genom att skriva in adressen ombord.sj.se i din webbläsare.

Bra att veta för dig som ska resa till, från eller genom Stockholm i sommar