Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Ekologiskt i bistron

Kalf & Hansens ekologiska mat i bistron

Foto: Stefan Nilsson

Ekologiskt och närodlat i bistron och 1 klass

Ekologisk och närproducerad mat av högsta klass – och "en massa frikadeller". Det serveras ombord när Kalf & Hansens mat förstärker det ekologiska utbudet på SJ Snabbtåg    .

– Vi tror att det finns ett sug och en längtan efter snabbmat som inte bara är snabb utan också god, nyttig och schysst producerad. Vår mat ska kännas nordisk, vilket vi tycker köttbullar, fiskfrikadeller och vegetariska frikadeller är, säger Rune Kalf-Hansen.

Han är en välkänd kockprofil som tidigare jobbat med finrestauranger. Han brinner för ekologisk mat och driver i dag tillsammans med sin son Fabian två snabbmatsrestauranger i Stockholm som är KRAV-märkta enligt högsta nivån (3 av 3).

Deras specialitet är nordisk snabbmat med köttbullar, fisk- och vegetariska frikadeller. Men lika mycket i centrum står grönsakerna. De använder säsongens råvaror och allt tillagas hantverksmässigt. 

– När SJ frågade oss om vi ville servera vår mat på tågen så tänkte vi "hela Sverige på en samma gång". Det här är precis det vi vill – ett drömscenario. Det här är framtiden, säger Fabian Kalf-Hansen.

I bistron och i 1 klass serverar vi en helt ekologisk Kalf & Hansenrätt med frikadeller, närodlade grönsaker och rotfrukter med god dressing till. Pris 109:- samt en ekologisk tunnbrödsrulle med god köttfri fyllning för 69:-. Värt varenda krona.

SJs bistrovagnar är sedan november 2015 KRAV-certifierade på nivå 1 (av 3).

Se filmen när Fabian och Rune förbereder kycklingfrikadeller med rödbetor.

KALF & HANSENS MAT OMBORD

Färsen i frikadellerna är gjord på svenskt ekologiskt kött. Grönsaker och rotfrukter är ekologiska och närodlade från gårdar runt om i Sverige. Maten tillverkas och levereras direkt från Kalf & Hansens egen restaurang i Hammarby Sjöstad i Stockholm.