Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tågluffa i Europa

Interrailkort är det bästa sättet att åka runt med tåg i Europa

Tågluffa med Interrail

Vill du resa genom Europa med tåg är Interrail rätt kort för dig! Med Interrail kan du resa med 37 olika järnvägs- och färjebolag i 30 olika europeiska länder, bara du själv sätter gränserna. 

Vi samarbetar med Europarunt.se för att erbjuda dig möjlighet att köpa Interrailkort på ett enkelt och smidigt sätt. På deras hemsida kan du inte bara beställa ditt kort, där hittar du också många bra råd och tips för hur din tågluff blir ett minne för livet.

Har du redan ett Interrailkort och behöver boka platsbiljett för din resa från eller till Sverige kan du göra det här på sj.se. Lägg bara till kundkort Interrail alt Eurailkort när du bokar din resa.

Din platsbiljett är endast giltig i kombination med ditt Interrailkort så glöm det inte hemma när det är dags för avfärd!

Se första avsnittet av Europarunts YouTubeserie om att tågluffa med Interrail.

Tips! Ladda ner gratis-appen Rail Planner

Mobilappen som är till stor hjälp när du ska planera och resa med tåg i Europa   

AppStore eller Google Play

Ladda ner gratis-appen Rail Planner

Reseguider för hela världen

Bli inspirerad av massor med restips. Kan laddas ner som pdf eller offline guider i app.

Lina Jerrå om att tågluffa

“Jag minns pirret i magen inför avfärd”

Lina Jerrå tycker att tågluffning är ett fantastiskt sätt att uppleva ett land. Under sin tiodagarsresa med Interrail förra sommaren stannade hon och två vänner till i bland annat Roskilde, Köln, Lindau, Salzburg och Prag. ”Landskapen som vi passerade var sagolika! Det var fantastiska berg och söta små byar med de vackraste gränder, borgar och slott, vinodlingar och vattendrag – många gånger kändes det nästan drömskt.” säger hon.

Böckerna som Lina packat ned i ryggsäcken blev aldrig lästa. ”Jag hade tagit med dem för att läsa på tåget. Men att ta in utsikten genom tågfönstret var så oväntat roligt och rofyllt så det fanns inte en tanke på att plocka upp böckerna. Ju fler tågmil vi la bakom oss växte känslan av att det faktiskt var resan i sig som var vårt resmål.”

Tips inför din tågluff

Funderar du på att ta med barnen på tågluffen? Här kan du läsa om allt du behöver veta om att tågluffa i Europa i sommar – och hur kul det är att göra det med barn.

Lyckad tågluff med familjen

Familjen Hallberg Miesenberger på väg ut på tågluffsäventyr
På Stockholms Central började tågluffsäventyret. Från vänster Otto, Patrik, Annika och Kalle Hallman Miesenberger.