Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Res med familjen

Enkla lösningar för hela familjen

Att resa med barn är roligt, men det kan också innebära en del utmaningar. För familjen Leinder ger nattågen större möjligheter, mer frihet och lösningar till många problem.

Familjen Leinder bor i Stockholm och består av mamma Anna, pappa Peter och barnen Linn och Oscar. Oftast reser de med nattåg ner till Skåne för att hälsa på mormor och morfar. Men det blir också en och annan tur upp till fjällen.

– Barnen blir lätt rastlösa när de behöver sitta still i en bil länge. Då vill de ofta stanna för att sträcka på benen, äta eller gå på toaletten, säger Peter.

När familjen reser med tåg har de inte samma problem under resan. För på tågen kan de göra lite vad de vill, när de vill. Det är enkelt att äta, man behöver inte sitta still och få myror i benen eller planera in toalettstoppen.

– Dessutom slipper vi åksjukan när vi reser med tåg. Vilket är skönt för både barnen som slipper må dåligt och för oss som inte behöver vara oroliga, säger Anna.

Anna och Peter upplever också att nattågen är mer tidseffektivt. De kommer fram utvilade och har fått kvalitetstid med varandra. För att känna sig lite extra hemmastadda på tåget brukar Linn alltid ha med sig sin nalle. Tillsammans har också Linn och Oscar även med sig en iPad för att titta på film eller roliga klipp.