Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Göteborg - Stockholm

Enkelt, snabbt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Göteborg - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Stockholm och Göteborg kör vi både snabbtåg och regionaltåg.

Tåg Stockholm - Göteborg, det bästa sättet att resa mellan öst- och västkusten

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och miljövänligt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna. Ingen transfer, ingen extra tid för säkerhetskontroll och incheckning, och bagaget får du med dig direkt när du går av. Dessutom kan du använda din restid till att jobba, plugga, vila eller äta god mat i vår bistro.

Restid med SJ - 3h

Resa med SJ Snabbtåg mellan Stockholm Central och Göteborg Centralstation tar mellan 2:50 och 3:15 timmar beroende på val av avgång.

Restid med flyg - 3h

Att resa från centrala Stockholm till centrala Göteborg med flyg innebär transfer till/från flygplatsen (18+30 min med Arlanda Express och Flygbussarna), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan på 1 timme.

Restid med buss - 6h 30 min

En bussresa mellan Cityterminalen i Stockholm och Nils Ericsson Terminalen i Göteborg tar mellan 6:15 och 6:45 timmar beroende på val av avgång.

Många avgångar att välja mellan

SJ kör dagligen cirka 14 avgångar* i vardera riktning med våra snabbtåg X 2000.

Som ett komplement till våra snabbtåg kör vi även cirka 5 avgångar* i vardera riktning med våra regionaltåg.

* Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger och ändras under sommaren.

Snabb restid med våra direkttåg

Restiden Göteborg till Stockholm, och omvänt, med våra ordinarie X 2000-avgångar är ca 3 timmar och 10 min. Men med våra direkttåg tar du dig mellan stadskärnorna på under 3 timmar!

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Göteborg ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval.

Ät gott under resan

Med snabbtåget kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår dessutom gratis frukost ombord på våra morgonavgångar och gratis kaffe/te och tilltugg under hela resan.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Slappna av i SJ Lounge

I våra lounger i Stockholm och Göteborg kan du som reser i 1 klass eller som är SJ Prio-medlem på svart nivå ta det lugnt inför eller efter din resa.

På plats i Stockholm och Göteborg

SJ Lounge

På stationen

Både Stockholm Central och Göteborg Centralstation erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På båda stationerna finns bl a gratis Wi-Fi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I både Stockholm och Göteborg erbjuder vi våra resenärer i 1 klass eller SJ Prio-medlemmar på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du ta det lugnt, jobba, äta en bit mat eller ta en fika. Läs mer om våra lounger här.

Spårvagn vid Drottningtorget
Foto: Anders Wester

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

Västtrafik ansvarar för lokaltrafiken i Göteborg som består av tåg, pendeltåg, expressbuss, spårvagn, buss och båt. Från centralstationen utgår flertalet bussar, spårvagnar och tåg. För mer info, gå till vasttrafik.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Göteborg stadszon. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Scandic Rubinen i Göteborg

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Göteborg. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina SJ Prio-poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i hela Skandinavien, bl a i Stockholm och Göteborg. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Bada vid Reimersholme i Stockholm
Foto: Tove Freij, mediabank.visitstockholm.com

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Göteborg här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Göteborg eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 15 % rabatt på Strömmas båtturer i Stockholms och Göteborgs skärgård. Se alla Din stad-erbjudanden här.