Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Resmål

SJ tar dig över hela Sverige, till Oslo, Narvik och Köpenhamn.

Här kan du hitta tips och inspiration dit du kan ta tåget.

Karuseller och god mat i Köpenhamn

Ta del av Köpenhamns rika utbud som ligger endast en tågresa bort. Här finns nöje för både stora och små och så många varianter av smörrebröd att du aldrig kan tröttna. 

Tips i Köpenhamn

Klarakvarteren i Stockholm

Nya hotell, en spektakulär takbar och ett shoppingstråk som har fått ett nytt uppsving. Det bubblar i området runt Centralstationen i Stockholm.

Förslag på vad du kan göra runt Stockholm C

Wärdshuset Gamla Linköping

Mat och historia i Linköping

Linköping bjuder på vällagad mat med en fläkt från svunna tider, till exempel på Wärdshuset Gamla Linköping. Ta med dig SJ Prio-kortet, här finns flera goda erbjudanden!

Kulinarisk upplevelse i anrik miljö

Kringlor på Bergets bageri

Södertälje - kringelstaden

Ta tåget och upptäck Södertälje som inte bara har kringlor att erbjuda. Staden har en rad stora och små attraktioner. Mest känd är väl den stora experimentverkstaden Tom Tits.

Snabbguide Södertälje

Nynäs Slott, Nyköping

Sörmländska slott

Sörmland är slottens landskap. Här är fem stycken, från lilla Häringe till rikskända Gripsholm, som erbjuder storslagna salar, parker i höstskrud och sedan kaffe med bakelse.

Slott i Sörmland

Vandring Kullaleden

Branta klippväggar, skummande vågor, nyfikna kor och utsikt mot Danmark. Bli förförd av den omväxlande Kullaleden mellan badorten Mölle och den gamla fiskebyn Arild.

Skånska steg

Mat på Arakataka i Oslo

Shopping och mat i Oslo

Strax norr om centralstationen ligger en av Oslos mest omtalade gator, det forna finshoppingstråket Torggata, som nu har blivit en av Oslos hippaste tillhåll.

Tips i Oslo

Illustration över Växjö

Bra blandning i Växjö

Utmed järnvägen växer en helt ekologisk stadsdel upp. Och inne i staden finns numera en rolig gatublandning av kultur, toppkrogar och klassiska fik.

Europas grönaste stad

Lars Lerins älskade målningar visas på Sandgrund

Kulturupplevelse i Karlstad

Värmland är inte bara djupa skogar och vildmarksromantik, här satsas det stort på kulturupplevelser också. Besök till exempel Lars Lerins egen konsthall Sandgrund.

Hemma hos Lars Lerin

Björnspaning i Gävletrakten

I Gästrikland har du god chans att se tre av Sveriges ”big five”. Här lurar svenska rovdjur som brunbjörn, varg och lo. Att sitta i ett björngömsle och spana är nervkittlande.

Tips i Gästrikland

Selångersån i Sundsvall

Restaurangtäta Sundsvall

Norrlands restaurangtätaste stad. Du kan också hyra en lokalbo som kan visa dig Medelpads bästa sidor! Är du hungrig, gör ett stopp i Stenstan eller uppe på Södra berget.

Läs om krogmeckat Sundvall

Vakna med vargar på Varghotellet på Järvzoo

Varghotellet i Järvsö

Vem tittar på vem? Det är inte helt uppenbart när det gäller Varghotellet på Järvzoo. Här kan du somna till vargyl och vakna öga mot öga med skogens mäktigaste djur.

Fler tips i Hälsingland

Marknadsafton i juni i Örebro

En dag i Örebro

Örebro är en av Sveriges snabbast växande städer, viket märks tydligt på utbudet av allt från mat till shopping och aktiviteter. Vi guidar dig till en intensiv dag i Närkes huvudstad.

Att göra i Örebro

Restaurang Mikado i Östersund, SJ Kupé juni 2016

Guidad tur runt Östersund

Japansk mat i mästarklass, George Clooneys favorit. Vikingar och 70-tal på Jamtli historieland och Byhuset på Rödön. Följ med till Östersund med Tina Stafrén.

Guidad tur runt Östersund

Vålådalens Fjällstation

Vålådalens Fjällstation

Mitt i den jämtländska fjällvärlden finner du Vålådalens Fjällstation. Resmålet för dig som söker mäktiga naturupplevelser och skönt välbefinnande.

Den jämtländska utposten

Mäktiga Malmbanan

Sveriges vackraste tågsträcka är kanske som vackrast på vintern. Resan upp till Narvik är så imponerande i snöskrud att den har porträtterats i det brittiska tv-programmet Extreme Railway Journeys. Programledaren Chris Tarrent berättar om sina intryck från inspelningen och lokföraren Veronica Nilsson beskriver den magiska utsikten från förarhytten.

Läs mer om inspelningen här