Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Östersund - Stockholm

Billigt, smidigt och smart med SJ!

På sträckan Östersund - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Stockholm och Östersund kör vi våra snabbtåg, InterCity-tåg och nattåg.

Toppbild: Johannes Poignant

Tåg Stockholm - Östersund, det bästa sättet att nå den jämtländska fjällvärlden

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och billigt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna utan incheckningar eller transfer. Du kan använda restiden till att jobba, plugga, prata med vännerna eller bara vila. Dessutom åker du hela vägen enbart på el från förnybara källor!

Välj mellan avgångar under både dag och natt

SJ kör dagligen 3 avgångar i vardera riktning med våra snabbtåg SJ 3000 och våra regionaltåg.

Som ett komplement kör vi även SJ Nattåg där du reser medan du sover och vaknar utvilad!

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Genom att välja tåget åker du klimatsmart från city till city!

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Östersund ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord? Överslaf eller underslaf?

Ät gott under resan

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Reser du i 1 klass ingår gratis frukost på nattåget och på våra morgonavgångar med SJ Snabbtåg. På snabbtåget kan du dessutom förbeställa mat när du bokar din resa.

Jämför restiden mellan centrala Stockholm och centrala Östersund med tåg, flyg och bil

Tåget

Resa med SJ Snabbtåg mellan Stockholm Central och Östersund C tar cirka 5 timmar och 5 minuter beroende på avgång. Väljer du nattåget tar det längre tid så att du hinner få din nattsömn, restiden är ca 8 timmar och 8 minuter.

Total restid: Ca 5 timmar och 5 minuter.

Flyget

Att resa från centrala Stockholm till centrala Östersund med flyg innefattar transfer till/från flygplatsen (18+20 min med Arlanda Express och Flygbussarna), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan som tar mellan 1 timme och 1 timme och 20 minuter beroende på val av flygbolag.

Total restid: Ca 3 timmar och 10 minuter.

Bilen

Med bil mellan Stockholm C och Östersund C tar det cirka 6 timmar och 10 minuter beroende på tid på dygnet och trafiken.

Total restid: Ca 6 timmar och 10 minuter.

Res tidseffektivt!

Tåget kan kanske inte konkurrera med flyget när det kommer till restid, med att resa tidseffektivt betyder inte alltid att komma fram på kortast tid. På tåget behöver ingen tid gå till spillo!

På SJ Snabbtåg erbjuder vi gratis Wi-Fi och bekväma säten, vilket gör att du kan använda restiden till att t ex jobba eller plugga. Men det smartaste sättet att resa långt är med SJ Nattåg. Käka middag ombord, res medan du sover och vakna utvilad på din destination. Reser du i 1 klass ingår dessutom frukost ombord, eller hotellfrukost hos en av våra partners.

På plats i Stockholm och Östersund

SJ Lounge

På stationen

På Stockholm Central finns ett stort utbud av shopping, service och mat. Läs mer på dinstation.se. På Östersund centralstation finns viss service, som toaletter och närbutik.

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

SL-tunnelbana
Foto: Yoav Aziz, unsplash.com

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

Vy kör stadstrafiken i Östersund på uppdrag av Länstrafiken Jämtland. Knutpunkten för den lokala busstrafiken är Östersund busstation. Förbi stationen går stadsbussar, nattbussar och vissa länstrafikbussar för resor inom Jämtland och Härjedalen samt busslinjer till exempelvis Mora, Arvidsjaur och Sollefteå. För mer info, gå till ltr.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger dig förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Östersund. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Foto: Scandic Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Östersund. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Östersund. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

STF

Sugen på en lite mer unik boendeupplevelse? Svenska Turistföreningen, STF, har ett rikstäckande nätverk, från norr till söder, och erbjuder möjligheten att bo på allt från vandrarhem till herrgårdar. Varför inte låta enkelheten styra under en natt i den gamla brandstationen Ledkrysset, mitt i Östersund? Eller tillbringa natten i en gammal fängelsecell på Långholmens Hotell i Stockholm? Förresten, är du medlem i STF har du väl inte missat att du alltid har 10 % rabatt på SJ-resan? Läs mer på svenskaturistforeningen.se

Bada vid Reimersholme i Stockholm
Foto: Tove Freij, mediabank.visitstockholm.com

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Östersund här.

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 25 % rabatt på entrén till The Viking Museum. Se alla Din stad-erbjudanden här.

Vill du ha mer inspiration och tips på hur du får ut det mesta av din vistelse i Östersund? Läs mer på visitostersund.se