Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg utomlands

Upptäck världen, ta tåget till äventyret!

Här har vi har samlat information om Interrailkort, var du kan köpa enkelbiljetter för tågresor i andra europeiska länder och tips på tågpass för tågluff i Nordamerika, Australien och Japan!

Foto: Jurriaan Teulings, plats: Srđ, Dubrovnik, Kroatien

Tågluffa i Europa

Vill du resa genom Europa med tåg är Interrail rätt kort för dig! Vi samarbetar med Europarunt.se för att erbjuda dig möjlighet att köpa Interrailkort på ett enkelt och smidigt sätt.

Tågluffa med Interrail
Foto: Natalia Gonsior

Internationella tågpass

Du kan även tågluffa i andra delar av världen!

Operahuset i Sydney, Australien

Australien

Australia Rail har några av världens mest minnesvärda tågsträckor. Vyerna över vildmarkens fantastiska landskap samt östkustens blå vatten kommer att slå dig med häpnad.

Tågpass i Australien

Kyoto i Japan

Japan

Japan Rail Pass är mycket populärt tack vare Japan Railways snabba, rena, punktliga och bekväma tåg. Utrusta dig med ett av våra Japan Rail Pass och dra nytta av obegränsade tågresor i hela JR-nätverket, JR East eller i Kyushu-ön.

Tågpass i Japan

Toronto i Canada

Kanada

Utforska Kanada via tåg när du reser med VIA Rail från kust till kust och norr om Hudson Bay. Färdas genom Klippiga bergen, prärierna, genom storstadsområden och till kustprovinserna.

Tågresor i Kanada

Fribourg, Schweiz

Schweiz

Böljande kullar, glittrande sjöar och snötäckta berg får dig snabbt att inse varför det är ett måste att köpa tågbiljetter med Swiss Rail.

Tågpass i Schweiz

Big Ben i London, England

Storbritannien

Det finns inget bättre sätt att besöka Storbritanniens historiska slott och otaliga landmärken än med tåg. British Rail erbjuder täta tågavgångar, 1 och 2 klass och Wi-Fi.

Tågpass i Storbritannien

Seattle, USA

USA

Amtrak, USAs nationella järnvägsnät, för tågresenärer med järnvägspass över hela Amerika. Välj mellan 500 destinationer att resa till i USA med Amtraks USA Rail Pass.

Tågpass i USA

Köp tågresor med andra europeiska tågbolag

Med SJ kan du resa till Danmark och Norge och biljetten köper du här på sj.se. För dig som har planerat att resa längre söderut tipsar vi om några andra tågbolag nedan.

Deutsche Bahn

Tyska tågbolaget Deutsche Bahn säljer inte bara biljetter för tågresor i Tyskland, de är även återförsäljare till flera andra eurpeiska tågbolag.

www.bahn.com

Eurostar

Eurostar kör direkttåg från London till bland annat Paris, Bryssel, södra Frankrike och de franska alperna.

www.eurostar.com

Renfe

Spanska Renfe säljer både enkelbiljett men även tågpass för resor inom Spanien.

www.renfe.com

SBB

Schweiziska tågbolaget SBB säljer biljetter till tåg i bland annat Schweiz, Frankrike, Italien och Österrike.

www.sbb.ch

SNCB

Belgiska SNCB säljer både sina egna biljetter utan är även återförsäljare till andra europeiska tågbolag. På deras webbplats finns även tips på destinationer och aktiviteter om du behöver lite reseinspiration.

www.b-europe.com

SNCF

På SNCFs webbplats kan du planera din resa, boka biljetter och läsa inspirerade reseguider. Franska SNCF säljer både sina egna biljetter och till andra europeiska tågbolag.

www.sncf.com

Thalys

Thalys säljer bara sin egna biljetter men kör tåg i Belgien, Frankrike, Nederländerna och Tyskland.

www.thalys.com

Trenitalia

Trenitalia säljer bara sina egna biljetter och kör tåg på flera av de mest populära italienska sträckorna.

www.trenitalia.com

Tips!www.seat61.com hittar du all info du kan behöva när du ska åka tåg i Europa eller i resten av världen! Hemsidan startades av tågfantasten Mark Smith från Storbritannien och innehåller massor av inspiration och information.

Återförsäljare av tågbiljetter i Europa

Ta tåget ut i Europa
Foto: Koen Nijbroek, plats: Sarajevo, Bosnien-Hercegovina

ACP Rail International

ACP Rail är en av SJs återförsäljare men via dem kan också du köpa biljetter med tågbolag så som norska NSB, tyska DB och italienska Italo. 

www.acprail.com

GoEuro

På GoEuro hittar du tågbiljetter till europeiska tågbolag. Här kan du även se på vilka sträckor tåget faktiskt är snabbare än flyget och få tips på dagsturer du kan göra om du redan befinner dig utomlands.

www.goeuro.se

Rail Europe

Genom Rail Europes sida kan du inte bara köpa biljetter med flera av de europeiska tågbolag, de har även en smart reseplanerare som hjälper dig planera din Europaresa.

www.raileurope.com

6 frågor till Malin Boshuis, Ansvarig internationell försäljning på SJ, om tågresor utomlands

Interrailkort eller reguljärbiljett för utlandsresan?

– Ska du bara resa några enstaka tågsträckor utomlands kan det bli billigare att köpa reguljärbiljetter i stället för ett tågpass. Men tågpass ger alltid större frihet. Dessutom har Interrailkorten blivit bättre. Två barn under 12 år reser gratis med en vuxen – och hela anslutningsresan ut ur och in i Sverige ingår.

Platsreservation eller inte på tåg i Europa – vad är ditt råd?

– Ladda ner appen Rail Planner i mobilen. Då får du alla tidtabeller on- och offline och ser vilka tåg som du inte behöver ha platsbokning för att resa med. Om du väljer ett tåg där det krävs platsbokning, kan du boka direkt via appen (läs mer och ladda ner här). 

Hur får jag koll på Europas nattåg?

– På sajten night-trains.com finns ett bra planeringsverktyg där du enkelt ser vilka städer dit det går nattåg inklusive karta. Många svenskar tar nattåg till södra Europa från Hamburg, som österrikiska ÖBB tagit över från Deutsche Bahn. Läs mer om dem på nightjet.com

Vi tipsar om tre återförsäljare av tågbiljetter i Europa, varför väljer vi att lyfta just dem?

ACP Rail har den största bredden av tågprodukter. De säljer tågpass från hela världen samt reguljärbiljetter från utländska tågbolag. Däremot har de inte de billigaste biljettkategorierna utan de mer flexibla internationella biljetterna. GoEuro har ett stort utbud med direktkopplingar till vissa tågoperatörer som gör att de även har de billigaste priserna. Rail Europe har en snygg och smart reseplanerare som man kan ha stor nytta av.

Om jag inte vill boka på nätet – vem kan hjälpa mig?

– Det finns reseföretag med kundservice, exempelvis tågbokningen.se och Centralens resebyrå i Kalmar. Även hos Stockholm Tourist Information på Stockholm Central kan du köpa Interrailkort över disk och få hjälp med platsbokningar. Men du får räkna med en serviceavgift.

Ett sista tågtips till Europaresenären.

– Ta god tid på dig när du reser, se till att du slipper stressa vid byten. Tågresan i sig är ett äventyr, eller som Karin Boye skrev: "Det är vägen som är mödan värd."

SJ kör tåg till Köpenhamn, Narvik och Oslo.

Du kan enkelt köpa biljett på vår webbplats eller i vår app!