Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Linköping - Stockholm

Billigt, smidigt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Linköping - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Snabbaste sättet att ta dig mellan Stockholm och Linköping är med SJ, resan tar 1 timme och 35 minuter!

Mellan Stockholm och Linköping kör vi både SJ Snabbtåg och SJ InterCity.

Tåg Stockholm - Linköping, med SJ reser du snabbast mellan städerna

Att resa med SJ är bekvämt, smidigt och klimatsmart

Med tåget reser du från city till city utan byten och taxiresor. Du kan använda restiden effektivt till att jobba, plugga eller bara vila. Dessutom gör du ett bra resval för miljön! 

Restid med SJ - 1 h 35 min

Det snabbaste och mest klimatsmarta sättet att ta sig mellan Stockholm och Linköping är med SJs tåg, med SJ Snabbtåg tar resan bara drygt 1,5 timme!

Restid med bil - 2 h 25 min

Med bil mellan Stockholm C och Linköping C tar det mellan 2 timmar och 2 timmar och 50 minuter  beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss - 2 h 40 min

Det är ungefär 20 mil mellan Linköping och Stockholm. Bussen tar cirka 2 timmar och 40 minuter.

Många avgångar att välja mellan

SJ kör dagligen cirka 22 avgångar* i vardera riktning. Snabbast är att resa med SJ Snabbtåg men du kan även välja SJ InterCity (dubbeldäckare).

* Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger och ändras under sommaren.

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Linköping ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Resenär med mobil på tåget

Alltid Wi-Fi

Du surfar gratis ombord på tåget och kan använda restiden effektivt genom att jobba eller plugga.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Så genom att välja tåget gör du en grönare resa city till city!

Ät gott under resan

Med snabbtåget kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår dessutom gratis frukost ombord på våra morgonavgångar och gratis kaffe/te och tilltugg under hela resan.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Slappna av i SJ Lounge

I lounge i Stockholm  kan du som reser i 1 klass eller som är SJ Prio-medlem på svart nivå ta det lugnt inför eller efter din resa.

På plats i Stockholm och Linköping

SJ Lounge

På stationen

På Stockholm Central finns ett sort utbud av shopping, service och mat. 

På Linköping Centralstation hittar du Espresso House och Pressbyrån. Stationen ligger centralt och det tar cirka 10 minuter att promenera till innersta - stadskärnan där du hittar shopping, fika och mat.

Läs mer på dinstation.se

Läs mer på linkopingsinnersta.se

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

Tunnelbana i Stockholm

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

I Linköping heter lokaltrafiken Östgötatrafiken och består av buss. För mer info, gå till ostgotatrafiken.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Linköping stadszon. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Dubbelsäng på First Hotels
Foto: First Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Linköping. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Linköping. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Bergs slussar
Foto: Visit Linköping

Shopping, restauranger och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Linköping här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Linköping eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 15 % rabatt på entrén till Fjärilshuset Haga Ocean i Stockholm och 2 för 1 på entrén till Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum. Se alla Din stad-erbjudanden här.