Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Sällskapsdjur är också välkomna ombord!

Du kan ta med dig två husdjur kostnadsfritt på tåget.

Katten Kasper

Katten Kasper

Djur på dagtåg

Djur får följa med i 2 klass och du bokar särskild plats i avdelning Djur tillåtet. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen. På utsidan av vagnen ser du att det är Djur tillåtet. 

Reser du med dagtåg kan du ta med dig två sällskapsdjur utan kostnad så länge de får plats på golvet vid din sittplats. Har du ett större sällskapsdjur eller om du vill ha större utrymme tillkommer en kostnad som motsvarar priset för en ungdomsbiljett (16 år) på sträckan. För mindre sällskapsdjur i bur, till exempel fågel, kanin och marsvin, räknas varje bur som ett sällskapsdjur. 

Djur ska placeras på golvet och får inte vara uppe på sätet.

Om ditt SJ-tåg ersätts med buss hjälper vi givetvis dig och ditt djur så att ni kommer fram till er slutstation. Viss ersättningstrafik kan ha speciella regler kring detta.  

Kom ihåg att det alltid är du som ansvarar för att ditt djur inte stör eller riskerar tryggheten ombord, varken för medresenärer eller personal.

Djur på nattåg

På våra nattåg gäller samma regler som på dagtåg i sittvagn.

Reser du i liggvagnskupé på nattåg kan du ta med ditt sällskapsdjur. Om du har ett eller två sällskapsdjur så kan du boka en hel liggvagnskupé, oavsett om ni är en eller upp till sex resenärer. Du betalar ett fast pris för alla sex liggplatserna och disponerar dessa själv. Kupéerna får en noggrannare städning än övriga kupéer.

Så här gör du för att boka djur på nattåg:
Välj vilka orter du skall resa mellan. Markera sedan Lägg till kampanjkod och fyll i kampanjkod DJUR. Det finns ett begränsat antal djurkupéer. Finns det tillgängliga djurkupéer så visas de med rött pris i tidtabellen. Du betalar för alla sex platserna automatiskt när du bokar den djurtillåtna liggvagnskupén. Fortsätt din bokning som vanligt till betalsidan och slutför din beställning.

Läs mer om hur du bokar djur i liggvagnskupé här på sj.se