Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Bra att veta när du reser med nattåg

På denna sida hittar du information om bland annat bäddning, dusch och toalett samt bagageregler och hur du kommer i kontakt med ombordpersonalen under resan.

Bagage på nattåget

I liggvagnarna finns bagagehyllor ovanför dörren längs övre bädden och ovanför fönstret. I sovvagnarna finns bagagehyllor ovanför dörren. I de flesta vagnar finns möjlighet att förvara bagage i bagageutrymmen i korridorerna. Det finns också plats under sängen. Bagage får inte förvaras i korridoren eller i vestibulen. Du ansvarar själv för ditt bagage.

Läs SJs bagageregler

Dörrar och lås i sovvagn

Dörren till sovkupén och duschkupén i vagnsänden låser du upp med nyckelkorten som finns i låset på dörrens utsida och i din kupé. 

Bäddning

I sovvagnarna är sängarna färdigbäddade, i liggvagnarna bäddar du själv med kudde, örngott, filt och lakan som ligger i kupén.

Ett tips som underlättar om ni är flera som delar kupé är att den som har översta bädden lägger sig först och den som ligger underst stiger upp först.

Många vill sova

Tänk på dina medresenärer och håll en låg samtalston mellan kl 22.00 och 09.00.

Dusch och toalett

I sovvagnen finns dusch och toalett i kupén (1 klass) eller i änden av korridoren. Nyckel till duschen sitter i nyckelkortshållaren. Handdukar finns i duschkupén. I liggvagnen hittar du toalett i änden av korridoren. 

Väckning

Säg till oss ombord om du önskar väckning en särskild tid. I annat fall väcker vi dig cirka 30 minuter innan tågets slutstation.

Sova kvar

På vissa tåg är det möjligt att sova kvar på tåget efter ankomst till slutstationen. Se sj.se eller fråga oss ombord om vad som gäller för ditt tåg.

Kontakta oss ombord

För att komma i kontakt med oss finns en "samtal önskas"-knapp i din kupé. I sovvagnskupén finns knappen vid läslampan och i liggvagnskupén hittar du den i mitten av korridoren. Vi kommer så fort vi har möjlighet.

Mat och dryck på nattåget

Mat och dryck på tåg med bistro

I bistron ombord hittar du samma utbud som på SJs dagtåg. Öppettiderna för bistron hittar du här. I samband med uppehåll på stationer kan bistron dock stänga tillfälligt en kort stund.

Sittplatserna i bistron är först och främst avsedda för ätande gäster. Du får gärna ta med det du köpt till din kupé eller sittplats. Det är inte tillåtet att dricka egen medhavd alkohol ombord.

På linjen Stockholm–Malmö finns ingen bistro.

Frukost 1 klass

För dig som reser i 1 klasskupé eller med Årskort Guld ingår frukost som du äter i bistron. Om det saknas bistro på ditt tåg eller om den är stängd har du möjlighet att äta din frukost på våra utvalda frukostställen som finns på vissa ankomstorter.

Katter i bur

Eluttag och Wi-Fi

Eluttag finns i varje kupé. Wi-Fi är under införande och finns i vissa sov- och liggvagnar.

Rökfritt

Det är inte tillåtet att röka ombord.

Sällskapsdjur

Djur är tillåtna i djurkupén i sittvagnen och i avsedda liggvagnskupéer. För allas trevnad så måste ditt sällskapsdjur stanna på golvet.

Läs mer om husdjur på SJ Nattåg

Resa med årskort

Resenärer med Årskort

Resenärer med Årskort Guld kan boka delad sovkupé 1 klass. Medföljande till Årskort Guld bokas via SJ Kundservice.

Resa med barn

Resa med barn

Vårt barnerbjudande gäller i alla olika kupéer på nattåget, med undantag för 1 klass sovvagnskupé.