Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Åre - Stockholm

Billigt, smidigt och smart med SJ!

På sträckan Åre - Stockholm erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Stockholm och Åre kör vi våra InterCity-tåg och nattåg.

Toppbild: Ola Matsson

Tåg Stockholm - Åre, det bästa sättet att nå Skandinaviens alpina huvudstad

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och billigt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna utan incheckningar eller transfer. Du kan använda restiden till att jobba, plugga, prata med vännerna eller bara vila. Dessutom åker du hela vägen enbart på el från förnybara källor!

Välj mellan avgångar under både dag och natt

SJ kör dagligen 2 avgångar i vardera riktning med våra InterCity-tåg.

Som ett komplement kör vi även SJ Nattåg där du reser medan du sover och vaknar utvilad!

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Genom att välja tåget åker du klimatsmart från city till city!

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Stockholm och Åre ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord? Överslaf eller underslaf?

Ät gott under resan

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Reser du i 1 klass ingår gratis frukost på nattåget och på våra morgonavgångar med SJ Snabbtåg. På snabbtåget kan du dessutom förbeställa mat när du bokar din resa.

Jämför restiden mellan centrala Stockholm och centrala Åre med tåg, flyg och bil

Tåget

Resa med SJ InterCity mellan Stockholm Central och Åre tar cirka 7 timmar beroende på avgång. Väljer du nattåget tar det längre tid så att du hinner få din nattsömn, restiden är ca 11 timmar och 45 minuter.

Total restid: Ca 7 timmar.

Flyget

Att resa från centrala Stockholm till centrala Åre med flyg innefattar transfer till/från flygplatsen (18+70 min med Arlanda Express och Flygtaxi), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan som tar mellan 1 timme och 1 timme och 20 minuter beroende på val av flygbolag.

Total restid: Ca 4 timmar.

Bilen

Med bil mellan Stockholm C och Åre tar det cirka 7 timmar och 10 minuter beroende på tid på dygnet och trafiken.

Total restid: Ca 7 timmar och 10 minuter.

Res tidseffektivt!

Tåget kan kanske inte konkurrera med flyget när det kommer till restid, med att resa tidseffektivt betyder inte alltid att komma fram på kortast tid. På tåget behöver ingen tid gå till spillo!

På SJ Snabbtåg erbjuder vi gratis Wi-Fi och bekväma säten, vilket gör att du kan använda restiden till att t ex jobba eller plugga. Men det smartaste sättet att resa långt är med SJ Nattåg. Käka middag ombord, res medan du sover och vakna utvilad på din destination. Reser du i 1 klass ingår dessutom frukost ombord, eller hotellfrukost hos en av våra partners.

Snällt mot miljön

Väljer du att resa med SJs tåg Stockholm - Åre, oavsett om du tar InterCIty- eller nattåg, så gör du ett bra val för klimatet. En resa med tåg orsakar otroligt lite utsläpp av koldioxid – i genomsnitt bara 0,0039 gram per personkilometer!

På 1 gram koldioxidutsläpp reser du 25 mil med tåg medan den genomsnittliga bilen inte hinner lämna garageuppfarten och flyget inte ens kan starta sina motorer. Läs mer på sj.se/klimatsmart

På plats i Stockholm och Åre

SJ Lounge

På stationen

Både Stockholm Central och Station Åre erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På båda stationerna finns bl a gratis Wi-Fi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se och arestationshus.se

SJ Lounge

I Stockholm erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

SL-tunnelbana
Foto: Yoav Aziz, unsplash.com

Ta dig runt stan

I Stockholm är det SL som ansvarar för lokaltrafiken som består av pendeltåg, tunnelbana, lokalbana/spårvagn, buss och båt. Stockholm Central ligger i anslutning till T-Centralen och Stockholm City, varifrån du reser med tunnelbana respektive pendeltåg. För mer info, gå till sl.se

Under vinterhalvåret tar du dig runt med Skistars skidbuss, i skidområdet från Duved i väster till Björnen i öster. Åre trafikeras även av reguljära bussar via Länstrafiken Jämtland. För mer info, gå till ltr.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger dig förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Stockholm länszon eller i Jämtlands länstrafik. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Millestgården
Foto: STF

Boende

Sugen på en unik boendeupplevelse? Svenska Turistföreningen, STF, har ett rikstäckande nätverk, från norr till söder, och erbjuder möjligheten att bo på allt från vandrarhem till herrgårdar. Varför inte ta in på Millestgården Eco Lodge som ligger vid foten av fjället och vid stranden av älven i Åredalen? Eller tillbringa natten i en gammal fängelsecell på Långholmens Hotell i Stockholm? Förresten, är du medlem i STF har du väl inte missat att du alltid har 10 % rabatt på SJ-resan? Läs mer på svenskaturistforeningen.se

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Stockholm här och vår guide till Åre här.

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Stockholm med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 25 % rabatt på entrén till The Viking Museum. Se alla Din stad-erbjudanden här.

Vill du ha mer inspiration och tips på hur du får ut det mesta av din vistelse i Åre? Läs mer på aresweden.com