Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Ta nattåget till Hamburg!

Låt resan bli en del av äventyret. Res medan du sover och vakna upp i Hamburg redo att fånga dagen. 

Från färdigbäddade sovkupéer till bekväma liggkupéer eller det billigaste alternativet sittplats, oavsett så finns det något som passar dig på SJ EuroNight. Du lämnar Stockholm Central halv sex på kvällen och anländer till Hamburg-Altona halv sju på morgonen. Du hittar den exakta tidtabellen genom att söka fram resan i vår köpdialog här på sj.se

Fördelar med nattåget

  • Vakna upp utvilad mitt i hjärtat av Hamburg.
  • Lätt att ta sig vidare med tåg i Tyskland och Europa.
  • Väl reseklass utifrån dina behov. Boka egen kupé eller dela med andra.

Olika kupétyper på SJ EuroNight

Res i sov-, ligg- eller sittvagnskupé. Dela kupé med andra eller ha hela kupén för dig själv.

Läs mer under Frågor och svar.

Sovvagn 1 klass

En kupé för 1–3 personer i färdigbäddade sängar. Dusch och wc i kupén. AC. Frukostbox ingår.

Sovvagn 2 klass

Kupé för 1–2 personer med färdigbäddade sängar. Handfat i kupén, dusch och wc i vagnsänden. AC. Frukostbox ingår.

Liggvagn 2 klass

Kupé för 1-6 personer med liggplatser som du bäddar själv. Sängkläder ingår. Wc och tvättrum i vagnsänden. AC.

Sittvagn 2 klass

Sittplatser i kupé för 1-6 personer. Wc och tvättrum i vagnsänden.

Rabatterade resor

Har du ett SJ Årskort får du 25 % rabatt på resa med SJ EuroNight.

Bra att veta när du ska resa med SJ EuroNight

Hittar du inte det du vill veta nedan så titta under Frågor och svar.

Bagage

I kupéerna finns utrymme att förvara ditt bagage. Väskor ska placeras i bagageutrymmena i din kupé. I sovvagnskupé 1 klass placeras väskor mittemot den övre bädden. I sovvagnskupé 2 klass och i liggvagnskupéer placeras bagage ovanför dörren och under nedre bädden. Barnvagn och annat skrymmande bagage placeras på golvet under den nedre bädden.

Våra ordinarie bagageregler gäller och vi ber dig att inte ta med mer bagage än vad du själv kan bära ombord. Bagage ska inte lämnas i andra delar av vagnarna än i din kupé.

Skulle du ha glömt nödvändigheter som tandborste, öronproppar eller mobilladdare, finns ett mindre sortiment av liknande artiklar att köpa ombord.

Covid-19

Restriktioner och rekommendationer kan skilja sig mellan olika länder. Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på vilka regler och begränsningar som gäller för din planerade resa.

Mellan 1 oktober 2022 och 2 februari 2023 måste alla över 14 år bära munskydd av typen FFP2 när de reser med kollektivtrafik i Tyskland. Det inkluderar dig som reser in i Tyskland med SJ EuroNight. Glöm inte att ta med dig ett eget munskydd då vi inte säljer munskydd ombord.

Dörrar och lås

Det går endast att låsa kupéerna inifrån, inte utifrån.

Funktionshinder

Vi kan just nu inte erbjuda plats för rullstol ombord men arbetar hårt för att kunna göra det i framtiden. Handikapplats finns i sittvagnen och har nära till utgång och WC.

Hamburg-Altona

SJ EuroNight går till och från Hamburg-Altona som är en av Hamburgs fyra stora tågstationer. Stationen ligger i västra Hamburg och är slutstation för flera linjer. Det är enkelt att ta sig vidare, stationen trafikeras av Hamburgs pendeltåg S-bahn (har du Interrail-kort ingår S-bahn!), AKN Eisenbahns lokaltåg, regionaltåg samt fjärrtåg. Det tar cirka 10 minuter att ta sig till citykärnan med tunnelbanan.

Se vilka anslutningar som finns från Hamburg-Altona.

Mat och dryck ombord

Ombord kan du köpa enklare rätter, snacks, godis, dryck och fika i Minibistron. Det finns även laktos- och glutenfria alternativ. Minibistron öppnar en stund efter avgång och håller öppet till ca kl 23.30. På morgonen öppnar den för frukost kl 05.00. Det är inte tillåtet att dricka medhavd alkohol. I sovvagn 1 och 2 klass ingår frukostbox. Bank- och kreditkort samt Apple- och Google Pay accepteras som betalmedel ombord. Det är inte möjligt att betala med kontanter.

Mer information om maten och drycken ombord.

Ombordpersonal

Med på tåget finns våra tågvärdar som finns där för att hjälpa dig och svara på frågor. För att komma i kontakt med dem under resan, sök upp dem i personalkupén eller i Minibistron. 

Pass- och gränskontroll

Du måste ha med dig giltigt pass eller nationellt ID-kort på resan. Svenskt körkort inte är en giltig ID-handling. Passkontroll kan ske flera gånger under resan, även nattetid. Du som resenär måste se till att du har rätt dokumentation (för dig och ditt bagage) för inresa till Sverige, Danmark och/eller Tyskland.

Rökfritt

Det är inte tillåtet att röka ombord.

Sällskapsdjur

Djur är tillåtna i djurkupén i sittvagnen och i avsedda liggvagnskupéer. Sällskapsdjur stannar på golvet och får inte vara uppe i sängarna eller på sätena.

Väckning

Kontakta personalen ombord om du vill ha väckning. Det finns inte möjlighet att sova kvar på tåget efter ankomst.

Wifi

Vi erbjuder tyvärr inte wifi ombord på tåget. Passa på att ladda ner musik, en film eller den där serien du inte hunnit titta på. Eller ännu bättre, njut bara av resan och umgås med ditt resesällskap eller andra passagerare!

Hamburg – den spännande staden vid vattnet

Hamburg är inte bara en av världens 10 grönaste städer, stadens invånare ligger också i topp när det gäller att leva hållbart. På senare år har staden blivit en riktig hotspot för gröna produkter och aktiviteter.

Staden är också porten ut till resten av Europa, så det är perfekt att fortsätta resan härifrån till nästan var du vill!

Använd dina SJ Prio-poäng för hotellnätter i Hamburg

SJ Prio samarbetar med Scandic, vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda dina poäng till att boka hotellnätter i Hamburg.

Mer om tåg till Europa

Här på sj.se kan du boka resan fram till Hamburg men tillsammans med Omio erbjuder vi en plattform där du kan köpa enkelbiljetter och tur- och returresor för att ta dig vidare på kontinenten. Res till Berlin, London, Paris med mera och njut av de vackra vyerna från tågfönstret innan äventyret väntar på plats.

Tågluffa

Vill du upptäcka mer än en stad i Europa är Interrail rätt kort för dig! Med Interrail kan du resa med 37 olika järnvägs- och färjebolag i över 33 olika europeiska länder, bara du själv sätter gränserna.

Vi samarbetar med europarunt.se för att erbjuda dig möjlighet att köpa Interrailkort på ett enkelt och smidigt sätt.

Foto: Eurail B.V.