Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Umeå - Stockholm

Billigt, smidigt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Umeå - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Stockholm och Umeå kör vi våra snabbtåg och nattåg.

Tåg Stockholm - Umeå, det bästa sättet att resa längs med ostkusten

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och miljövänligt

Med tåget reser du från city till city utan byten och taxiresor. Du kan använda restiden effektivt till att jobba eller plugga, eller bara vila och äta god mat i vår bistro. Dessutom gör du ett bra resval för miljön! 

Välj mellan avgångar under både dag och natt

SJ kör dagligen 3 avgångar i vardera riktning med våra snabbtåg SJ 3000 och vi stannar vid både Umeå C och Umeå Östra.

Som ett komplement till våra snabbtåg kör vi även SJ Nattåg där du reser medan du sover och vaknar utvilad!

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Så genom att välja tåget gör du ett klimatsmart val!

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Umeå ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord? Överslaf eller underslaf?

Ät gott under resan

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Reser du i 1 klass ingår gratis frukost på nattåget och på våra morgonavgången med SJ Snabbtåg. På snabbtåget kan du dessutom förbeställa mat när du bokar din resa.

Jämför restiden mellan centrala Stockholm och centrala Umeå med tåg, flyg och buss

Tåget

Resa med SJ Snabbtåg mellan Stockholm Central och Umeå Östra/Umeå C tar ca 6 timmar och 15 minuter beroende på avgång. Väljer du nattåget tar det längre tid så att du hinner få din nattsömn, restiden är ca 9 timmar och 35 minuter.

Total restid: Ca 6 timmar och 15 minuter.

Flyget

Att resa från centrala Stockholm till centrala Umeå med flyg innefattar transfer till/från flygplatsen (18+10 min med Arlanda Express och Länstrafiken), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan som tar mellan 1 timme och 1 timme och 20 minuter beroende på val av flygbolag.

Total restid: Ca 2 timmar och 50 minuter.

Bussen

En bussresa mellan Cityterminalen i Stockholm och Umeå busstation tar ca 9 timmar.

Total restid: Ca 9 timmar.

Res tidseffektivt!

Tåget kan kanske inte konkurrera med flyget när det kommer till restid, med att resa tidseffektivt betyder inte alltid att komma fram på kortast tid. På tåget behöver ingen tid gå till spillo!

På SJ Snabbtåg erbjuder vi gratis Wi-Fi och bekväma säten, vilket gör att du kan använda restiden till att t ex jobba eller plugga. Med det smartaste sättet att resa långt är med SJ Nattåg. Käka middag ombord, res medan du sover och vakna utvilad på din destination. Reser du i 1 klass ingår det dessutom frukost ombord, eller hotellfrukost hos en av våra partners.

Snällt mot miljön

Väljer du att resa med SJs tåg Stockholm - Umeå, oavsett om du tar snabb- eller nattåg, så gör du ett bra val för klimatet. En resa med tåg orsakar otroligt lite utsläpp av koldioxid - i genomsnitt bara 0,0039 gram per personkilometer!

På 1 gram koldioxidutsläpp reser du 25 mil med tåg medan den genomsnittliga bilen inte hinner lämna garageuppfarten och flyget inte ens kan starta sina motorer. Läs mer på sj.se/klimatsmart

På plats i Stockholm och Umeå

SJ Lounge

På stationen

På Stockholm Central finns ett sort utbud av shopping, service och mat. Läs mer på dinstation.se Mittemot Umeå C, på Rådhusesplanaden, finns både butik och restauranger.

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

SL-tunnelbana
Foto: Yoav Aziz, unsplash.com

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

I Umeå heter lokaltrafiken Ultra och består av buss. Knutpunkten för den lokala busstrafiken är Vasaplan som ligger 600 meter från Umeå C. Där stannar många stadsbussar, nattbussar och även vissa länstrafiksbussar för resor inom Västerbotten. För mer info, gå till tabussen.nu

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Umeå. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Foto: Scandic Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Umeå. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Umeå. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

STF

Sugen på en lite mer unik boendeupplevelse? Svenska Turistföreningen, STF, har ett rikstäckande nätverk, från norr till söder, och erbjuder möjligheten att bo på allt från vandrarhem till herrgårdar. Varför inte låta enkelheten styra under en natt i Berguddens Fyrvaktarbostäder på Holmön utanför Umeå? Eller spendera natten i en gammal fängelsecell på Långholmens Hotell i Stockholm? Förresten, är du medlem i STF har du väl inte missat att du alltid har 10 % rabatt på SJ-resan? Läs mer på svenskaturistforeningen.se

Bada vid Reimersholme i Stockholm
Foto: Tove Freij, mediabank.visitstockholm.com

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Umeå här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Umeå eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 25 % rabatt på entrén till The Viking Museum i Stockholm och 20 % rabatt på biljetter till Norrlandsoperan. Se alla Din stad-erbjudanden här.