Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

tidningen kupé

Här hittar du det senaste numret av Tidningen Kupé, vår ombordtidning.

Du hittar även tidigare nummer av Tidningen Kupé, kändisarnas bästa tågminnen och Fråga lokföraren. Trevlig läsning!

Fråga lokföraren Daniel Bergman

Fråga lokföraren i Kupé

Daniel Bergman är "Fråga lokföraren" i Kupé. I varje nummer knåpar lokföraren från Karlstad ihop svar på era klurigaste frågor om järnvägens värld.

Kupé Junior, sommar 2018

I sommarens nya Kupé Junior gör vi hembesök hos charmiga Youtube-stjärnan Liam Pitts, testar klätterarenan Clip 'n climb i Löddeköpinge och träffar tjejerna i Linköping som bildat rockband på fritids och sjunger om monster och vampyrer. Och får lära oss massor om framtidens tåg.

Kupé träffar Hanna Hellqvist i Kupé nr 7-8 2018

Kupés stora sommarnummer ute nu!

Kupé fullspäckade nummer för juli och augusti är här! Möt radioprataren Hanna Hellqvist som lyfter ensamheten ur skamvrån och lär dig allt om röstfiske och valfläsk inför höstens valkamp. Kocklandslagets Fredrik Andersson tipsar om sina matfavoriter på tåget, i Stockholm och Göteborg – och möt lokförare Anna med Sveriges vackraste tågresa som arbetsplats.

Kupé träffar Josephine Bornebusch, Mickan, ifrån Solsidan i Kupé nr 6 2018

Missa inte Kupés juninummer!

Josephine Bornebusch talar ut om det nya livet som filmregissör och kampen att inte alltid vara perfekt Vi reder ut hur det står till med fotbollsmoralen inför Fotbolls-VM och ger bästa tipsen för en tågsemester i Europa. Och missa inte vår stora sommarguide till hela Sverige!

Kupé träffar ryttarkungen Peder Fredricson i Kupé nr 5 2018

Kupé i stallet hos ryttarkungen

Ryttarkungen Peder Fredricson talar ut om det unika bandet till stjärnhästen All In, stormen kring Jerringpriset och vikten att inte låta sig trampas på. Vi möter pizzabagarna i Falkenberg i deras jakt på den perfekta pizzan och ger sju supertips för sommarens glamping-semester, där du tältar med stil på vackra platser runt om i Sverige.

Kupé gör hembesök hos Parneviks i Kupé nr 4 2018

Kupé gör hembesök hos Parneviks

Jesper och Mia Parnevik bjuder in Kupé till lyxvillan i Florida och avslöjar skräcken att göra en ny tv-show utan gäster – med uppgiften att ”bara vara sig själva”. Vi guidar till sju leriga och häftiga extremlopp i makalös svensk natur och lär oss kallpratets ädla konst.

Möt förbundskapten Janne Andersson i Kupés marsnummer

Kupé mars 2018

Nedräkningen till fotbolls-VM har börjat. Förbundskapten Janne Andersson avslöjar hemligheten bakom sitt ledarskap, vikten av arbetsglädje och vad som krävs för succé i sommar. Vi frossar i delikatesser bland Jämtlands hyllade gårdsbutiker, möter prisade krigsreportern Magda Gad som söker helvetet på jorden. Plus Kupé Student – en maffig studiebilaga.

Kupé Junior nr 1 2018

Kupé Junior, vinter 2018

Unga mästerliga pastakockar, 20 tips för kärleksbombning på nätet och julkalenderstjärnan Vincent Wettergren. Missa inte Kupé Juniors nya vinternummer, kryddat med massor av quiz och fantastiska tågfakta!

Läs hela Kupé Junior (pdf)

First Aid Kit i Kupé nr 1-2 2018

Kupé januari-februari 2018

Vinterns nya Kupé är ute nu. Systrarna Johanna och Klara Söderberg i First Aid Kit berättar hur framgångarna brände ut dem – och hur de hittade tillbaka till musiken. Vi listar sju grymma träningshelger, från Österlen till Helagsfjället, och avslöjar den positiva jobbtrenden för 55-plussare. Och missa inte den underbara kärlekssagan om Växjöparet som fann varandra i tyst kupé – tack vare en handskriven lapp. 

Carola i Kupé nr 12 2017

Kupé december 2017

Kupé bjuder på ett juligt decembernummer. Läs om Carola som bullar upp julmat till A-lagarna på parkbänken, tomtens renar som riskerar att bli arbetslösa när drönarna tar över julklappsleveranserna och spektakulära upplevelser i ett vintrigt Lappland.

Carolas bästa tågminne: 

Bara trekvart innan tåget gick ringde jag min väninna Lotta och frågade om vi skulle åka på singelvecka i Åre. Det måste ha varit för ungefär 15 år sedan. Jag minns den där mysiga, lustfyllda, nästan romantiska känslan av att ligga där i en sovkupé med främmande människor som sakta färdas norrut, mot snön och skidbackarna som jag älskar. Det blev flera nya bekantskaper på den där tågresan. Jag har ofta lägre trösklar gentemot främlingar än de har mot mig.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia  i Kupé nr 11 2017

Kupé november 2017

Prinsparet Carl Philip och Sofia berättar i en unik intervju om föräldraskap och kampen för att stötta barn med dyslexi. Kolla in vår bucketlist över vinterfjällens häftigaste upplevelser. Vi utreder om det går att äta sig lycklig och möter tågtokige resenären Jochen som åkte alla tåg i Sverige – på en månad.

Prinsessan Sofias tågminne: 

Ett speciellt minne är från när jag bodde i New York och inte var hemma alla jular, det var farligt dyrt att resa just då. Men en gång bestämde jag mig för att åka hem och överraska min familj på julafton. Jag minns hur jag tog tåget från Arlanda till Dalarna och såg det vackra svenska landskapet, hur det blev mer och mer snö och mörkt. Jag var så tacksam att få vara hemma i detta fantastiska land, på väg till min familj. Och jag glömmer aldrig pappas min när jag ringde på dörren hemma.

Rolf Lassgård i Kupé nr 9 2017

Kupé oktober 2017

Skådespelaren Rolf Lassgård avslöjar sina likheter med succérollen i En man som heter Ove och varför han uppskattar jantelagen. Vi kikar bakom kulisserna på nya X 2000 i Västerås och avslöjar varför hjärnan blir kreativ när du har långtråkigt.

Rolf Lassgårds tågminne: 

Jag längtar tillbaka till den kära gamla Lapplandspilen. Som på alla tåg sa de i högtalarna att restaurangen öppnar om 15 minuter, men här med tillägget 'och i morgon bitti klockan 07.00'. Det där var som en signal till alla passagerare: slappna av, nu ska vi vara tillsammans i 13 timmar. Och direkt blev det fin stämning ombord, folk sökte kontakt med varandra. Det var nästan tråkigt att stiga av i Gävle.

Carolina Neurath i Kupé nr 9 2017

Kupé september 2017

Stjärnreportern Carolina Neurath i SVT:s nya morgonsatsning berättar om sin extrema tävlingsinstinkt, som nyhetsjägare och på hästryggen. Vi tipsar om höstliga weekendresor och hur du blir hjärnsmart på jobbet. Dessutom guidar Eurovisiongeneralen Christer Björkman till sin älskade hemstad Borås.

Carolina Neuraths bästa tågminne: 

Jag råkade läsa ute mig själv ur lägenheten nyligen, och min man var bortrest över natten. Så jag fick åka tåg till mina föräldrar i Järna ihop med min treåring för att hämta en extranyckel. Jag var helt knäckt innan, men förvånades över hur smidigt allt gick. Min dotter tyckte att det var jätteroligt och tack vare henne pratade vi med i princip alla andra resenärer. Och kunde prata mer med varandra också – utan något krav på att lyssna på Samir och Victor på högsta volym.

Alexej Manvelov i Kupé nr 7/8 2017

Kupé juli/augusti 2017

Missa inte Kupés nya sommarnummer! Svenskarnas nya älsklingsskurk Alexej Manvelov berättar om sin krokiga väg till tv-succén som sorgsen maffiaboss. I Kupés stora sommarnummer kartlägger vi också loppismekkat i Hälsingland, ger bästa tipsen för en somrig veranda och till Blekinges turistpärlor – och varför du bör ligga i hängmattan på semestern och göra ingenting.

Alexej Manvelovs bästa tågminne:

En flykting i min vagn hade fel biljett och kunde inte betala för en ny. En tjej i sätet bakom erbjöd sig att betala åt honom, men det visade sig att hon inte hade tillräckligt på sitt konto och fick ringa sin pappa som förde över pengar. Till slut gick det igenom och mannen kunde åka vidare. Då reste sig en annan man som hade hört allt och sa att det där var så fint av henne att han gav henne pengar för utlägget. Det där är typiskt tåg på något vis. I det slutna rum som en tågkupé är får vi möjlighet att visa att vi är medmänniskor. Vi sitter alla i samma tåg!

Sanna Nielsen i Kupé nr 6 2017

Kupé juni 2017

Kupés nya juninummer bjuder på massor av sommarkänsla. Folkkära Sanna Nielsen intar snart Allsång på Skansen-scenen och berättar om succéer, mobbning och kärleksbombning. Veganglass eller freak shake med godis och kakor – vi kartlägger sommarens hetaste glasstrender. Läs också om sommarcykling i det ekovänliga Köpenhamn och bästa tipsen för en modern och vildvuxen trädgård. 

Sanna Nielsens bästa tågminne

Det har faktiskt inte hänt än! När jag skulle representera Sverige i Eurovision i Köpenhamn hade vi ett möte för att spåna idéer kring vad vi kunde hitta på kring tävlingen. Jag tyckte att vi skulle ta X 2000 från Stockholm till Köpenhamn – det är ju en fantastisk resa – och att jag och min pojkvän skulle gå genom vagnarna och sjunga för alla resenärer. Det kunde ju bli en resa för livet! Tyvärr blev det inte av, men jag vill fortfarande förverkliga den. Det är mitt tågminne-to-be.

Kupé Junior nr 2 2017

Kupé Junior, sommar 2017

Musicallystjärnan Amanda Edmundsson lär dig bästa tricksen för att tycka om och tro på dig själv. Läs om killarna som älskar stallet och lär dig allt om hur farligt godis egentligen är. Missa inte Kupé Juniors sommarnummer. Trevlig läsning!

Läs hela Kupé Juniors sommarnummer (pdf)