Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Stockholm - Oslo

Enkelt, snabbt och smart med SJ!

På sträckan Oslo-Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Oslo och Stockholm kör vi SJ Snabbtåg och SJ InterCity.

Toppbild: Yadid Levy

Tåg Stockholm - Oslo, det bästa sättet att nå den norska huvudstaden

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och billigt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna. Ingen transfer, ingen extra tid för säkerhetskontroll och incheckning, och bagaget får du med dig direkt när du går av. Dessutom kan du använda din restid till att jobba, plugga, vila eller äta god mat i vår bistro.

Välj mellan två avgångar per dag

SJ kör dagligen cirka 5 avgångar* i vardera riktning, varav 3 är med SJ Snabbtåg.

* Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger och ändras under sommaren.

Snabb restid med våra tåg

Restiden med SJ Snabbtåg mellan Oslo och Stockholm är cirka 5 timmar och 15 min.

Bara klimatsmarta resor

En tågresa Stockholm - Oslo för en person genererar bara 2 gram koldioxid, att jämföra med bil som genererar 23 kg samma sträcka! Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval.

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Oslo ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Ät gott under resan

Med InterCity-tågen kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår frukost om du reser innan klockan 09:00.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Se var du kan äta frukost här

Slappna av i SJ Lounge

I vår lounge i Stockholm kan du som reser i 1 klass eller som är SJ Prio-medlem på svart nivå ta det lugnt inför eller efter din resa. I loungen finns bland annat bufféservering, Wi-Fi och eluttag och du kan få personlig hjälp med biljetter och kundservicefrågor.

Jämför restiden mellan centrala Stockholm och centrala Oslo med tåg, flyg och buss

Tåget

Resa med SJ Snabbtåg mellan Stockholm Central och Oslo S tar cirka 5 timmar och 15 minuter.

Total restid: Ca 5 h 15 min

Flyget

Att resa från centrala Oslo till centrala Stockholm med flyg innefattar transfer till/från flygplatsen (18+20 min med Arlanda Express och Flytoget Airport Express), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan på 1 timme.

Total restid: Ca 3 h

Bussen

En bussresa mellan Cityterminalen i Stockholm och Oslo bussterminal tar cirka 7 timmar och 30 minuter.

Total restid: Ca 7 h 30 min

Snällt mot miljön

Väljer du att resa med SJs tåg Stockholm - Oslo, så gör du ett bra val för klimatet. En resa med tåg orsakar otroligt lite utsläpp av koldioxid – i genomsnitt bara 0,0039 gram per personkilometer!

På 1 gram koldioxidutsläpp reser du 25 mil med tåg medan den genomsnittliga bilen inte hinner lämna garageuppfarten och flyget inte ens kan starta sina motorer. Läs mer på sj.se/klimatsmart

På plats i Oslo och Stockholm 

SJ Lounge

På stationen

Både Stockholm Central och Oslo Sentralstasjon erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På båda stationerna finns bl a gratis Wi-Fi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se eller på oslo-s.no

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi våra resenärer i 1 klass eller SJ Prio-medlemmar på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du ta det lugnt, jobba, äta en bit mat eller ta en fika. Läs mer om våra lounger här.

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

Att ta sig runt i Oslo är enkelt – här finns många offentliga kommunikationsmedel. All lokaltrafik i Oslo är kopplat till en app, Ruter, och med appen kan du åka buss, tåg, tunnelbana, spårvagn och färja. För mer info, gå till ruter.no

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger dig förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Oslo. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Oslo. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina SJ Prio-poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i hela Skandinavien, bl a i Stockholm och Oslo. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Karl-Johan i Oslo
Foto: Visit Oslo

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Oslo här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 20 % rabatt på entrén till Dansmuseet i Stockholm. Se alla Din stad-erbjudanden här.

Vill du optimera din vistelse i Oslo? Besök visitoslo.com för att få all inspiration!