Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Västerås - Stockholm

Billigt, smidigt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Västerås - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 105 kr i 2 klass och fr. 155 kr i 1 klass.

Snabbaste sättet att ta dig mellan Stockholm och Västerås är med SJ, resan tar bara knappt en timme!

Mellan Stockholm och Västerås kör vi våra regionaltåg (oftast dubbeldäckare).

Foto toppbild: Leon Grimaldi, Västerås & Co

Tåg Stockholm - Västerås, med SJ reser du snabbast mellan städerna

Att resa med SJ är bekvämt, smidigt och klimatsmart

Med tåget reser du från city till city utan byten och taxiresor. Du kan använda restiden effektivt till att jobba, plugga eller bara vila. Dessutom gör du ett bra resval för miljön! 

Restid med SJ - 1 h

Det snabbaste och mest klimatsmarta sättet att ta sig mellan Stockholm och Västerås är med SJs tåg, det tar knappt 1 timme.

Restid med bil - 1 h 15 min

Med bil mellan Stockholm C och Västerås C tar det cirka 1 timme och 15 minuter  beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss - 1 h 25 min

Det är ungefär 10 mil mellan Västerås och Stockholm. En direktbuss utan stopp tar cirka 1 timme och 25 minuter.

Dubbeldäckare i Västerås

Välj mellan flera avgångar varje dag

Vi kör en till två SJ Regionaltåg i timmen i vardera riktning. Flera av avgångarna körs med våra dubbeldäckare där vi bland annat erbjuder gratis Wi-Fi.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Så genom att välja tåget gör du en grönare resa city till city!

Välja plats och wifi

I tidtabellen kan du se vilken typ av tåg som avgången körs med mellan Stockholm och Västerås och vad som ingår på din resa, till exempel wifi. Platsbokning ingår på vissa av våra avgångar.

På plats i Stockholm och Västerås

SJ Lounge

På stationen

På Stockholm Central finns ett sort utbud av shopping, service och mat. 

På Västerås C finns Espresso House, Pressbyrån och Waynes Coffee. För att komma till stadskärnan i Västerås går du snett ut till vänster från centralstationens huvudentré och genom Vasaparken.

Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

SL-tunnelbana
Foto: Yoav Aziz, unsplash.com

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

I Västerås är det enkelt att resa runt med buss då bussnätet är riktigt bra. Västmanlands lokaltrafik, som i folkmun kallas VL, tar dig runt inom Västerås men även ut i Västmanland. För mer info, gå till vl.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Västerås. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Dubbelsäng på First Hotels
Foto: First Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Västerås. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Västerås. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Västerås här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Västerås eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 25 % rabatt på entrén till The Viking Museum i Stockholm och på Karlsgatan 2 i Västerås får du 10% på hela sortimentet i butiken. Se alla Din stad-erbjudanden här.