Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Ta nattåg till Tyskland!

Låt resan bli en del av äventyret. Res medan du sover och vakna upp på kontinenten redo att fånga dagen. Du lämnar Sverige på kvällen och anländer i Tyskland nästa morgon. Du hittar den exakta tidtabellen genom att söka fram resan i vår köpdialog här på sj.se

Tåget utgår från Stockholm Central men du kan även kliva ombord i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Lund, Malmö, Köpenhamn (Kastrup) och Odense. 

SJ kör nattåg till Hamburg året runt och under delar av året stannar tåget även i Berlin!

Med SJ EuroNight kan du resa direkt från Sverige till Hamburg året runt. Men under delar av året förlänger vi linjen från Hamburg till Berlin! Det innebär att du kan du resa med SJ EuroNight hela vägen till Tysklands huvudstad Berlin. 

Bra att veta för dig som ska resa med SJ EuroNight

När behöver jag visa upp passet och finns det en bistro ombord? Svaret på det hittar du längre ned på denna sida.

Olika kupétyper på SJ EuroNight

Res i sov-, ligg- eller sittvagnskupé. Dela kupé med andra eller ha hela kupén för dig själv.

Sovvagn 1 klass

Egen kupé för 1–3 personer med färdigbäddade sängar. Dusch och toalett finns i kupén. AC. Frukost och tillgång till SJ Lounge ingår.

Sovvagn 2 klass

Kupé för 1–2 personer med färdigbäddade sängar. Handfat finns i kupén. Toalett finns i vagnen. AC. Frukost ingår.

Liggvagn 2 klass

Kupé för 1-6 personer med liggplatser som du bäddar själv. Sängkläder ingår. Toalett och tvättrum finns i vagnen. AC.

Sittvagn 2 klass

Sittplatser i kupé för 1-6 personer. Toalett finns i vagnen.

Reseinspiration till Hamburg och Berlin

På vår reseinspirationssida hittar du tips på vad du inte får missa när du tar tåget till Hamburg eller Berlin. Varför inte möta våren nere på kontinenten med en härlig weekendresa eller låta Tyskland vara första stoppet på en resa vidare ut i Europa?

Bra att veta när du ska resa med SJ EuroNight

Hittar du inte det du vill veta nedan så titta under Frågor och svar.

Bagage

Våra ordinarie bagageregler gäller och du får endast ta med bagage som du med enkelhet kan bära och lyfta ombord själv. Det innebär att du får ta med dig två resväskor (maxmått 80x50x35 cm), ett handbagage och ett specialbagage. Läs mer om maxmått och regler för specialbagage i våra bagageregler. I kupéerna finns utrymme att förvara ditt bagage. Specialbagage ska alltid placeras på golvet under den nedre bädden. Bagage får inte lämnas i andra delar av vagnarna än i din kupé.

Berlin Gesundbrunnen och Berlin Hbf

Under delar av året stannar SJ EuroNight även i Berlin. När du ankommer Berlin kommer tåget att stanna vid Berlin Hbf. Men när du reser från Berlin med SJ EuroNight avgår tåget från Berlin Gesundbrunnen (ej lördagar). Var därför extra uppmärksam på vilken station som är angiven på din biljett.

Berlin Gesundbrunnen ligger i norra Berlin och det tar cirka 8 minuter att ta sig till citykärnan med tunnelbana. Berlin Hbf är centralstationen i Berlin och ligger centralt.

Dörrar och lås

Det går endast att låsa kupéerna inifrån, inte utifrån.

Ensamresande barn

Barn under 16 år får inte resa utan vuxet sällskap.

Funktionsnedsättning

Vi kan inte erbjuda plats för rullstol ombord men jobbar på att kunna göra det i framtiden. Handikapplats finns i sittvagnen och har nära till utgång och toalett.

Hamburg-Altona och Hamburg Hbf

SJ EuroNight stannar vid olika tågstationer i Hamburg beroende på tid på året. Var därför extra uppmärksam på vilken station som är angiven på din biljett.

Hamburg-Altona ligger i västra Hamburg och det tar cirka 10 minuter att ta sig till citykärnan med pendeltåg. Hamburg Hbf är centralstationen i Hamburg och ligger centralt. Här stannar SJ EuroNight under sommarhalvåret för att sedan åka vidare till Berlin.

Mat och dryck ombord

Det finns ingen bistro ombord men vi har en kiosk med begränsat utbud av mat, snacks, kalla och varma drycker samt vin och öl. Varor kan sälja slut under resan. Det är inte tillåtet att dricka medhavd alkohol under resan. 

Kiosken öppnar en stund efter avgång och håller öppet till ca kl 23.30. På morgonen öppnar den för frukost kl 05.00. Kiosken hittar du i en av sovvagnarna. 

Bank- och kreditkort samt Apple- och Google Pay accepteras som betalmedel ombord. Det är inte möjligt att betala med kontanter. 

Reser du i sovvagnskupé ingår frukost i din resa och serveras i din kupé. 

Ombordpersonal

Med på tåget finns våra tågvärdar som finns där för att hjälpa dig och svara på frågor. För att komma i kontakt med dem under resan, sök upp dem i personalkupén eller i kiosken. 

Pass- och gränskontroll

Du måste ha med dig giltigt pass eller nationellt ID-kort på resan. Passkontroll kan ske flera gånger under resan, även nattetid. Du som resenär måste se till att du har rätt dokumentation (för dig och ditt bagage) för inresa till Sverige, Danmark och Tyskland.

Rabatter

Ordinarie rabatter gäller för studenter, seniorer och barn gäller på SJ EuroNight. Du som har ett årskort får 25 % rabatt på resa med SJ EuroNight.

Rökfritt

Det är inte tillåtet att röka ombord.

Sällskapsdjur

Djur är tillåtna vid avsedda sittplatser och i avsedda liggvagnskupéer. Sällskapsdjur stannar på golvet och får inte vara uppe i sängarna eller på sätena. Läs mer om att resa med djur

Sängkläder

Det finns sängkläder i kupén när du kliver ombord på tåget. Sovvagnskupéerna är redan bäddade vid avgång men reser du i liggvagnskupé behöver du bädda själv.

Väckning

Kontakta personalen ombord om du vill ha väckning. Det finns inte möjlighet att sova kvar på tåget efter ankomst.

Wifi

Det finns inte wifi ombord på tåget. Passa på att ladda ner musik, en film eller den där serien du inte hunnit titta på. Eller ännu bättre, njut bara av resan och umgås med ditt resesällskap eller andra passagerare!

Använd dina SJ Prio-poäng för hotellnätter i Hamburg

SJ Prio samarbetar med Scandic, vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda dina poäng till att boka hotellnätter i Hamburg.

Mer om tåg till Europa

Här på sj.se kan du boka resan fram till Hamburg eller Berlin men tillsammans med Omio erbjuder vi en plattform där du kan köpa enkelbiljetter och tur- och returresor för att ta dig vidare på kontinenten. Res till London, Paris med mera och njut av de vackra vyerna från tågfönstret innan äventyret väntar på plats.

Tågluffa

Vill du upptäcka mer än en stad i Europa är Interrail rätt kort för dig! Med Interrail kan du resa med 37 olika järnvägs- och färjebolag i över 33 olika europeiska länder, bara du själv sätter gränserna.

Vi samarbetar med europarunt.se för att erbjuda dig möjlighet att köpa Interrailkort på ett enkelt och smidigt sätt.

Foto: Eurail B.V.