Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

tidningen kupé

Här hittar du det senaste numret av Tidningen Kupé, vår ombordtidning.

Du hittar även tidigare nummer av Tidningen Kupé, kändisarnas bästa tågminnen och Fråga lokföraren. Trevlig läsning!

Fråga lokföraren Daniel Bergman

Fråga lokföraren i Kupé

Daniel Bergman är "Fråga lokföraren" i Kupé. I varje nummer knåpar lokföraren från Karlstad ihop svar på era klurigaste frågor om järnvägens värld.

Möt Linnéa Claeson i nya Kupé

I Kupés novembernummer berättar Linnéa Claeson, aktivist och folkets röst genom Instagramkontot Assholesonline, om konsten att vara modig och "bara köra". Även när man är livrädd. Missa inte vinterns mest maxade fjällguide. Vi bjuder på 19 frostiga skidtips: från långhelg i minus 30 grader i Nattavaara, lyxhotell i Fjällnäs till topptur i Skäckerfjällen. Inför Farsdag spanar vi på papparollen genom tiderna – och kartlägger vad som händer bakom kulisserna på SJ vid en stor försening. Dessutom avslöjar ekonomiprofessor Micael Dahlén att slumpen är död. 

Persbrandt och Mede i Kupé nr 10 2018

Missa inte Kupés septembernummer!

Möt Mikael Persbrandt i nya numret av Kupé. Han har lämnat sitt destruktiva liv bakom sig och ställer sig på scen igen i höst – för första gången med Petra Mede. Läs vår guide till ett hållbart semesterresande med tio svenska resmål i världsklass, från Abiskos norrsken till ostronsafari i Grebbestad. Dessutom gör vi nedslag i Östersjöns surfvågor och tar pulsen på mästerkocken Björn Frantzén.

Kupé Junior nr 3 2018

Kupé Junior, höst 2018

De superpopulära danstjejerna Iza & Elle. Tvillingarna som lever för sina sparkcyklar. De minsta djuren i naturen. En plaskande testpatrull på äventyrsbadet Lost City. Vad har de gemensamt? De är alla med i Kupés Juniors nya höstnummer – det första som görs tillsammans med Kamratposten.

Alba August i Kupé nr 9 2018

Missa inte septembernumret av Kupé!

Nya stjärnskottet Alba August gestaltar en ung Astrid Lindgren i höstens stora dramafilm och avslöjar hur teaterklassen blev räddningen under en tuff skolgång. Vi listar de 25 finaste utsikterna i Sverige, från Kebnekajse i norr till Kullaberg i Skåne och möter de unga fotbollstjejerna i Eskilstuna som blev reklamfilmstjärnor för en dag.

Kupé Junior, sommar 2018

I sommarens nya Kupé Junior gör vi hembesök hos charmiga Youtube-stjärnan Liam Pitts, testar klätterarenan Clip 'n climb i Löddeköpinge och träffar tjejerna i Linköping som bildat rockband på fritids och sjunger om monster och vampyrer. Och får lära oss massor om framtidens tåg.

Kupé träffar Hanna Hellqvist i Kupé nr 7-8 2018

Kupés stora sommarnummer ute nu!

Kupé fullspäckade nummer för juli och augusti är här! Möt radioprataren Hanna Hellqvist som lyfter ensamheten ur skamvrån och lär dig allt om röstfiske och valfläsk inför höstens valkamp. Kocklandslagets Fredrik Andersson tipsar om sina matfavoriter på tåget, i Stockholm och Göteborg – och möt lokförare Anna med Sveriges vackraste tågresa som arbetsplats.

Kupé träffar Josephine Bornebusch, Mickan, ifrån Solsidan i Kupé nr 6 2018

Missa inte Kupés juninummer!

Josephine Bornebusch talar ut om det nya livet som filmregissör och kampen att inte alltid vara perfekt Vi reder ut hur det står till med fotbollsmoralen inför Fotbolls-VM och ger bästa tipsen för en tågsemester i Europa. Och missa inte vår stora sommarguide till hela Sverige!

Kupé träffar ryttarkungen Peder Fredricson i Kupé nr 5 2018

Kupé i stallet hos ryttarkungen

Ryttarkungen Peder Fredricson talar ut om det unika bandet till stjärnhästen All In, stormen kring Jerringpriset och vikten att inte låta sig trampas på. Vi möter pizzabagarna i Falkenberg i deras jakt på den perfekta pizzan och ger sju supertips för sommarens glamping-semester, där du tältar med stil på vackra platser runt om i Sverige.

Kupé gör hembesök hos Parneviks i Kupé nr 4 2018

Kupé gör hembesök hos Parneviks

Jesper och Mia Parnevik bjuder in Kupé till lyxvillan i Florida och avslöjar skräcken att göra en ny tv-show utan gäster – med uppgiften att ”bara vara sig själva”. Vi guidar till sju leriga och häftiga extremlopp i makalös svensk natur och lär oss kallpratets ädla konst.

Möt förbundskapten Janne Andersson i Kupés marsnummer

Kupé mars 2018

Nedräkningen till fotbolls-VM har börjat. Förbundskapten Janne Andersson avslöjar hemligheten bakom sitt ledarskap, vikten av arbetsglädje och vad som krävs för succé i sommar. Vi frossar i delikatesser bland Jämtlands hyllade gårdsbutiker, möter prisade krigsreportern Magda Gad som söker helvetet på jorden. Plus Kupé Student – en maffig studiebilaga.

Kupé Junior nr 1 2018

Kupé Junior, vinter 2018

Unga mästerliga pastakockar, 20 tips för kärleksbombning på nätet och julkalenderstjärnan Vincent Wettergren. Missa inte Kupé Juniors nya vinternummer, kryddat med massor av quiz och fantastiska tågfakta!

Läs hela Kupé Junior (pdf)

First Aid Kit i Kupé nr 1-2 2018

Kupé januari-februari 2018

Vinterns nya Kupé är ute nu. Systrarna Johanna och Klara Söderberg i First Aid Kit berättar hur framgångarna brände ut dem – och hur de hittade tillbaka till musiken. Vi listar sju grymma träningshelger, från Österlen till Helagsfjället, och avslöjar den positiva jobbtrenden för 55-plussare. Och missa inte den underbara kärlekssagan om Växjöparet som fann varandra i tyst kupé – tack vare en handskriven lapp. 

Carola i Kupé nr 12 2017

Kupé december 2017

Kupé bjuder på ett juligt decembernummer. Läs om Carola som bullar upp julmat till A-lagarna på parkbänken, tomtens renar som riskerar att bli arbetslösa när drönarna tar över julklappsleveranserna och spektakulära upplevelser i ett vintrigt Lappland.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia  i Kupé nr 11 2017

Kupé november 2017

Prinsparet Carl Philip och Sofia berättar i en unik intervju om föräldraskap och kampen för att stötta barn med dyslexi. Kolla in vår bucketlist över vinterfjällens häftigaste upplevelser. Vi utreder om det går att äta sig lycklig och möter tågtokige resenären Jochen som åkte alla tåg i Sverige – på en månad.

Rolf Lassgård i Kupé nr 9 2017

Kupé oktober 2017

Skådespelaren Rolf Lassgård avslöjar sina likheter med succérollen i En man som heter Ove och varför han uppskattar jantelagen. Vi kikar bakom kulisserna på nya X 2000 i Västerås och avslöjar varför hjärnan blir kreativ när du har långtråkigt.