Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Uppsala - Stockholm

Billigt, smidigt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Uppsala - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 75 kr i 2 klass och fr. 145 kr i 1 klass.

Snabbaste sättet att ta dig mellan Stockholm och Uppsala är med SJ, resan tar bara 38 minuter!

Mellan Stockholm och Uppsala kör vi våra InterCity- och regionaltåg.

Tåg Stockholm - Uppsala, med SJ reser du snabbast mellan städerna

Att resa med SJ är bekvämt, smidigt och klimatsmart

Med tåget reser du från city till city utan byten och taxiresor. Du kan använda restiden effektivt till att jobba, plugga eller bara vila. Dessutom gör du ett bra resval för miljön! 

Restid med SJ - 40 min

Det snabbaste sättet att ta sig mellan Stockholm och Uppsala är med SJs tåg, det tar knappt 40 minuter.

Restid med bil - 55 min

Med bil mellan Stockholm C och Uppsala C tar det cirka 55 minuter  beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss - 1 h 20 min

Det är ungefär 70 km mellan Uppsala och Stockholm. En direktbuss utan stopp tar cirka 1 timme och 20 minuter.

Välj mellan flera avgångar varje dag

Vi kör två SJ Regionaltåg i timmen i vardera riktning, där varannan avgång går direkt utan stopp. Flera av avgångarna körs med våra dubbeldäckare där vi bl a erbjuder gratis Wi-Fi.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Så genom att välja tåget gör du en grönare resa city till city!

Välja plats och Wi-Fi

I tidtabellen kan du se vilken typ av tåg som avgången körs med mellan Stockholm och Uppsala och vad som ingår på din resa, till exempel Wi-Fi. Platsbokning ingår på vissa av våra avgångar.

På plats i Stockholm och Uppsala

SJ Lounge

På stationen

På Stockholm Central finns ett sort utbud av shopping, service och mat. Läs mer på dinstation.se 

Framför Uppsala Centralstation hittar du restaurang Stationen, ett brasserie med en smak av Paris, en bar med Londons puls och ett café med en doft av Rom.

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

SL-tunnelbana
Foto: Yoav Aziz, unsplash.com

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

I Uppsala heter lokaltrafiken UL och består av buss. Stadstrafiken är uppbyggd av 14 linjer som tar dig runt i hela staden och dess ytterkanter. För mer info, gå till ul.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Uppsala. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Dubbelsäng på First Hotels
Foto: First Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Uppsala. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Uppsala. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Foto: Gustav Dalesjö / Uppsala Marknadsföring

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Uppsala här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Uppsala eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 25 % rabatt på entrén till The Viking Museum i Stockholm och 20% rabatt på entréavgiften till Linnéträdgården och Linnés Hammarby i Uppsala. Se alla Din stad-erbjudanden här.