Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Jönköping - Stockholm

Billigt, smidigt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Jönköping - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Snabbaste sättet att ta dig mellan Stockholm och Jönköping är med SJ, resan tar 3 timme och 30 minuter!

Mellan Stockholm och Jönköping kör vi våra snabbtåg SJ 3000.

Tåg Stockholm - Jönköping, med SJ reser du snabbast mellan städerna

Att resa med SJ är bekvämt, smidigt och klimatsmart

Med tåget reser du från city till city utan byten och taxiresor. Du kan använda restiden effektivt till att jobba, plugga eller bara vila. Dessutom gör du ett bra resval för miljön! 

Restid med SJ - 3 h 30 min

Det snabbaste och mest klimatsmarta sättet att ta sig mellan Stockholm och Jönköping är med SJs tåg, med SJ Snabbtåg tar resan bara 3,5 timme!

Restid med bil - 3 h 40 min

Med bil mellan Stockholm C och Jönköping C kan det ta uppåt 4 timmar beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss - 4 h 20 min

Det är ungefär 32 mil mellan Jönköping och Stockholm. Bussen tar cirka 4 timmar och 20 minuter.

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Jönköping ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Resenär med mobil på tåget

Alltid wifi

Du surfar gratis ombord på tåget och kan använda restiden effektivt genom att jobba eller plugga.

Ät gott under resan

Med snabbtåget kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår dessutom gratis frukost ombord på våra morgonavgångar och gratis kaffe/te och tilltugg under hela resan.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Så genom att välja tåget gör du ett klimatsmart val!

På plats i Stockholm och Jönköping

SJ Lounge

På stationen

På Stockholm Central finns ett sort utbud av shopping, service och mat. 

På Jönköping resecentrum hittar du Espresso House och Pressbyrån. Stationen har bästa läget - centralt med sjöutsikt! Korsa Hamnkanalen och ta dig till huvudstråket för shopping, fika och mat.

Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

Tunnelbana i Stockholm

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

I Jönköping heter lokaltrafiken Länstrafiken och består av buss. För mer info, gå till jlt.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länzon eller Linköping stadszon. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Dubbelsäng på First Hotels
Foto: First Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Jönköping. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Jönköping. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Bryggan Café & Bistro
Foto: Bryggan Café & Bistro

Shopping, restauranger och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Jönköping här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Jönköping eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 15 % rabatt på entrén till Fjärilshuset Haga Ocean i Stockholm och 15 % rabatt på äventyrs- och klätterparken Högt & Lågt. Se alla Din stad-erbjudanden här.