Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg i Bergslagen

Sedan 2016 är det SJ som kör tågen i Bergslagsområdet på uppdrag av TiB. Detta innebär att du får kan samla SJ Prio-poäng på dina TiB-resor och att du får ta del av SJs rabatter och förmåner.

Du köper enkelt i ditt biljett här på sj.se eller i vår app. Info om vilka biljetter som är giltiga för resa med Tåg i Bergslagen hittar du längre ned på denna sida.

Läs mer om Tåg i Bergslagen på tagibergslagen.se

Biljetter som gäller på TiB-tåg

Enkelbiljetter går att köpa ombord på tågen i Bergslagen, men tänk på att det alltid är billigare att köpa biljetten innan avgång.

 

SJs enkelbiljetter

Enkelbiljetter köper du här på sj.se eller i vår app. Du kan även köpa biljett via våra återförsäljare eller SJ Kundservice.

Det går även att köpa biljetter ombord, men då till ett högre pris än i våra övriga kanaler.

SJs månadsbiljetter

Med våra månadsbiljetter kan du resa obegränsat över länsgränserna mellan två orter inom TiB under 30 dagar. När du köper SJ Månadsbiljett ingår stadstrafiken i båda orterna och där Movingo säljs ingår all läns- och lokaltrafik längs sträckan.

SJs 10-biljetter

SJs digitala 10-biljett, som gäller för 10 resor på valfri sträcka inom TiB. Köp din 10-biljett via sj.se eller i SJs app.

SJs årskort

Våra årskort gäller på alla sträckor inom Tåg i Bergslagens område. Med årskort reser du hur mycket du vill under ett helt år och du väljer mellan olika komfortnivåer.

Movingo

Movingobiljetter gäller på TiB-tåg i Örebro län, Östergötlands län samt Västmanlandslän.

Länskort giltiga på SJs tåg

Inom TiB gäller periodkort utgivna av de kollektivtrafikansvariga i respektive län: Länstrafiken Örebro, VL (Västmanland), X-trafik (Gästrikland) och Dalatrafik för resor inom länet, samt till närmaste kommuncentrum i grannlänen.

Se karta med giltighet för respektive läns periodkort

Bra att veta

  • Reklamation/förseningsersättning för resa med länstrafikkort hänvisas till respektive part, se kontaktinformation nedan.
  • Länstrafik Örebros reskassa fungerar som giltigt färdbevis efter validering vid plattform.
  • Även VLs 10-kort är giltigt färdbevis.

Resa med länstrafikbiljetter på SJs tåg i Bergslagen

Inom de fyra TiB-länen kan du resa med olika typer av periodkort på SJs regionaltåg. Klicka på respektive länskort för att läsa mer.

Dalatrafik

Dalarna

VL/Västmanland

VL/Västmanland

X-trafik/Gävleborg

X-trafik/Gävleborg

LT Örebro

LT Örebro

Biljettköp ombord

Det är möjligt att köpa enkelbiljetter ombord. Dessa biljetter säljs alltid till fullpris och endast i resenärskategorin vuxen. Biljetterna gäller bara på det tåg du åker med när du köper biljetten. Tänk på att det alltid är billigare att köpa biljett innan avgång via sj.se eller vår app!

Se samtliga priser ombord här (pdf)

Kontakta de kollektivtrafikansvariga inom TiB: