Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tågresan

Här berättar vi mer om vad vi erbjuder på tåget när du reser med oss. 

Här hittar du också information som du kan behöva före och efter resan.

Före resan

Hos oss kan du köpa mycket mer än bara själva tågresan. Vi hjälper dig med transporten både till och från tåget. Ombord på tåget kan du sedan arbeta, läsa, äta en bit mat eller bara luta dig tillbaka och njuta.

Allt du behöver veta när du planerar resa

På tåget

Ät och drick gott ombord. Surfa gratis med 4G i både 1 och 2 klass ombord på våra snabbtåg och dubbeldäckare.

Vad finns för dig på tåget

Efter resan

Ibland behöver du kontakta oss även efter att resan är genomförd. Du har kanske glömt din väska på tåget eller vill ha ersättning för en försenad resa. Du kan även hitta svaret på din fråga snabbt bland våra frågor och svar.

Hjälp efter resan

Resevillkor

När du köper en resa av oss ingår du och SJ ett avtal. Det innebär att vi åtar oss att se till att du kommer fram dit du ska, och att du som resenär åtar dig att följa de bestämmelser som gäller ombord på våra tåg. 

Läs våra resevillkor

Bästa tipsen i 30 städer

Häng på Kirunas trendiga baristacafé efter ett besök i underjorden, avnjut spännande korvsmaker på hyllad Eskilstunakrog eller vandra längs vackra Stångån i Linköping. Dessa restips och många fler som väcker reslust har vi samlat i våra splitternya stadsguider till 30 svenska städer. Upptäck pärlorna runt om i Sverige som du når på ett smidigt och hållbart sätt med våra tåg.

Till stadsguiderna

SJ Nattåg

Res medan du sover och vakna utvilad. Våra nattåg går från Narvik i norr till Malmö i söder. Du kan välja mellan plats i liggvagn, sovvagn eller sittvagn.

Sovvagn