Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Stockholm - Lund

Enkelt, snabbt och billigt med SJ!

På sträckan Lund-Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Lund och Stockholm kör vi både snabbtåg och nattåg.

Tåg Stockholm - Lund, det bästa sättet att resa till den lilla staden full av upplevelser

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och snabbt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna. Ingen transfer, ingen extra tid för säkerhetskontroll och incheckning, och bagaget får du med dig direkt när du går av. Dessutom kan du använda din restid till att jobba, plugga, vila eller äta god mat i vår bistro.

Många avgångar att välja mellan

SJ kör dagligen cirka 14 avgångar* i vardera riktning med våra snabbtåg X 2000.

Vi kör även nattåg till och från Lund alla dagar förutom lördagar. 

* Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger och ändras under sommaren.

Snabb restid med våra tåg

Restiden med våra snabbtåg mellan Malmö och Stockholm är cirka 4 timmar och 30 min. Väljer du nattåget tar det längre tid så du hinner få din nattsömn, cirka 7 timmar.

Läs mer om nattåget mellan Stockholm och Lund.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval.

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Lund ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Ät gott under resan

Med snabbtåget kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår frukost om du reser innan klockan 09:00.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

På nattåget mellan Lund och Stockholm finns det ingen bistro. Reser du i 1 klass så ingår frukost i Lund eller Stockholm. 

Se var du kan äta frukost här.

Slappna av i SJ Lounge

I vår lounge i Stockholm kan du som reser i 1 klass eller som är SJ Prio-medlem på svart nivå ta det lugnt inför eller efter din resa. I loungen finns bland annat bufféservering, Wi-Fi och eluttag och du kan få personlig hjälp med biljetter och kundservicefrågor.

Jämför restiden mellan centrala Stockholm och centrala Lund med tåg, flyg och buss

Tåget

Resa med SJ Snabbtåg mellan Stockholm Central och Lunds centralstation tar cirka 4 timmar och 30 minuter.

Total restid: Ca 4 h 30 min

Flyget

Att resa från centrala Lund till centrala Stockholm med flyg innefattar transfer till/från flygplatsen (18+60 min med Arlanda Express och buss/buss+tåg), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan på 1:10 timmar.

Total restid: Ca 3 h 50 min

Bussen

En bussresa mellan Cityterminalen i Stockholm och Lund tar cirka 8 timmar.

Total restid: Ca 8 h

På plats i Lund och Stockholm 

SJ Lounge

På stationen

Både Stockholm Central och Lunds centralstation erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På båda stationerna finns bl a gratis Wi-Fi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi våra resenärer i 1 klass eller SJ Prio-medlemmar på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du ta det lugnt, jobba, äta en bit mat eller ta en fika. Läs mer om våra lounger här.

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

Skånetrafiken sköter Lunds lokaltrafik och det finns bussar till samtliga områden i staden. Det är enkelt att ta sig runt med buss. För mer info, gå till skanetrafiken.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger dig förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Lund stadszon. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Scandic erbjuder boende båda i Stockholm och Lund, medan First Hotels erbjuder boende i Stockholm. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina SJ Prio-poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i hela Skandinavien, bl a i Stockholm och Lund. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Foto: Carolina Romare

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Lund här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Lund eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 15 % rabatt på Strömmas båtturer i Stockholms skärgård och du går 2 till priset av 1 på Kulturen i Lund. Se alla Din stad-erbjudanden här.