Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

1 klass och 2 klass

På de flesta av våra tåg erbjuder vi flera komfortalternativ. Här kan du läsa mer om vad som är skillnaden mellan 1 och 2 klass.

SJ 1 klass

I 1 klass reser du med högsta komfort och service och du har alltid tillgång till våra lounger i Stockholm, Göteborg och Malmö.

SJ Snabbtåg

På våra snabbtåg sitter du bekvämt i breda säten och har gott om benutrymme. Du får också:

  • Tillgång till Wi-Fi.
  • Frukost ombord på tåg som avgår före klockan 09.00.
  • Kaffe, te, vatten och frukt.
  • Möjlighet att förbeställa dagens rätt på de flesta sträckor.

SJ InterCity och SJ Regional

I tidtabellen kan du se vad som ingår på avgången, till exempel om det finns Wi-Fi och bistroservering och vilket typ av tåg som avgången körs med.

SJ Nattåg

Du hittar all info om våra olika nattågskupéer och vad som ingår i din resa på vår sida om Nattåg.

Barn i 1 klass

I 1 klass gäller inte vårt barnerbjudande med rabatterat pris för medföljande barn. Om du vill resa med barn i 1 klass kan du boka barnet som vuxen och betala vuxenpris. Ett barn till och med 1 år kan resa kostnadsfritt med en vuxen om barnet sitter i den vuxnes knä.

SJ 2 klass

I 2 klass reser du bekvämt på alla vår tåg.

SJ Snabbtåg

  • Tillgång till Wi-Fi.

SJ InterCity och SJ Regional

I tidtabellen kan du se vad som ingår på avgången, till exempel om det finns Wi-Fi och bistroservering och vilket typ av tåg som avgången körs med. Platsreservation ingår på vissa av våra avgångar.

SJ Nattåg

Du hittar all info om våra olika nattågskupéer och vad som ingår i din resa på vår sida om Nattåg. På vissa nattåg finns en sittplatsvagn.

Platsbokning

Platsreservation ingår i 2 klass på snabbtågen och på nattågen. När du reser i 1 klass ingår alltid platsreservation i biljettpriset.

På vissa InterCity- och regionalsträckor samt på Tåg i Bergslagen går det inte att boka plats.
 

Tyst avdelning This is an icon

Tyst avdelning

Vill du ha lugn och ro för att arbeta eller koppla av kan du boka plats i vår tysta avdelning. Det kostar inget extra och finns både i 1 och 2 klass på snabbtågen. Du bokar din plats i tyst avdelning när du köper din resa.

Tänk på att stänga av mobilen eller sätta den på ljudlöst läge. Undvik samtal och använd hörlurar om du lyssnar på film eller musik för att inte störa de som sitter bredvid dig.

Info för dig som ska resa i Tyst avdelning på X 2000

Inför upprustningen av våra X 2000-tåg har vi flyttat på bistron ombord. Bistron finns nu i vagn 4 och därför kan det vara fler resenärer än vanligt som går igenom Tyst avdelning. Vi hoppas att din resa blir behaglig och att vi ser fram emot att få återkomma med nyheten när vi börjar köra våra nya tåg. Under tiden kan du läsa mer om upprustningen här på SJ.se

Wi-Fi ombord

Jobba effektivt ombord eller bara surfa för nöjes skull! Alla snabbtåg är uppgraderade till 4G för en snabbare uppkoppling. Dessutom finns det Wi-Fi i 1 klass på nattåget mellan Stockholm och Malmö!

Du surfar med en hastighet på minst 1 Mbit/s (förutsatt att utrymme finns i mobilnätet), vilket är tillräckligt för att kunna surfa, jobba och streama de flesta tjänsterna utan problem.

Wi-Fi ombord This is an icon