Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Örebro - Stockholm

Billigt, smidigt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Örebro - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Snabbaste sättet att ta dig mellan Stockholm och Örebro är med SJ, resan tar 1 timme och 50 minuter!

Mellan Stockholm och Örebro kör vi våra regionaltåg (oftast dubbeldäckare).

Tåg Stockholm - Örebro, med SJ reser du snabbast mellan städerna

Att resa med SJ är bekvämt, smidigt och klimatsmart

Med tåget reser du från city till city utan byten och taxiresor. Du kan använda restiden effektivt till att jobba, plugga eller bara vila. Dessutom gör du ett bra resval för miljön! 

Restid med SJ - 1 h 50 min

Det snabbaste och mest klimatsmarta sättet att ta sig mellan Stockholm och Örebro är med SJs tåg, det tar knappt 2 timmar.

Restid med bil - 2 h 10 min

Med bil mellan Stockholm C och Örebro C tar det cirka 2 timmar och 10 minuter  beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss - 2 h 40 min

Det är ungefär 20 mil mellan Örebro och Stockholm. Bussen tar cirka 2 timmar och 40 minuter.

Välj mellan flera avgångar varje dag

Vi kör ett SJ Regionaltåg i timmen i vardera riktning. Flera av avgångarna körs med våra dubbeldäckare där vi bland annat erbjuder gratis Wi-Fi.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Så genom att välja tåget gör du en grönare resa city till city!

Välja plats och Wi-Fi

I tidtabellen kan du se vilken typ av tåg som avgången körs med mellan Stockholm och Örebro och vad som ingår på din resa, till exempel Wi-Fi. Platsbokning ingår på vissa av våra avgångar.

På plats i Stockholm och Örebro

Örebro Centralstation

På stationen

På Stockholm Central finns ett sort utbud av shopping, service och mat. 

På Örebro C finns Espresso House och Pressbyrån. Stationen ligger centralt och det tar cirka 10 minuter att promenera till Kungsgatan där det finns butiker, caféer och restauranger.

Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

Bildkälla: Region Örebro län. Foto: Alexander von Sydow

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

I Örebro heter lokaltrafiken Länstrafiken och består av buss. För mer info, gå till lanstrafiken.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Örebro. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Dubbelsäng på First Hotels
Foto: First Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Örebro. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Örebro. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Bara Vara Coffeeshop i Örebro

Shopping, restauranger och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Örebro här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Örebro eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 15 % rabatt på entrén till Fjärilshuset Haga Ocean i Stockholm och 10% på ett biljettköp på Örebro Teater. Se alla Din stad-erbjudanden här.