Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Prio Mastercard - Uppdaterade villkor ger dig större kontroll

Vi uppdaterar villkoren för SJ Prio Mastercard, bland annat som en följd av EU lagstiftning kring valutaväxling. Syftet är att göra det enklare för dig som använder kort att jämföra valutaväxlingskostnader. Detta påverkar inte priset på valutaväxling, men du kommer hädanefter att få information i samband med vissa köp eller uttag inom EU eller EES.

I fjol infördes ett nytt krav i EU-lagstiftningen som har gjort det enklare för dig som använder kort att jämföra olika företags valutaväxlingsavgifter, när du handlar eller tar ut pengar inom EU eller EES. Alla företag som erbjuder valutaväxling måste numera visa valutaväxlingskostnaden i relation till den valutakurs som dagligen beräknas av den Europeiska centralbanken.

Med anledning av EU-lagstiftningen kommer vi nu att börja skicka dig information om var du kan jämföra din valutaväxlingskostnad, i samband med ditt köp i vissa utländska valutor. Om du gör flera köp eller uttag i samma valuta, kommer du endast få information vid det första köpet eller uttagstillfället. Fortsätter du att genomföra köp eller uttag i samma valuta får du på nytt information efter 30 dagar. Du kan välja att inte få denna information i Spendwise appen under inställningar.

De nya villkoren hittar du under sidan Priser och villkor. På samma sida hittar du också det verktyg som visar informationen om kostnader för valutaväxling i relation till Europeiska centralbankens valutakurser.