Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Banarbete i Stockholm

Före resan

Här hittar du bland annat information och tips om när du bör vara på stationen, vad vi erbjuder för mat ombord och vad som finns på stationen.

Har du aldrig varit på Stockholm Södra eller Flemingsbergs station förut?

Du behöver inte oroa dig, vi hjälper dig hitta till tåget! Under banarbetet har vi extra många kundvärdar på stationerna för att kunna svara på dina frågor och visa dig vägen. Våra kundvärdar bär gula västar med SJ-logga och finns tillgängliga på Stockholm Central, Stockholm Södra och Flemingsbergs station.

Trafikverket, SL och Jernhusen kommer också ha värdar på plats, även de kan hjälpa dig om du har svårt att hitta rätt spår.

Icon This is an icon

När behöver jag vara på stationen?

Var på stationen en stund innan avgång. Tänk på att både Stockholm Södra och Flemingsberg är mindre stationer och att alla resenärer inte kan vänta på plattformen samtidigt. Gå därför inte ner till plattformen förrän cirka 10 minuter innan avgång.

Icon This is an icon

Kan jag beställa ledsagning som vanligt?

Stationsledsagning till och från tåget för dig som har en funktionsnedsättning kan beställas som vanligt under banarbetet. Ring och boka senast 24 timmar före avresa på telefon 0771-75 75 75, tonval 5. Läs mer om ledsagning här.

Icon This is an icon

Vad finns det för mat ombord?

Under banarbetet kommer vi sälja wraps, matiga smörgåsar samt varma och kalla drycker ombord på våra tåg med servering. Reser du med ett SJ-tåg som saknar servering kan du köpa något på stationen innan du kliver på tåget. Det går inte förbeställa mat under banarbetet.

Du kommer resa till, från eller byta tåg på någon av dessa stationer

Stockholm Central

Centralstationen i Stockholm. Under banarbetet kommer endast SJ-tåg norrut och norrifrån avgå och stanna på Stockholm Central. På stationen finns restauranger, butiker, toalett och SJ Resebutik.

Stockholm City

Pendeltågstation som ligger under Stockholm Central. Behöver du ta dig mellan stationerna så följer du bara skyltarna och de gula pilarna i golvet. På stationen finns butiker och toalett.

Stockholm Södra

Pendeltågstation på Södermalm i Stockholms innerstad. Restiden mellan Stockholm Södra och Stockholm City är 3 minuter. På stationen finns butiker och toalett. Under banarbetet finns en bemannad SJ-disk och SJs kundvärdar tillgängliga på stationen.

Flemingsberg

Pendeltågstation söder om Stockholms stad. Restiden mellan Flemingsbergs station och Stockholm City är 19 minuter. På stationen finns restauranger, butiker och toalett. Under banarbetet finns SJs kundvärdar tillgängliga på stationen.

Bra att veta för dig som ska resa till, från eller genom Stockholm i sommar