Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Medlemsförmån svart nivå

Byta avgångstid i mån av plats

Du som är SJ Prio-medlem på svart nivå kan byta till en tidigare eller senare avgång samma dag, på samma sträcka, i samma klass och med samma tågtyp. Enklast gör du det i vår app. Har du inte appen kontaktar du oss på kundservice, servicecenter eller lounge samma dag som du ska resa. Vi hjälper dig i möjligaste mån att hitta en plats på ett annat tåg och omboka din biljett. Förmånen gäller på SJs dagtåg. Det är inte möjligt att gå ombord på ett annat tåg utan att ha en ombokad biljett eller ha fått ett OK av oss på SJ.

Förmån Svart nivå: Byta avgångstid

Tänk på

Biljett med SJ Snabbtåg kan bytas till valfritt dagtåg. Biljett för InterCity eller SJ Regional kan du inte byta mot en snabbtågsavgång. 

Ombokningen kan ske tidigast från midnatt dygnet innan avresa. Det vill säga, har du en biljett för resa en tisdag kan avgång bytas från midnatt natten mellan söndag och måndag. Du kan endast byta till resa samma dag och samma sträcka som ursprungsbiljetten. Biljettens avgångstid får inte ha passerats. 1 klass kan bytas mot 2 klass men inte tvärtom.

Byta avgångstid gäller inte om du har en Sista minuten-biljett eller har köpt din resa för SJ Prio-poäng. 

Ha beställningsnummer eller biljett och ditt svarta medlemskort tillhanda. 

Boka om på sj.se eller i appen

Har du köpt din resa i SJs app eller på sj.se kan du enkelt använda appen eller hemsidan för att boka om till en tidigare eller senare avgång.

Du kan även ringa 0771-75 75 75. Är du på Göteborg C, Malmö C eller Stockholm Central kan du även få hjälp i vårt servicecenter. 

Trevlig resa!