Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Färdas smart med SJ Nattåg

Res medan du sover och vakna utvilad. Med våra nattåg kan du välja att resa i liggvagn, sovvagn eller sittvagn. Att resa med nattåg är både ett smart och bekvämt sätt att färdas. Du susar fram genom vårt avlånga land under natten och når din slutdestination lagom till frukost. 

Tidig påstigning eller senare avstigning

Utnyttja möjligheten att kliva på före avgångstid eller att ligga kvar efter ankomsttid. Här kan du se på vilka sträckor vi kör nattåg och var du verkligen kan maxa sömnen.

Mat och dryck på nattåget

Det finns en bistro ombord på nattågen till/från Jämtland och norra Norrland. Här hittar du samma utbud som på SJs dagtåg. Bistron är vanligtvis öppen klockan 06.30-23.00.

Bra att veta för dig som ska resa med nattåg

Behöver du ta med dig egna sängkläder och går det att beställa väckning? Svaret på dessa frågor och annan reseinfo hittar du på vår Bra att veta-sida.

Nyhet!

Den 13 december 2020 börjar vi köra nattåg mellan Göteborg och Umeå!

Vi förbättrar även avgångstiden från Kramfors, Härnösand och Sundsvall vilket ger resenärer möjligheten att kliva på nattåget söderut tidigare.

Från 13 december kör vi nattåg från både Göteborg och Stockholm till Umeå. Och nytt bolag kör nattågen till norra Norrland – men du kan fortfarande boka biljetten här på sj.se!

Från den 13 december 2020 är det tågbolaget Vy Tåg som kör och ansvarar för nattågsresor till övre Norrland. Vi kommer att vara återförsäljare av deras biljetter så du kommer även i fortsättningen kunna köpa din nattågsbiljett till (bl a) Boden, Luleå, Kiruna, Abisko, Björkliden, Riksgränsen och Narvik här på sj.se.

 

Olika komfortval på nattåget

Res i sov-, ligg- eller sittvagn. Dela kupé med andra eller ha kupén för dig själv.

Sovvagnskupé 1 klass

Sovvagn 1 klass

En kupé för 1–2 personer i färdigbäddade sängar. Högsta komfort. Dusch/WC finns i kupén. Frukost och tillgång till SJ Lounge ingår.

Läs mer om sovvagn 1 klass

Sovvagnskupé 2 klass

Sovvagn 2 klass

Kupé för 1–3 personer med tre färdigbäddade sängar. God komfort. WC, dusch och bagageutrymme i korridor. Du kan boka en kupé helt för dig själv alternativt för dig och ditt resesällskap.

Läs mer om sovvagn 2 klass

Liggvagn 2 klass

Liggvagn 2 klass

Kupé med sex liggplatser av enklare komfort, som du bäddar själv. Filt, kudde och lakan ingår. WC och bagageutrymme i korridor.

Läs mer om Liggvagn 2 klass

Sittvagn 2 klass

Sittvagn 2 klass

Sittplatser med motsvarande komfort som i SJs dagtåg. WC och bagageutrymmen finns i vagnen.

Här kan du resa med våra nattåg

Nattågen till och från Jämtland

Våra nattåg till och från Jämtland går alla dagar.

Läs om nattågen till/från Jämtland

Nattågen till och från Norrland

SJ kör nattåg till och från övre Norrland till och med 12 december. Därefter kör vi nattåg från både Göteborg och Stockholm till Umeå. 

Från 13 december är det norska Vy Tåg som ansvarar för och kör tågen till/från Boden, Luleå, Kiruna och Narvik. Men du kommer fortsatt kunna köpa biljetten här på sj.se 

Läs om nattågen till/från Norrland

Nattågen mellan Stockholm och Malmö

Våra nattåg till och från Malmö går nästan alla dagar, men vanligtvis inte på lördagar. Reser du i 1 klass så finns det Wi-Fi ombord.

Läs om nattågen till/från Malmö

Följ med på en nattågsresa till Västerbotten

Granö ligger 7 mil från Umeå. Här finns en vildmark som inte särskilt många har hittat fram till. Läs mer och får inspiration till nästa nattågsresa här!

Resa med familjen

Res med familjen
Att resa med barn på nattåg ger både frihet och stora möjligheter.

Res på fritiden

Res på fritiden
Nattåget ger dig möjlighet att ta en lugn stund, varva ner och vakna upp till en ny dag.

Res i tjänsten

Res i tjänsten
Att resa med nattåg är ett sätt att vinna tid och få tid för sig själv.