Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Gävle - Stockholm

Billigt, smidigt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Gävle - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 95:- med SJ InterCity och fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass med SJ Snabbtåg.

Snabbaste sättet att ta dig mellan Stockholm och Gävle är med SJ, resan tar 1 timme och 20 minuter!

Mellan Stockholm och Gävle kör vi våra snabbtåg och regionaltåg.

Toppbild: Daniel Bernstål

Tåg Stockholm - Gävle, med SJ reser du snabbast mellan städerna

Att resa med SJ är bekvämt, smidigt och klimatsmart

Med tåget reser du från city till city utan byten och taxiresor. Du kan använda restiden effektivt till att jobba, plugga eller bara vila. Dessutom gör du ett bra resval för miljön! 

Restid med SJ - 1 h 20 min

Det snabbaste och mest klimatsmarta sättet att ta sig mellan Stockholm och Gävle är med SJs tåg, det tar cirka 1 timme och 20 minuter.

Restid med bil - 2 h

Med bil mellan Stockholm C och Gävle C tar det cirka 2 timmar beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss - 2 h 

Det är ungefär 18 mil mellan Gävle och Stockholm. Bussen tar drygt 2 timmar.

Välj mellan flera avgångar varje dag

Vi kör både regionaltåg och snabbtåg mellan Gävle och Stockholm, under rusningstid flera gånger i timmen i vardera riktning. 

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Så genom att välja tåget gör du en grönare resa city till city!

Välja plats och Wi-Fi

I tidtabellen kan du se vilken typ av tåg som avgången körs med mellan Stockholm och Gävle och vad som ingår på din resa, till exempel Wi-Fi. Platsbokning ingår på vissa av våra avgångar.

På plats i Stockholm och Gävle

Gävleån vid Gävle C. Foto: Daniel Bernstål

På stationen

På Stockholm Central finns ett sort utbud av shopping, service och mat. 

På Gävle C finns förutom Espresso House och Subway en populär etiopisk restaurang, Habesha, och en sportsbar, Järnvägskrogen. Från stationen går du till Stortorget på tio minuter via Drottninggatan där det finns butiker, caféer och restauranger.

Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

I Gävle heter lokaltrafiken X-trafik och består av buss och tåg. För mer info, gå till xtrafik.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller Gävle. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Dubbelsäng på First Hotels
Foto: First Hotels

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Stockholm och Gävle. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i bl a Stockholm och Gävle. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Gefle Chocolaterie

Shopping, restauranger och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Gävle här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Gävle eller Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 20% på hela sortimentet på Gamla Stans Polkagriskokeri i Stockholm och 15% rabatt på konfekt i lösvikt samt att du bjuds på veckans pralin vid köp av varm dryck på Gefle Chocolaterie. Se alla Din stad-erbjudanden här.