Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Resplus med kom-fram-garanti

Med Resplus får du hela resan på en biljett

Ett samarbete mellan oss och länstrafikbolagen, där över 4000 orter ingår.

SJ och en mängd andra reseföretag i samarbete

Reser du med till exempel buss, spårvagn, pendeltåg eller tunnelbana till och från stationen kan du köpa en Resplusbiljett som gäller för hela resan. Här ingår också vissa busslinjer till och från orter som tåget inte trafikerar, vissa färjesträckor och resa med Arlanda Express mellan Stockholm central och Arlanda. Skriv bara in vilka hållplatser du vill resa från och till när du ska köpa din resa så får du en biljett som gäller för hela resan.

Kom-fram-garanti
Med en Resplus-biljett kan du vara säker på att komma fram till slutmålet för din resa. Företagen inom Resplus-samarbetet tar gemensamt ansvar för att lösa eventuella problem som uppstår på grund av trafikstörningar och garanterar att du kommer fram till Resplusresans slutmål.

Vid en försening kontaktar du ombordpersonalen på tåget (eller till exempel bussföraren) som då hjälper dig på bästa möjliga sätt, genom att rekommendera en senare förbindelse eller en alternativ resväg.

Enklare köp av resa med lokaltrafik
Med hjälp av zonindelad stadstrafik kan du numera köpa resa som även inkluderar lokaltrafiken på vissa orter.

Fördelar med Resplus:

  • Du får tidtabell för hela resan
  • Allt är betalat och klart
  • Du har biljett även för lokal- eller länstrafiken
  • Kom-fram-garanti
  • Enkel och trygg resa hela vägen

Läs mer om vad Resplus innebär på samtrafiken.se

 

Restidsersättning för resplusresor

Om du reser med en Resplusbiljett, det vill säga där din SJ-resa kombinerats med anslutande tåg-, buss- eller färjebolag, gäller andra regler. Då ansöker du om restidsgaranti hos Samtrafiken.

Ansök om restidsgaranti för resplusresa

Tips: När du ska boka din resa skriver du bara in namnet på busshållplatsen, pendeltågs- , tunnelbane- eller spårvagnsstationen i från- eller tillfältet. Till exempel från Slussen till Borås.