Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Förändringar för resor med nattåget Stockholm—Hamburg

Senast uppdaterad 2022-08-26

Den 1 september avgår SJs nattåg till Hamburg.

För att köra tåg genom Europa krävs att alla vagnar är godkända för internationell trafik. För SJ EuroNight har SJ fått godkännande i Sverige och Tyskland, men tyvärr saknas fortfarande godkännande i Danmark för alla vagnar.

Ett intensivt samarbete pågår mellan SJ, Trafikstyrelsen i Danmark och ERA (EUs järnvägsbyrå) för att få resten av vagnarna godkända.

Hur påverkas jag som har en resa bokad till eller från Hamburg?

Tågen kommer att avgå som planerat men det kommer till en början bara bestå av ett antal liggvagnar och helt sakna sovvagnar och sittvagnar. Det innebär att vi tyvärr tvingas avboka flertalet resor och att vi endast kommer kunna erbjuda drycker och snacks till försäljning ombord. Se menyn här.

Om din resa blir inställd så kommer du få ett sms av oss minst en vecka före planerad avresa med information om avbokning och ersättning. Du behöver inte själv kontakta SJ Kundservice.

Vid avbokning kommer din biljett återbetalas helt, inklusive eventuell bokad återresa med SJ EuroNight. Du kommer även erbjudas en gratis tur- och returresa med nattåget till Hamburg som kan bokas till och med 1 maj 2023. 

Vi beklagar de problem som detta kan orsaka dig.