Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Sundsvall - Stockholm

Billigt, smidigt och smart med SJ!

På sträckan Sundsvall - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Stockholm och Sundsvall kör vi våra snabbtåg.

Tåg Stockholm - Sundsvall, det bästa sättet att nå staden mellan bergen

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och billigt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna. Ingen transfer, ingen extra tid för säkerhetskontroll och incheckning, och bagaget får du med dig direkt när du går av. Dessutom kan du använda din restid till att jobba, plugga, vila eller äta god mat i vår bistro.

Många avgångar att välja mellan

SJ kör dagligen cirka 11 avgångar* i vardera riktning med våra snabbtåg SJ 3000.

*Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Genom att välja tåget åker du klimatsmart från city till city!

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Sundsvall ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord? Överslaf eller underslaf?

Ät gott under resan

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Reser du i 1 klass ingår gratis frukost på nattåget och på våra morgonavgångar med SJ Snabbtåg. På snabbtåget kan du dessutom förbeställa mat när du bokar din resa.

Jämför restiden mellan centrala Stockholm och centrala Sundsvall med tåg, flyg och buss

Tåget

Resa med SJ Snabbtåg mellan Stockholm Central och Sundsvall C tar cirka 3 timmar och 33 minuter beroende på avgång. 

Total restid: Ca 3 timmar och 33 minuter.

Flyget

Att resa från centrala Stockholm till centrala Sundsvall med flyg innefattar transfer till/från flygplatsen (18+40 min med Arlanda Express och lokalbuss), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan som tar cirka 1 timme och 5 minuter.

Total restid: Ca 3 timmar och 20 minuter.

Bussen

Med buss mellan Stockholm C och Sundsvall C tar det cirka 5 timmar och 20 minuter beroende på tid på dygnet och trafiken.

Total restid: Ca 5 timmar och 10 minuter.

På plats i Stockholm och Sundsvall

SJ Lounge

På stationen

På Stockholm Central finns ett stort utbud av shopping, service och mat. Läs mer på dinstation.se. På Sundsvall C finns viss service, som närbutik, toaletter och förvaringsboxar.

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

SL-tunnelbana
Foto: Yoav Aziz, unsplash.com

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

Lokaltrafiken i Sundsvall består av buss och det är Din Tur som ansvarar för denna. Den nya knutpunkten för den lokala trafiken är Sundsvalls resecentrum, som renoverats under 2020-2021. Här går både stadsbussar och landsbygdstrafik. För mer info, gå till dintur.se 

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger dig förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Sundsvall. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Foto: Scandic Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Sundsvall. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Sundsvall. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Bada vid Reimersholme i Stockholm
Foto: Tove Freij, mediabank.visitstockholm.com

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Sundsvall här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Sundsvall eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 20 % rabatt på entrén till Fjärilshuset i Stockholm och 25 % rabatt på entrén till Boda Borg i Sundsvall. Se alla Din stad-erbjudanden här.