Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Banarbete i Stockholm

Från 25 juni till och med 19 augusti 2018 kommer tågen mellan Stockholm och södra Sverige stanna på Flemingsbergs station och Stockholm Södra istället för på Stockholm Central.

Järnvägen söder om Stockholm Central är en av de mest trafikerade i Sverige. Från 25 juni till och med 19 augusti 2018 kommer Trafikverket därför rusta upp sträckan mellan stationerna Stockholm Central och Stockholm Södra för att minska risken för störningar och säkerställa pålitliga och hållbara resor. 

Vad innebär det här för dig som ska resa med tåg i sommar?

Banarbetet innebär att alla SJ-tåg som vanligtvis avgår från Stockholm Central söderut eller ankommer till Stockholm Central söderifrån istället kommer stanna på Stockholm Södra eller Flemingsbergs station.

För att ta dig till eller från Stockholm Södra och Flemingsbergs station reser du enklast med SLs pendeltåg som avgår och stannar på Stockholm City, pendeltågstationen i anslutning till Stockholm Central.

 

Vi har samlat ihop info och tips som kan vara bra för dig som ska resa till, från eller genom Stockholm i sommar:

Köp av resan: Här hittar du information om biljetter, både till SJ-tåg och till SLs pendeltåg.

Före resan: Här hittar du information och tips om när du bör vara på stationen, vad skillnaden är mellan Stockholm Central och Stockholm City samt förändringar i matutbudet ombord.

Under resan: Här hittar du information och tips om bytestid mellan SJ-tåg och pendeltåg och hur du hittar till pendeltågen.

Stockholm Central

Inga tåg till eller från södra Sverige avgår eller stannar på Stockholm Central. Tåg norrut och norrifrån avgår och stannar här som vanligt.

Stockholm City

Här avgår och stannar SLs pendeltåg. Stockholm City är en pendeltågstation i anslutning till Stockholm Central, läs mer här.

Stockholm Södra

Här kommer SJs snabbtåg avgå och stanna under banarbetet. Stockholm Södra är en pendeltågstation på Södermalm i Stockholm, läs mer här.

Flemingsberg

Här kommer SJs InterCity-, natt- och regionaltåg avgå och stanna under banarbetet. Flemingsbergs station är en fjärr- och pendeltågstation söder om Stockholm, läs mer här.