Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Res i tjänsten

Nattågen ger Anders tid för mer

Anders pendlar mellan södra och norra Sverige i arbetet, men också till sin familj och sina vänner. För honom är nattågen ett sätt att vinna tid till annat – till lite mer och till sig själv.

Anders Teglund flyttade ifrån sin födelseort Luleå för många år sedan och är numera bosatt i Göteborg. Trots det har han mycket av sina rötter kvar i Luleå. Av den anledningen blir det många långa resor. Nattågen ger honom tid han annars inte hade haft.

Anders har sedan 2010 ett bokförlag tillsammans med sin bror. De fokuserar mycket på kultur, språk och plats. Tillsammans arrangerar de också Författartåget.

– Ibland har jag rest flera gånger per månad. Ibland är det mer, ibland blir det mindre. Då måste det fungera.

Anders tycker att nattågen är ett socialt och trevligt sätt att resa. Han blir lugn och kopplar från all stress. Han frilägger en kväll eller en natt åt att bara vara. Även om han kanske inte gör någonting, så upplever han att han ändå uträttar någonting, genom att ta sig från en plats till en annan.

– I vanliga fall behöver jag gå upp väldigt tidigt, resan gör mig trött och antingen behöver jag lägga pengar på hotell eller ta mig hem redan samma kväll. Då kommer jag hem sent och är helt slutkörd arbetsdagen efter.

Anders brukar variera mellan ligg- eller sovkupé. Oftast reser han till Umeå eller Luleå. Då sätter han sig på tåget och jobbar lite, kopplar av och sen vaknar han upp och är framme – redo för en ny dag.

– På detta sättet vinner jag kvalitetstid från en annan del av dagen, som jag annars inte hade haft.